Voltijd/Duaal

Wil je een Associate degree gaan doen? Dan kun je bij ons kiezen voor een voltijd- of een duale opleiding. Als je net van de middelbare school komt, ga je waarschijnlijk voltijd studeren. Dat betekent dat je de hele week studeert. Werk je al en wil je doorgroeien in je vakgebied? Of een nieuw vak leren? Dan past een duale opleiding beter bij je. Op deze pagina lees je wat precies het verschil is tussen een voltijd- en een duale Associate degree.

Sfeerfoto vanaf de trap in de Associate degrees Academie

Een voltijd Associate degree

Als je voltijd studeert, ben je de hele week bezig met je studie. Je hebt college, werkt aan projecten of bent je bezig met zelfstudie. Tijdens je voltijdopleiding loop je vaak enkele maanden stage. Je moet in je 1ste jaar 52 studiepunten (European Credits of EC’s) halen om aan de BSA-norm te voldoen en door te mogen naar je 2e jaar.

Studeren bij de Associate degrees Academie Roosendaal
usp-teacher.svg
Je bent fulltime bezig met je opleiding

usp-book.svg
Je besteedt 1/3 van je tijd aan theorie, 1/3 aan projecten en 1/3 aan stage

usp-Briefcase.svg
Je hoeft geen werkervaring te hebben

usp-hat.svg
Je haalt in 2 jaar je hbo-diploma

Een duale Associate degree

Duaal studeren betekent dat je werkt en studeert. Je baan is onderdeel van je opleiding. Je hebt elke week 1 of 2 dagen les en werkt daarnaast minimaal 24 uur. Op je werk breng je de lesstof in de praktijk. Wij beoordelen vooraf of jouw werkplek hiervoor geschikt is. Je moet in je 1ste jaar voldoende studiepunten (European Credits of EC’s) halen om aan de BSA-norm te voldoen en door te mogen naar je 2e jaar. Zodra bekend is hoeveel studiepunten je moet halen, lees je dat hier.

usp-teacher.svg
Je hebt 1 of 2 dagen per week les en werkt de andere dagen

usp-Briefcase.svg
Je hebt een baan die aansluit bij je studie

usp-partnership.svg
Jij, je werkgever en wij sluiten samen een leerwerkovereenkomst af

usp-hat.svg
Je haalt in 2 jaar je hbo-diploma

Meer over duaal studeren

Leerwerkovereenkomst

Jij, jouw werkgever en wij tekenen een leerwerkovereenkomst waarin we beschrijven wat de studie betekent voor jouw werk en wat wij en jouw werkgever doen om jou daarin te begeleiden en te faciliteren. Ook leggen we vast dat je een geschikte werkplek hebt voor de duur van de opleiding en noteren we afspraken over de kosten en je salaris.


Versnel je opleiding

Als je kunt aantonen dat je bepaalde kennis en vaardigheden al beheerst, kun je je opleiding sneller afronden. In overleg met de werkgever en de opleiding bepaal je je ideale leerroute.


Ook toelaatbaar met aangetoond havo- of mbo 4-niveau

Als je geen havo- of mbo 4-diploma bezit, maar wel dat denk- en werkniveau hebt, kun je een duale Associate degree volgen. Je moet in dat geval je niveau kunnen aantonen.