'Kies voor iets wat bij je past en waarin jij je interesseert!'

Lianne Groenendijk

Lianne volgt de Associatie degree Management. Ze vertelt over haar ervaringen met de opleiding.

Student Lianne Groenendijk draagt een rode blazer maar daaronder een zwart shirt. Ze staat in het schoolgebouw voor een groene achtergrond.

Lianne vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding

Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Management
Vooropleiding(en): mbo 4 Manager Ondernemer Horeca

 

Wat heb je voor dat je aan deze studie begon gedaan?

Voordat ik aan deze studie begon, heb ik mijn mbo-diploma behaald op het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Daar heb ik de opleiding Manager Ondernemer Horeca succesvol afgerond. Na deze studie ben ik gestart aan de Ad-academie. 
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?  

Na mijn mbo-opleiding wilde ik wel graag doorstuderen, maar liever niet nog 4 jaar. Ik was 19 toen ik mijn mbo-diploma haalde en zag het toen nog niet zitten om fulltime te gaan werken. Toen ik hoorde van het Ad-onderwijs was ik eigenlijk direct verkocht. Nadat ik de Open avond had bezocht wist ik het helemaal zeker. De sfeer binnen de school, docenten die er rondliepen en de opleiding voelde meteen goed.

Ik heb gekozen voor de opleiding Management, omdat ik dit vakgebied al kende van mijn vorige opleiding. Ik zag dit als een kans om mezelf hierin verder te ontwikkelen. Ook wist ik niet zo goed wat ik uiteindelijk wilde gaan doen. De opleiding Management is best breed en hiermee kan ik op verschillende vlakken aan de slag gaan.
 

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?

Ik ben supertevreden met de keuze die ik gemaakt heb. Vooraf vond ik het lastig om in te schatten wat er precies van mij verwacht werd, maar te zijner tijd is dit helemaal goed gekomen. Ik heb zoveel geleerd in de afgelopen 1,5 jaar. Niet alleen over de opleiding, maar ook over mezelf. Het is voor mij veel duidelijker wat ik in de toekomst wil gaan doen en daar hebben de academie, opleiding en docenten mij echt mee geholpen.
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

De vraagstukken uit het bedrijfsleven vind ik het leukste om mee aan de slag te gaan. Om te voldoen aan de verwachtingen van een opdrachtgever is echt heel tof. Ook is het heel leuk om een oplossing te vinden voor een probleem waar een bedrijf al een lange tijd mee speelt. Wij als studenten krijgen op dat moment een kijkje in dat bedrijf en kunnen vanaf de zijlijn meekijken hoe het daar in zijn werk gaat. 

Ook de docenten maken de opleiding leuk! Zij creëren een gezellige sfeer en je kunt altijd bij ze terecht met vragen. Mij hebben ze ook goed geholpen met het vinden van een afstudeerstage.
 

Waar leer je het meest van? 

Ik leer het meest van het werken in groepjes. Samen discussiëren met mijn klasgenoten vind ik erg fijn. Samen kom je altijd tot een oplossing en er is altijd iemand die kan helpen. Iedereen heeft een andere kijk op iets en op zulke momenten laat je dit zien aan elkaar. Hierdoor leer ik veel nieuwe dingen en bekijk ik onderwerpen of ideeën ook eens op een andere manier. Zo leer ik mijzelf ook steeds verder ontwikkelen. 
 

Hoe ervaar je de afstudeerperiode?

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage. Het zoeken naar een stage was in het begin erg moeilijk vanwege de coronacrisis. Gelukkig heb ik tijdens mijn zoektocht veel hulp gehad vanuit school en de mensen om mij heen, hierdoor ben ik op tijd kunnen starten met mijn stageperiode.

Op dit moment loop ik stage bij een bedrijf dat over de beheer van appartementencomplexen gaat. Tijdens deze periode werk ik vanuit een van die complexen. Ik heb het geluk dat ik 4 dagen per week naar deze locatie kan. Het fijne hieraan vind ik dat ik elke dag nog een aantal collega’s spreek Ook lopen er bewoners rond en zij zijn nooit verlegen om een praatje. 
Voor dit bedrijf mag ik een onderzoek doen naar hun marketingstrategie. Dit vind ik leuk en interessant! Mijn interesse ligt namelijk in de richting van marketing en communicatie en zou hier graag meer over leren. 

Ik ben tot nu toe erg enthousiast over mijn stageperiode en kijk uit naar de aankomende maanden. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de uitkomst van mijn onderzoek en heb zin om dit af te ronden. 
 

Waar ben je trots op?

Dat ik mijn uitgestelgedrag heb aangepakt! Ik heb dit tijdens mijn opleiding bijna helemaal achter mij kunnen laten. Van al dat uitstellen kreeg ik tijdens deze opleiding veel stress en ik merkte al snel dat dit niet meer ging. Ik heb geleerd mijn werk te plannen en hoe eerder ik mijn projecten af had, hoe beter ik mij voelde. Ik had ook meteen veel meer vrije tijd door het plannen van mijn schoolwerk. 
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie? 

In het begin van de coronacrisis was het nogal schakelen met het thuiswerken. Ik vind dat de academie dit heel snel en goed heeft geregeld. Ik heb niet gemerkt dat wij studievertraging opliepen en de online lessen verliepen soepel en erg goed. In die tijd had ik eigenlijk ook stage moeten lopen, maar dat ging helaas niet door. Ik was niet de enige, maar ook dit was geen probleem binnen de school. Er werd snel een alternatief opgesteld en zo kon ik ‘gewoon’ verder met het afronden van het eerste studiejaar. 
 

Tip voor de studiekiezer

Ik zou aanraden om echt te kiezen voor iets wat bij je past en waarin jij je interesseert. Als je zomaar iets doet terwijl je het eigenlijk niet leuk vindt, dan worden het 2 lange en zware jaren. Mocht je het niet zeker weten dan zou ik vooral contact zoeken met de studenten. Zij kunnen jou echt vertellen hoe de opleiding is en vooral wat ervan je verwacht wordt.