De tijd vliegt voorbij!

Shanera Siwalette

Shanera volgt de Associatie degree Finance. Ze vertelt over haar ervaring met de opleiding.

Student opleiding Finance Shanera Siwalette

Shanera vertelt over haar 2-jarige hbo-opleiding

Wat heb je gedaan voordat je aan deze studie begon?

Voordat ik aan de Associate degree Finance begon, heb ik de opleiding Financieel Administratief Medewerker niveau 3 gedaan. Na de 3-jarige opleiding ben ik doorgestroomd naar Bedrijfsadministratie niveau 4. Deze 2 mbo-opleidingen heb ik gevolgd op bij Curio in Breda.


Waarom een Associate degree?

Na het mbo zag ik het niet zitten om nog 4 jaar te studeren. Zelf heb ik altijd in Roosendaal gewoond en kwam toen regelmatig langs de academie. Daar zag ik een poster hangen met ‘Hbo in 2 jaar! Hoe dan?’ Ik bezocht de website dacht meteen: Hier wil ik studeren! Ik vind 2 jaar studeren fijner klinken dan meteen 4 jaar. Daarnaast hoor ik van vrienden dat zij de overstap van mbo (niveau 4) naar hbo (niveau 6) te groot vinden. Een Associate degree is niveau 5 en zit hier dus precies tussenin, wat ik persoonlijk een kleinere en fijnere stap vind.


Welke andere opleidingen heb je overwogen?

Ik heb eigenlijk geen andere opleidingen overwogen. Vanaf de middelbare school had de economische richting al mijn interesse en dan is Finance wel de juiste opleiding om te kiezen. Wel heb ik tijdens de Open avond gekeken naar Bedrijfskunde. Toen merkte ik dat die opleiding minder goed bij mij paste dan Finance, dus ik heb uiteindelijk toch, de voor mij, juiste keuze gemaakt!


Wat waren je verwachtingen van de opleiding?

Ik verwachtte geen traditionele school, want dat is wat de directeur ons had verteld tijdens een Open dag. Ze willen niet dat wij alleen maar in boeken de theorie uit ons hoofd leren, maar juist leren door te doen. De bedoeling is om tijdens de opleiding veel bezig te zijn met vraagstukken die in de praktijk voorkomen of juist bezig zijn met projecten. Na deze uitleg over de opleiding verwachtte ik weinig boeken en dat blijkt ook te kloppen!


Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik heb ongeveer 10 weken stage gelopen bij een administratiekantoor in Roosendaal en heb daar veel nieuwe dingen geleerd. Ik heb gezien hoe het er in de praktijk aan toe gaat en ook heb ik gezien dat wat school meegeeft niet altijd terugkomt in de praktijk. En soms zie je juist dingen die nog niet verteld zijn op school. Hiervoor loop je ook stage. Zo ervaar je hoe het er in het echt aan toe gaat en of je het wel leuk vindt. In de periode voor mijn stage heb ik vooral geleerd om samen te werken. Voor projecten had je meestal groepjes gevormd of die werden door de docent voor je gemaakt. Want soms moet je ook samenwerken met mensen waar je het wat minder goed mee kunt vinden.  


Hoe werk je aan persoonlijke ontwikkeling?

Ik werk aan mijn persoonlijke ontwikkeling door leerdoelen te stellen tijdens stage(s) en projecten. Aan het einde van een periode kijk ik dan waar ik op dat moment sta en of ik mijn leerdoelen heb behaald. Vanuit de opleiding moet je ook 5 leerdoelen formuleren op het gebied van samenwerken, communiceren, digitale vaardigheden, onderzoekend- en lerend vermogen.


Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik na mijn stage alle studiepunten heb behaald. Voor mij was het nog een klein beetje stressen of ik wel over zou gaan naar het tweede leerjaar. Met 2 herkansingen is het mij uiteindelijk wel gelukt en daar ben ik super trots op!


Wat wil je gaan doen als je studie is afgerond?

Als mijn studie is afgerond, wil ik denk ik gaan werken. Ik heb altijd gezegd dat ik hierna niet verder wil studeren, maar je weet maar nooit!


Wat wil je meegeven aan potentiële studenten?

Denk goed na over welke opleiding je wil kiezen. Ga naar Open dagen en Open avonden en praat erover met je omgeving. Je kunt ook zelf contact opnemen met de school via [email protected] als je twijfels of vragen hebt! En mijn tip voor huidige studenten: Loop je laatste stage bij een bedrijf waarvan jij denkt “Ik wil hier later gaan werken.” Er is namelijk een grote kans dat je mag blijven als je het goed doet!
 
Voltijd
Associate degrees Academie, Roosendaal
arrow