"Er is veel ruimte voor begeleiding van studenten"

Lina Bourehtit

Lina koos het uitstroomprofiel Talentcoach van de opleiding Human Resource Management. Ze vertelt over haar keuze en haar ervaring tot nu toe.

Lina vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding

Wat deed je voor je aan de opleiding begon?

Ik deed hiervoor Toegepaste Psychologie bij Hogeschool Thomas More in Antwerpen. Ik woon net over de grens in Essen en heb ook mijn basisschool en middelbare school in België gevolgd, dus dat was een logische keuze. Die studie deed ik middenin coronatijd en daardoor was alles online. De werkdruk was hoog. Zo hoog dat ik verdronk in de hoeveelheid leerstof. Na een half jaar ben ik gestopt en heb ik gewerkt voordat ik in september 2021 met HRM bij de Associate degrees Academie begon.  


Welke opleidingen heb je nog meer overwogen?

Thuis heb ik op een whiteboard al mijn interesses opgeschreven met daarbij alle mogelijk studies en beroepen die je dan kunt doen, bijvoorbeeld loopbaancoach, adviseur of docent. Maar ook optometrie. In ieder geval allemaal dingen met mensen. Bij Toegepaste Psychologie vond ik het uitstroomprofiel arbeids- en organisatiepsychologie heel erg leuk, dus zo kwam ik bij HRM terecht.  


Waarom heb je voor een Ad gekozen?

Ik vind het een heel fijn idee dat ik na 2 jaar mijn diploma heb. Ik hecht toch wel aan dat stukje zekerheid: 2 jaar is zo voorbij. Dat maakt het haalbaarder en verlaagt de druk.


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Ik volg nu het uitstroomprofiel Talentcoach en we zijn nu vooral bezig met een project voor Bosch waarvoor ik met mijn projectgroep een verbeteradvies maak. Daarnaast zijn we bezig met duurzame inzetbaarheid voor een andere opdrachtgever. In januari ga ik al stage lopen, hier in Roosendaal, bij Arbo Impact – ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid.


Wil je hierna een bachelor gaan doen?

Ik heb ontdekt dat ik nóg meer energie haal uit het helpen van mensen dan ik al dacht. En dan vooral om studenten en scholieren te helpen bij het maken van keuzes, dat lijkt me superleuk! Daarom wil ik eigenlijk na mijn afstuderen nog een Ad-opleiding doen: Health and Social Work, ook hier in Roosendaal. En misschien daarna nog 2 jaar de bachelor.


Waar leer je het meeste van?

Het leukst vond ik de module Individueel coachen, waarbij ik de coach was van een coachee die een aantal loopbaanvragen had. Met die coachee heb ik 7 gesprekken gevoerd. Daarbij moest ik wel buiten mijn comfort zone, want dit is geen exacte wetenschap; iedereen is anders en welke gesprekstechniek je moet gebruiken, ontdek je in het gesprek met je coachee. Zelf aan de slag gaan met zo’n coachingstraject vind ik een van de leukste dingen om te doen.


Wat wil je kwijt over de academie?

De academie is echt top. Er is veel ruimte voor begeleiding van ons als studenten, bijvoorbeeld door docenten, maar ook door Student Succes. Je kunt altijd aankloppen als je hulp nodig hebt.

Bekijk de opleiding HRM en de uitstroomprofielen