Kleinschalig, praktisch en actueel

Over Associate degrees Academie

We zijn een kleinschalige academie in het gezellige Roosendaal. Studenten komen bij ons voor een Associate degree: een 2-jarige hbo-opleiding waar ze vooral leren door te doen. Op deze pagina vind je meer over onze organisatie, onze why, how, what en onze kernwaarden.

Het is onze missie om onze studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doen we kleinschalig, praktijkgericht en actueel.

Onze organisatie

Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Wij verzorgen 2-jarige hbo-opleidingen in 9 verschillende richtingen in ons mooie onderwijsgebouw in Roosendaal. We hebben ruim 800 studenten en ongeveer 85 medewerkers. Samen met het regionale werkveld maken we het verschil in het onderwijs én in de maatschappij.

Samenwerking mbo

Voor de ontwikkeling van onze opleidingen werken we samen met Curio en Scalda. Ook bij de uitvoering van het onderwijs werken we intensief samen. Dat betekent dat er zowel docenten uit het hbo als het mbo lesgeven aan onze studenten. Het beste uit beide werelden brengen we samen. Hierdoor ervaren studenten dat de overgang van het mbo naar het hbo een stuk vloeiender verloopt.

Ons managementteam

  • Heleen Hoens, interim-directeur en portfeuillehouder onderwijs
  • Paul Wezepoel, manager bedrijfsvoering
  • Tim Rietveldt, manager externe betrekkingen
  • Carla Deijkers – Gelten, senior management assistent


Je kunt ze bereiken via het academiebureau via [email protected].

Onze why, how, what

Why?

Wij geloven in de talenten en ontwikkeling van iedere student en medewerker. Samen met het regionale werkveld maken we het verschil met en in de maatschappij.

How?

Wij verbinden onze studenten, het werkveld en onze medewerkers met elkaar. Door ons enthousiasme, trots, plezier en door net even anders te zijn, inspireren wij onze studenten. Wij zorgen voor een open en veilige omgeving en stellen persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk contact centraal.

What?

Wij bieden kleinschalige praktische 2-jarige hbo-opleidingen. Onze curricula spelen flexibel in op de actualiteit en zijn gericht op werkgelegenheid. We bevorderen de mogelijkheid meer te zijn dan een plek om te leren. Bij ons komen leren, werken en de regio samen.

Onze kernwaarden

Wij werken met LEV!

usp-book.svg
Leerlustig

Wij hebben lol in leren. Dat geldt niet alleen voor onze studenten, ook onze docenten zijn leerlustig. Ze ontwikkelen zich op onderwijskundig vlak, binnen hun vakgebied én daarbuiten. Alles om onze studenten klaar te stomen voor een vliegende start als professional op de arbeidsmarkt.

usp-teacher.svg
Eigenzinnig

De beste manier om iets te doen? Dat is je eigen manier. We sporen onze studenten aan om een werkwijze te ontwikkelen die bij hen past. Zo krijgen onze studenten meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Om dat voor elkaar te krijgen, pakken we het onderwijs zelf ook graag net iets anders aan.

usp-partnership.svg
Verbindend

Wij houden van verbinding. Tussen docent en student, maar ook tussen studenten onderling. We leren hen elkaars talenten in te zetten en ervan te leren. Natuurlijk halen we ook graag de banden aan met het werkveld. Met hun input leveren we professionals af waar het werkveld om staat te springen.

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal

Neem een kijkje in ons - lege - gebouw

Ook werken met LEV?
Bekijk onze vacatures
arrow