'De docenten denken echt met je mee en helpen je waar nodig'

Roxanne de Nood

Roxanne volgt de Associate degree Logistiek. Ze vertelt over haar ervaringen met de opleiding.

Student Roxanne de Nood van de Associate degree Logistiek draagt een bril en poseert in een natuurlijke omgeving

Roxanne vertelt  over haar 2-jarige hbo-opleiding

Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Logistiek, eerstejaars
Vooropleiding(en): bedrijfsadministrateur mbo niveau 4 
 

Wat heb je voor dat je aan deze studie begon gedaan?

Voordat ik aan mijn Ad-opleiding Logistiek begon heb ik de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur bij het Zoomvliet College (nu Curio) in Roosendaal gevolgd. Deze opleiding duurde 3 jaar. Tijdens mijn studietijd daar was ik lid van de studentenraad en ben ik uiteindelijk benoemd tot voorzitster van deze raad.
 

Wat verwachtte je van deze opleiding? 

Ik verwachtte vooral praktijkgerichte lessen maar ook een deel theorie. Door de Open avond te bezoeken, heb ik meer zicht gekregen over hoe de opleiding Logistiek eruit zou zien. Wat ik verder verwachtte was dat je vooral veel samen zou werken met andere studenten om zo een beter resultaat te kunnen leveren en om te leren dat je niet alles alleen hoeft te doen.
 

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?  

Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school wist ik al dat ik een Associate degree wilde volgen. Maar dit was toen nog niet mogelijk, omdat het nog niet was opgericht in Roosendaal. Nadat ik klaar was met mijn mbo-opleiding wist ik dus dat ik hier heen zou gaan. Ik heb gekozen voor een Associate degree omdat de opleidingen praktijkgericht zijn en je veel stage loopt waardoor je het bedrijfsleven beter leert kennen. Het praktijkgerichte in de opleiding zorgt ervoor dat je veel meer leert dan alleen door theorie. 

Welke opleidingen heb je overwogen? 

Van kleins af aan wist ik dat ik de logistiek in wilde, vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om de opleiding Logistiek te volgen. Om deze reden was voor mij de keuze makkelijk en heb ik geen andere opleidingen overwogen.
 

Wil je na je Ad-diploma een bachelordiploma halen?

Voor nu wil ik gaan voor mijn Ad-diploma omdat dit voorlopig meer in het zicht ligt. Wanneer de tijd daar is, kan ik deze keuze altijd nog maken.
 

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding tot nu toe vind ik de projecten. Wij gaan op bezoek bij een bedrijf waar we vervolgens een rapportage voor maken en een presentatie aan geven met daarin het antwoord op de hoofdvraag vanuit het bedrijf. De projecten die worden gedaan, zijn dus echte projecten voor bedrijven. Het is niet zo dat het verzonnen opdrachten zijn.
 

Waar leer je het meeste van? 

Waar ik het meeste van leer zijn de projecten, omdat de theorie die je hebt geleerd in de praktijk wordt toegepast. Hierdoor leer je de theorie beter kennen, maar weet je ook hoe je het in de praktijk kan brengen en dat is voor bedrijven tegenwoordig erg belangrijk.
 

Wat zijn voor jou ontwikkelpunten en hoe werk je daar aan? 

Mijn ontwikkelpunt is om nog beter samen te werken met anderen. Dit komt omdat dit in het verleden niet van belang is geweest en bij deze opleiding werk je veel samen met anderen.
 

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik mag zeggen dat ik een promostudent ben van de Associate degrees Academie. Ik ontmoet zo veel medestudenten, ook van andere opleidingen. De werkzaamheden zijn erg afwisselend, denk hierbij aan het meehelpen tijdens Open dagen of evenementen en ik mag ook trainingen volgen om mezelf nog beter te ontwikkelen.
Ook ben ik er trots op dat ik niet alleen promostudent ben, maar ook lid van de opleidingscommissie. Dit zorgt ervoor dat ik inspraakrecht heb op de voor student relevante zaken en leer ik zorg te dragen over wat ik belangrijk vind.
 

Hoe is jouw ervaring met online onderwijs? 

Op dit moment hebben wij erg weinig online les, dit is omdat de docenten hebben geprobeerd om zoveel mogelijk lessen op locatie te geven. 
 

Hoe vind je dat de academie omgaat met de coronasituatie?

Ik vind dat er erg goed wordt omgegaan met de coronasituatie, overal in het gebouw zijn looproutes aangegeven, zowel op de grond als op ooghoogte. Verder zijn er genoeg desinfecteerpalen om je handen te desinfecteren en worden de richtlijnen van de overheid goed uitgevoerd. 
 

Hoe is het contact met je medestudenten? 

Het contact met mijn medestudenten is goed, dit komt ook doordat er veel samengewerkt moet worden, waardoor je iedereen wel leert kennen.
 

Wat wil je nog kwijt over deze academie? 

Het is een hele fijne, nette en mooie academie. De docenten denken echt met je mee en helpen je waar nodig.