Over Associate degrees Academie

Kleinschalig, praktisch en actueel

Met kleinschalige praktische tweejarige hbo-opleidingen spelen wij in op de actualiteit. Wij weten waar de markt behoefte aan heeft. Ook zijn we meer dan een plek om te leren. Bij ons komen leren, werken en de regio samen.

Het is onze missie om onze studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doen we kleinschalig, praktijkgericht en actueel.

We maken het verschil

Wij geloven in de talenten en ontwikkeling van iedere student en medewerker. Samen met het regionale werkveld maken we het verschil met en in de maatschappij.

Zo doen we dat

Wij verbinden onze studenten, het werkveld en onze medewerkers met elkaar. Met enthousiasme, trots, plezier en door net even anders te zijn, inspireren wij onze studenten. Wij zorgen voor een open en veilige omgeving voor iedereen. Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk contact staan centraal.

Onze kernwaarden

Wij werken met LEV!
usp-book.svg
Leerlustig

Wij hebben lol in leren. Dat geldt niet alleen voor onze studenten, ook onze docenten zijn leerlustig. Ze ontwikkelen zich op onderwijskundig vlak, binnen hun vakgebied én daarbuiten. Alles om onze studenten klaar te stomen op een vliegende start als professional op de arbeidsmarkt.

usp-teacher.svg
Eigenzinnig

De beste manier om iets te doen? Dat is je eigen manier. We sporen onze studenten aan om een werkwijze te ontwikkelen die echt bij hen past. Zo krijgen onze studenten veel meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Om dat voor elkaar te krijgen, pakken we het onderwijs zelf ook graag net iets anders aan.

usp-partnership.svg
Verbindend

Wij houden van verbinding. Tussen docent en student, maar ook tussen verschillende studenten onderling. We leren hen elkaars talenten in te zetten en ervan te leren. Natuurlijk halen we ook graag de verbanden aan met het werkveld. Met die input leveren we professionals af waar het werkveld om staat te springen.

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal

Neem een kijkje in ons - lege - gebouw

Waarom een Associate degree?
Wij vertellen het je!
arrow

Ambitie

In 2025 is de Associate degrees Academie uitgegroeid tot een brede community college met veel programma’s, afgestemd op de regio West-Brabant en Zeeland, met 1.500 studenten, die met hun diploma een bijdrage leveren aan een gezond en dynamisch werkveld.
Onderwijsvisie Associate degrees Academie: zelfverzekerde professionals die strategie en operatie met elkaar verbinden

Onderwijsvisie

De Ad-student die bij ons afstudeert, is goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Hij weet waar zijn talenten liggen en kan strategie en operatie feilloos met elkaar verbinden. Hij heeft een theoretische basis die geïntegreerd is in zijn handelen en kan vraagstukken in zijn domein op hbo-niveau aanvliegen en oplossingen implementeren.

Management

Ons managementteam bestaat uit:
 
  • Roland van der Poel, directeur
  • Paul Wezepoel, manager bedrijfsvoering
  • Esther Gielen, manager onderwijs
  • Heleen Hoens, manager onderwijs
  • Carla Deijkers – Gelten, senior management assistent

Je kunt ze bereiken via het academiebureau via info@ad-academie.nl.