"Waar jij aan werkt wordt echt gebruikt in het bedrijfsleven."

Danique Vrolijk

Danique volgt de Associatie degree Human Resource Management. Ze vertelt over haar ervaring met de opleiding.

Student Danique Vrolijk van de Associate degree Human Resource Management draagt een glittertop en poseert binnen op een bankje

Danique vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding

Wat heb je voor dat je aan deze studie begon gedaan?

Voordat ik begon bij de Ad-academie heb ik de mbo-4 opleiding AV-Specialist gedaan. Dat is een opleiding waar je met van alles bezig bent, zoals bijvoorbeeld een talkshow maken of je eigen korte film schieten. Tijdens deze opleiding heb ik mij voornamelijk beziggehouden met regisseren, produceren en scripts schrijven. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat het werkveld niet voor mij gemaakt is. Ik ben dus wat anders gaan doen, iets heel anders, namelijk de opleiding Human Resource Management!
 

Wat verwachtte je van deze opleiding? 

Ik wist nog niet zo goed wat ik moest verwachten toen ik begon aan de opleiding. Mijn verwachting was vooral dat ik al deze nieuwe interessante dingen zou gaan leren op een praktische manier, weinig boeken en vooral veel doen.
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?  

Mijn vorige opleiding duurde 4 jaar en het leek mij geen fijn idee om weer 4 jaar te gaan studeren. Door voor een Associate degree te kiezen hoef ik nu maar 2 jaar te studeren en heb ik een mooi pauzemoment waar ik kan kijken wat ik wil gaan doen. Als ik wil kan ik dan altijd nog kiezen om door te studeren. 
 

Welke opleidingen heb je overwogen? 

Naast Human Resource Management heb ik ook nog gekeken naar de opleidingen Health & Social Work en Management. Ik wist dat ik graag met mensen wilde werken. Uiteindelijk sprak Human Resource Management mij het meeste aan.
 

Wil je na je Ad-diploma een bachelordiploma halen?

Op dit moment denk ik dat ik het niet ga doen, maar het is wel een superfijn idee dat het mogelijk is om na deze opleiding in 2 jaar ook de bachelor te kunnen halen. Ik zit nu nog maar in mijn eerste jaar, dus wie weet wat ik volgend jaar wil!
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het contact met het bedrijfsleven. Voor (bijna) elke module werken we voor een echte opdrachtgever en dat vind ik zelf supertof! Het idee dat waar je mee bezig bent echt gebruikt kan gaan worden door mensen in het bedrijfsleven vind ik zelf heel uitdagend en motiverend.
 

Waar leer je het meeste van? 

Van de gespreksassessments die we het eerste half jaar bij elke module hadden. We moesten bijvoorbeeld een selectiegesprek houden tijdens de module over werving, selectie & onboarding. Je krijgt je eerst theorie over hoe je zo’n gesprek voert. Dan ga je oefenen met je klasgenoten en heb je tussentijds een moment dat je het gesprek voert voor een docent, zodat die nog feedback kan geven. En dan is het assessment zelf. Ik vond deze gesprekken niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam omdat ik na de assessments echt het idee had dat ik zo’n gesprek kan voeren.
 

Wat zijn voor jou ontwikkelpunten en hoe werk je daaraan? 

Ik struggle al heel lang met het bepalen van mijn grens: waar steek ik mijn tijd en energie in. Als het aan mij ligt wil ik altijd 110% aan alles geven en de hoogst mogelijke resultaten behalen. Maar dat is gelijk ook mijn valkuil, omdat ik de lat vaak hoger leg dan nodig is. Voor mij is het managen van mijn energie en de lat op de juiste hoogte leggen, mijn belangrijkste ontwikkelpunt.
 

Waar ben je trots op?

Op de manier waarop ik mijn plannen heb omgegooid. Al sinds mijn 13e wilde ik regisseur worden maar dat veranderde tijdens de opleiding. In plaats van bij de pakken neer te zitten heb ik meteen hulp gevraagd aan een studiecoach en ben actief op zoek gegaan naar wat er nog meer bij mij past. Hierdoor zit ik nu op een superfijne school en doe ik een opleiding waar ik helemaal op mijn plek zit!


Hoe is het contact met je medestudenten? 

Goed! We werken steeds in andere groepjes samen, waardoor iedereen goed leert kennen. Dat vind ik ontzettend handig.
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie? 

Dat ik het super naar mijn zin heb op de opleiding en dat dat grotendeels te danken is aan de fantastische docenten van de opleiding Human Resource Management. Dankzij hen ga ik elke dag met veel plezier naar school en blijf ik steeds nieuwe leuke dingen leren over het HR-vak! 

Bekijk de opleiding HRM en de uitstroomprofielen