'Na de opleidingspresentatie wist ik het: ik ga de logistiek in!'

Marin Tunders

Marin volgt de Associatie degree Logistiek. Ze vertelt over deze hbo-opleiding en waarom ze ervoor koos.

Testimonial Ad Logistiek, Marin Tunders

Marin vertelt over haar 2-jarige hbo opleiding

Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Logistiek, tweedejaars
Vooropleiding(en): mbo 3 Verkoopspecialist & mbo 4 Manager Retail

 

Wat heb je voor dat je aan deze studie begon gedaan?

Voor dat ik aan mijn Ad-opleiding Logistiek begon heb ik 2 mbo-opleidingen gedaan. Namelijk Verkoopspecialist, niveau 3 en Manager Retail niveau 4. Beide opleidingen heb ik gevolgd op het Zoomvliet College in Roosendaal. Ik heb deze opleidingen in BBL-vorm gedaan. Dat houdt in dat ik 4 dagen in de week werkte en 1 dag in de week naar school ging. Ik werkte in een supermarkt in de buurt en leerde hier veel praktische vaardigheden. Op die ene dag dat ik naar school ging, kreeg ik de bijbehorende theorie die ik uiteindelijk ook weer kon toepassen in de praktijk.
 

Wat verwachtte je van deze opleiding?

Wat ik precies kon verwachten wist ik niet. Ik weet wel dat ik het fijn vond dat ik bij de tweede lichting studenten hoorde. Zo konden mijn voorgangers een soort proefkonijnen spelen en zouden de beginnersfoutjes opgelost zijn voordat ik begon. Wel verwachtte ik veel praktische lessen en weinig theorie. Dat had ik tijdens de Open avond al gehoord.
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Ik heb voor een Associate degree-opleiding gekozen omdat ik wel wilde doorstuderen maar het niet zag zitten om 4 jaar een bachelor te volgen. Omdat ik 3 jaar lang een mbo BBL-opleiding gevolgd heb, was ik het sowieso niet gewend om veel naar school te gaan, laat staan uren een hoorcollege te volgen. Een half jaar voordat ik klaar was met mijn vooropleiding had ik nog nooit van een Associate degree gehoord. Via een docent begreep ik wat het inhield en uiteindelijk ben ik naar een Open avond gegaan.

 

Welke opleidingen heb je overwogen?

Ik had al snel besloten dat ik een Associate degree wilde volgen, maar welke opleiding wist ik nog niet. Mijn eerste keuze ging uit naar de opleiding Human Resource Management. Nadat ik de Open avond had bezocht, kwam ik erachter dat dit niet bij mij paste. Nadat ik de presentatie bij de opleiding Logistiek had gevolgd, wist ik het vrijwel meteen: ik ga de logistiek in!
 

Wil je na je Ad-diploma een bachelor diploma halen?

Ik ben nu bijna aan het einde van mijn eerste jaar en als ik het nu zou moeten beslissen zou ik het niet doen. Ik wil graag eerst mijn afstudeerstage afwachten. Als ik dan merk dat ik dan toch nog graag een bachelor wil, dan is die keuze er altijd nog.
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding vind ik de bedrijfsbezoeken. Elke periode bezoeken we een bedrijf. Bij dat bedrijfsbezoek hoort dan weer een opdracht over een onderwerp dat we op dat moment behandelen op school. Als onderdeel van de opdracht maken we een rapport of geven we een presentatie. Daarin presenteren we wat we in de bedrijven hebben gezien. En we interviewen mensen uit het bedrijfsleven voor extra informatie.
 

Waar leer je het meeste van?

Ik leer het meeste van mijn medestudenten. Omdat vrijwel iedereen vanuit een andere vooropleiding komt, heeft iedereen een bepaalde kennis. Daarnaast werken we veel in groepen en geven we presentaties aan elkaar.  Daar steek je veel van op. In plaats van dat je onderwerpen uit een boek moet leren, leer je van elkaars presentaties.
 

Wat zijn voor jouw ontwikkelpunten en hoe werk je daaraan?

Mijn ontwikkelpunt is leren omgaan met verschillende mensen. Ik vind dit belangrijk omdat ik later graag wil samenwerken met mensen. Ik wil dat ze mij een fijne samenwerkingspartner vinden. Ik werk hieraan door nu al veel samen te werken met medestudenten en te letten op hun reacties.
 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik er goed voor sta en tot nu toe al mijn studiepunten gehaald heb. Hier heb ik best hard voor moeten werken, want het gaat niet vanzelf. Ook ben ik promostudent. Vanuit die rol ondersteun ik de docenten bij de Open avonden. Presenteren past bij mij en het is leuk om de nieuwe studenten te helpen in hun studiekeuze.
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie?

Buiten dat de school er van binnen mooi uitziet, is het ook een fijne plek om te werken. Er zijn veel verschillende werkplekken. Dit kan met een docent in een grotere ruimte zijn of in een kleine ruimte wanneer je je wat meer wil terugtrekken. Verder hing er vanaf de eerste dag al een goede sfeer in de klas en heb ik echt vrienden gemaakt.