Kies wat bij je past

Voltijd of duaal?

Bij ons kun je kiezen voor een voltijd of een duale Associate degree. Als je net van de middelbare school komt, kies je waarschijnlijk een voltijdopleiding. Dat betekent dat je de hele week studeert. Werk je al en wil je doorgroeien in je vakgebied? Of een nieuw vak leren? Dan past een duale opleiding beter bij je. Op deze pagina lees je wat voltijd en een duaal studeren precies inhoudt.

Sfeerfoto vanaf de trap in de Associate degrees Academie

Een voltijd Associate degree

Als je voltijd studeert, ben je de hele week bezig met je studie. Je hebt college, werkt aan projecten of bent bezig met zelfstudie. Tijdens je voltijdopleiding loop je vaak enkele maanden stage. 

Studeren bij de Associate degrees Academie Roosendaal
usp-teacher.svg
Je bent fulltime bezig met je opleiding

usp-book.svg
Je besteedt 1/3 van je tijd aan theorie, 1/3 aan projecten en 1/3 aan stage

usp-Briefcase.svg
Je hoeft geen werkervaring te hebben

usp-hat.svg
Je haalt in 2 jaar je hbo-diploma

Een duale Associate degree

Duaal studeren betekent dat je werkt en studeert. Je baan is onderdeel van je opleiding. Je hebt elke week 1 of 2 dagen les en werkt daarnaast minimaal 24 uur. Op je werk breng je de lesstof in de praktijk. Wij beoordelen vooraf of jouw werkplek hiervoor geschikt is.

usp-teacher.svg
Je hebt 1 of 2 dagen per week les en werkt de andere dagen

usp-Briefcase.svg
Je hebt een baan die aansluit bij je studie

usp-partnership.svg
Jij, je werkgever en wij sluiten samen een leerwerkovereenkomst af

usp-hat.svg
Je haalt in 2 jaar je hbo-diploma

Meer over duaal studeren

Leerwerkovereenkomst

Jij, jouw werkgever en wij tekenen een leerwerkovereenkomst waarin we beschrijven wat de studie betekent voor jouw werk en wat wij en jouw werkgever doen om jou daarin te begeleiden en te faciliteren. Ook leggen we vast dat je een geschikte werkplek hebt voor de duur van de opleiding en noteren we afspraken over de kosten en je salaris.


Versnel je opleiding

Als je kunt aantonen dat je bepaalde kennis en vaardigheden al beheerst, kun je je opleiding sneller afronden. In overleg met de werkgever en de opleiding bepaal je je ideale leerroute.


Ook toelaatbaar met aangetoond havo- of mbo 4-niveau

Als je geen havo- of mbo 4-diploma bezit, maar wel dat denk- en werkniveau hebt, kun je een duale Associate degree volgen. Je moet in dat geval je niveau kunnen aantonen.