'Ik droom van een eigen evenementenbureau'

Olsen Gerrits

Olsen volgt de Associatie degree Management. Ze vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding.

Testimonial Ad Management, Olsen Gerrits

Olsen vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding

Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Management, tweede jaar
Vooropleiding: MBO-4 Eventmanagement

 

Wat heb je gedaan voordat je aan deze studie begon?

Ik heb eerst de opleiding Evenement Management gevolgd aan De Rooi Pannen in Tilburg. Dit was een niveau 4-opleiding. Nadat ik mijn diploma had gehaald, was ik wel even klaar met studeren. Ik nam een tussenjaar om te gaan werken en om te bedenken of ik nog een hbo-studie wilde volgen. Na 2 maanden werken wilde ik weer heel graag naar school en ben ik me gaan oriënteren.
 

Wat verwachtte je van deze opleiding?

Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik ervan moest verwachten. De Open avond die ik bezocht, viel middenin de verbouwing van het pand. We konden dus nog niet rondkijken in het gebouw. De docenten benadrukten ook dat alles nog nieuw was en dat sommige dingen nog niet zeker waren. Dat was voor mij heel fijn omdat ik er op deze manier gewoon blanco in kon stappen en me nergens druk over hoefde te maken.
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Ik heb uiteindelijk voor een Ad gekozen, omdat ik liever niet nog 4 jaar naar school wilde. Ik wilde wel heel graag dat hbo-diploma, dus dit leek me een mooie tussenoplossing. Daarnaast wilde ik graag verder studeren op het gebied van evenementen. Hier was alleen weinig aanbod in. Uiteindelijk koos ik voor de Ad-opleiding Management, omdat die heel erg lijkt op de opleiding Evenementen Management.  
En de goede presentatie van de docent op de Open avond was heel overtuigend.  
 

Welke opleidingen heb je overwogen?

Naast een Ad-opleiding heb ik nog overwogen om een bachelor aan Tio Rotterdam te volgen. Dit was eigenlijk de enige andere school die een vervolg aanbood op de Evenementen opleiding die ik al had. Toch was ik niet helemaal overtuigd dat deze opleiding was wat ik zocht.
 

Wil je na je Ad-diploma een bachelor diploma halen?

Aan het begin van dit studiejaar heb ik wel overwogen om door te studeren. Integrale Veiligheid leek me wel wat. Maar ik droom al heel lang van mijn eigen evenementenbureau. Tijdens dit jaar merkte ik steeds meer dat ik daar echt voor wilde gaan.
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste vind ik dat je de gehele dag bezig bent met vraagstukken uit het bedrijfsleven. Soms werk je hier alleen  aan en soms in groepjes. Dit bevalt me heel goed. Daarnaast vind ik het heerlijk om met van alles en nog wat bezig te zijn. Ook dat kan binnen de academie. Zo ben ik lid van het promoteam en zit ik in de opleidingscommissie. Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van de diploma-uitreiking van de eerste afstudeerlichting. Ik organiseer dus mijn eigen diploma-uitreiking mee, hoe gaaf is dat!
 

Waar leer je het meeste van?

Ik leer het meeste van mijzelf. Dat klinkt echt heel stom maar de afgelopen twee jaar heb ik zo veel nieuwe kanten van mijzelf ontdekt. Daar heb ik echt het meeste over geleerd. Zo zijn er hele sterke punten naar voor gekomen waarvan ik van tevoren niet eens wist dat ik ze in me had. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van ‘het gewoon uitproberen’. Ik weet dat ik niet zo goed ben in het plannen van mijn eigen werk omdat ik echt een uitsteller ben. Om dit te verbeteren heb ik 2 keer een hele andere aanpak uitgeprobeerd. Zo volgde ik bij Student Succes de workshop uitstelgedrag. Ik stel nog steeds veel uit, maar met de tips uit de workshop gaat het wel iets beter.
 

Wat zijn voor jouw ontwikkelpunten en hoe werk je daaraan?

Mijn ontwikkelpunt blijft wel het plannen van mijn eigen werk. Ik ben echt iemand die alles uitstelt tot het aller laatste moment. Ik haal liever een nachtje door om het verslag af te ronden dan dat ik er op tijd aan begin. Ik weet dat dit straks in het bedrijfsleven een struikelblok kan zijn. In het eerste jaar volgde ik daarom die workshop uitstelgedrag. En ik heb er een leerdoel van gemaakt. Samen met een coach werk je 2 keer een periode aan je eigen leerdoel. Helaas stel ik nog steeds veel dingen uit, maar ik werk er nog steeds aan.  
 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn persoonlijke ontwikkeling van afgelopen 2 jaar. Ik heb daarbij veel gehad aan de adviezen die ik van verschillende mensen heb gekregen. De persoonlijke ontwikkeling stond eigenlijk elk studie blok wel centraal en ik heb hier echt heel erg veel aan gehad. Ik kan nu kritisch kijken naar mijn eigen handelen. Daar word je naar mijn mening alleen maar beter van. Daarnaast ben ik ook trots om straks in het rijtje te zien staan van de allereerste lichting afstudeerde studenten van de Associate degrees Academie. Dat is en blijft toch wel speciaal, vind ik!
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie?

Wat ik nog kwijt wil over deze academie is dat ik het oprecht een bijzondere plek vindt. Voor mij zal hij altijd een beetje speciaal blijven. Dat klinkt heel sentimenteel, maar de manier van onderwijs, de open houdingen van zowel directeur als al het personeel en de fijne open lesruimtes zullen me altijd bij blijven. Ik denk dat je je als student geen betere plek kunt wensen om 2 jaar te studeren!