Kleinschalig, praktisch en actueel

Over Associate degrees Academie

We zijn een kleinschalige academie in het gezellige Roosendaal. Studenten komen bij ons voor een Associate degree: een 2-jarige hbo-opleiding waar ze vooral leren door te doen. Op deze pagina vind je meer over onze organisatie, onze why, how, what en onze kernwaarden.

Het is onze missie om onze studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doen we kleinschalig, praktijkgericht en actueel.

Onze organisatie

Wij zijn een community college in Roosendaal. Dat betekent dat we er zijn voor onze studenten én voor onze omgeving. We hebben ruim 800 studenten en 85 medewerkers. En we bestaan dankzij 2 bekende moeders: Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Onze academie is namelijk een samenwerkingsverband tussen deze hogescholen.
 

Onze opleidingen

Wij verzorgen 2-jarige hbo-opleidingen in verschillende richtingen. Zowel voltijd als duaal. Het accent in onze opleidingen ligt op de praktijk. Dat betekent dat onze studenten vooral leren door te doen. Ze werken bijvoorbeeld aan opdrachten van bedrijven in de regio en lopen stage.


Praktijkgericht onderwijs

Ons onderwijs is net even anders. Geen klassikale lessen, maar begeleid leren tijdens opdrachten en projecten gericht op de praktijk. De docent is ook meer een coach. Deze begeleidt studenten in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.


Met het mbo

Voor de ontwikkeling en uitvoering van onze opleidingen werken we samen met onder andere Curio en Scalda. Dat betekent dat studenten les krijgen van docenten uit het hbo én het mbo. Hierdoor ervaren studenten een soepele overgang van het mbo naar het hbo.


En met het bedrijfsleven

We zoeken de verbinding met bedrijven en instellingen in onze regio. Op die manier horen we waar behoefte aan is qua kennis en vaardigheden. Ook staan onze docenten vaak nog met 1 been in het werkveld. Zo leveren we professionals waar het werkveld om staat te springen.


Ons managementteam

  • Véronique van de Reijt, directeur
  • Heleen Hoens, adjunct-directeur en portfeuillehouder onderwijs
  • Paul Wezepoel, manager bedrijfsvoering
  • Tim Rietveldt, manager externe betrekkingen
  • Carla Deijkers – Gelten, senior management assistent


Je kunt ze bereiken via het academiebureau via [email protected].

Onze why, how, what

Why?

Bedrijven in onze regio staan te springen om professionals met een Associate degree. Wij leiden studenten in 2 jaar op tot dit niveau. Wij geloven in hun talenten en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen.

How?

Wij verbinden onze studenten, het werkveld en onze medewerkers met elkaar. Door ons enthousiasme, trots, plezier en door net even anders te zijn, inspireren wij onze studenten. Wij zorgen voor een open en veilige omgeving en stellen persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk contact centraal.

What?

Wij bieden praktische 2-jarige hbo-opleidingen. Onze curricula spelen flexibel in op de actualiteit en zijn gericht op werkgelegenheid. We bevorderen de mogelijkheid meer te zijn dan een plek om te leren. Bij ons komen een leren, werken en de regio samen.

Onze kernwaarden

Wij werken met LEV!

usp-book.svg
Leerlustig

Wij hebben lol in leren. Dat geldt niet alleen voor onze studenten, ook onze docenten zijn leerlustig. Ze ontwikkelen zich op onderwijskundig vlak, binnen hun vakgebied én daarbuiten. Alles om onze studenten klaar te stomen voor een vliegende start als professional op de arbeidsmarkt.

usp-teacher.svg
Eigenzinnig

De beste manier om iets te doen? Dat is je eigen manier. We sporen onze studenten aan om een werkwijze te ontwikkelen die bij hen past. Zo krijgen onze studenten meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Om dat voor elkaar te krijgen, pakken we het onderwijs zelf ook graag net iets anders aan.

usp-partnership.svg
Verbindend

Wij houden van verbinding. Tussen docent en student, maar ook tussen studenten onderling. We leren hen elkaars talenten in te zetten en ervan te leren. Natuurlijk halen we ook graag de banden aan met het werkveld. Met hun input leveren we professionals af waar het werkveld om staat te springen.

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal

Neem een kijkje in ons - lege - gebouw

Bekijk onze vacatures
arrow