'Ik ben van nature een praktijkgericht persoon'

Mingus den Besten

Mingus volgt de Associatie degree Human Resource Management. Hij vertelt over zijn ervaring met de opleiding.

Testimonial Ad HRM, Mingus den Besten

Mingus vertelt over zijn 2-jarige hbo-opleiding

Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Human Resource Management, eerste jaar, voltijd
Vooropleiding: mbo-4
Woont in: Wouw

 

Wat verwachtte je van het Associate degree-onderwijs?

Ik ben vooraf naar de Open avond geweest en het beeld dat ik daar kreeg over een Associate degree, klopte. Het is een praktijkgerichte opleiding. Het niveau sluit ook goed aan op mijn afgeronde mbo-opleiding.
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Ik heb hiervoor de mbo-opleiding facilitair leidinggevende gedaan. Na mijn mbo heb ik eerst een start gemaakt met de bacheloropleiding PABO. Helaas ben ik in het eerst jaar uitgevallen, omdat het net iets te pittig was en heel theoretisch. Ik ben van nature meer een praktijkgericht persoon, dus een Associate degree is de ideale opleiding voor mij.
 

Welke opleidingen heb je overwogen?

Ik had ook interesse in Ad-opleidingen Logistiek en Health & Social Work. Van beide opleidingen heb ik de presentaties bijgewoond. Daarna was het voor mij heel duidelijk dat deze opleidingen allebei afvielen. Na de presentatie van Human Resource Management was ik wel meteen enthousiast.
 

Wil je na je Ad-diploma een Bachelordiploma halen?

Ik houd het wel in mijn achterhoofd. Als ik al mijn studiepunten met een mooie cijfers haal is het zeker een overweging. Maar ik wil nu mijn focus leggen op dit eerste jaar. Ik zie dan in jaar 2 wel hoe het dan gaat en of ik het nog een optie is.  
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Ik vind de onderwerpen die gericht zijn op het specialisme arbeidsmarkt en omgang met mensen super interessant. Ik vind het leuk om straks in de toekomst mensen verder te helpen met hun loopbaan. En met dit onderdeel zijn we deze periode bezig, dus kan ik wel zeggen dat ik dat tot nu toe het leukste aan de opleiding vind.
 

Kun je een verbeterpunt noemen? 

Ik zou zo 1,2,3 niet weten wat ik hier kan zeggen. En dat is juist positief denk ik. Tuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, dat moet ook. Maar ik heb niet iets wat noemenswaardig is.
 

Waar leer je het meeste van?

Ik leer het meeste van de projecten. Ik merk namelijk wanneer je bezig bent met het project je echt de verbinding gaat zoeken met de theorie die je vooraf hebt gekregen. De dagen beginnen we vaak gezamenlijk met de klas, dan krijgen we een stuk theorie dat we vervolgens moeten toepassen in het project.
 

Ook leer je veel van de projecten, omdat deze vraagstukken uit het bedrijfsleven komen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een project om de vitaliteit te verbeteren binnen een bedrijf. Voor dit bedrijf moeten we een onderzoeksvoorstel schrijven. Dit is een echte opdrachtgever, dus je hoopt natuurlijk dat ze hier iets mee gaan doen. Dat motiveert!

 

Wat zijn voor jouw ontwikkelpunten en hoe werk je daar aan?

Ik wil mezelf verder gaan ontwikkelen in het plannen & organiseren. Bij de bachelor vond ik dit ook lastig en daar liep ik toen dus op vast. Ik maak nu juist veel planningen en hou mezelf hier dan ook aan. Zo maak ik bijvoorbeeld korte- en langetermijnplanningen. Vanuit de opleiding krijg ik hier ook goede begeleiding en tips voor.
 

Waar ben je trots op?

Op het feit dat ik de eerste periode heb gehaald! Als ik daar op terug kijk en mijn resultaten zie voel ik toch wel een beetje trots. Ook ben ik er trots op dat ik echt mijn plek binnen de academie en opleiding heb gevonden.
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie?

De mooie en open inrichting het gebouw vind ik echt heel tof. Het is niet volgebouwd met lokalen, maar juist met verschillende ruimtes. Ook het persoonlijke en de kleinschaligheid is een prettig gevoel. Het is niet zo dat je hier een nummertje bent, maar je bent echt jij en iedereen kent elkaar.