Kleinschalig, praktisch en actueel

Over Associate degrees Academie

We zijn een kleinschalige academie in het gezellige Roosendaal. Studenten komen bij ons voor een Associate degree: een tweejarige hbo-opleiding waar ze vooral leren door te doen. Wij werken nauw samen met scholen en bedrijven in de omgeving en weten waar organisaties behoefte aan hebben als het gaat om nieuwe medewerkers.

Het is onze missie om onze studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat doen we kleinschalig, praktijkgericht en actueel.

Onze organisatie

Wij zijn een stichting en verzorgen hbo-opleidingen in 9 verschillende richtingen in ons mooie onderwijsgebouw in Brabant. We hebben ongeveer 650 studenten en 90 medewerkers. Samen met het regionale werkveld maken we het verschil in het onderwijs én in de maatschappij.

Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeshool en HZ University of Applied Sciences. Ze besloten in 2018 de handen ineen te slaan. Het doel? Een onderwijsinstelling die gespecialiseerd is in tweejarige Associate degrees. En waar moest die instelling dan komen? Op de scheiding van de werkgebieden van beide hogescholen natuurlijk, in Roosendaal!


Onze ambitie

In 2025 is de Associate degrees Academie uitgegroeid tot een brede community college met veel programma’s, afgestemd op de regio West-Brabant en Zeeland, met 1.500 studenten, die met hun diploma een bijdrage leveren aan een gezond en dynamisch werkveld.


Onze aanpak

Wij verbinden onze studenten, het werkveld en onze medewerkers met elkaar. Met enthousiasme, trots, plezier en door net even anders te zijn, inspireren wij onze studenten. Wij zorgen voor een open en veilige omgeving voor iedereen. Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk contact staan centraal.
 

Samenwerking mbo

Voor de ontwikkeling van de Associate degrees werken we samen met Curio en Scalda. Ook bij de uitvoering van het onderwijs werken we intensief samen. Dat betekent dat er zowel docenten uit het hbo als het mbo lesgeven aan onze studenten. Het beste uit beide werelden brengen we samen. Hierdoor ervaren studenten dat de overgang van het mbo naar het hbo een stuk vloeiender verloopt.


Ons managementteam

  • Roland van der Poel, directeur

  • Paul Wezepoel, manager bedrijfsvoering

  • Esther Gielen, manager onderwijs

  • Heleen Hoens, manager onderwijs

  • Carla Deijkers – Gelten, senior management assistent

Je kunt ze bereiken via het academiebureau via info@ad-academie.nl.

Wij werken met LEV!

Dit zijn onze kernwaarden:

usp-book.svg
Leerlustig

Wij hebben lol in leren. Dat geldt niet alleen voor onze studenten, ook onze docenten zijn leerlustig. Ze ontwikkelen zich op onderwijskundig vlak, binnen hun vakgebied én daarbuiten. Alles om onze studenten klaar te stomen op een vliegende start als professional op de arbeidsmarkt.

usp-teacher.svg
Eigenzinnig

De beste manier om iets te doen? Dat is je eigen manier. We sporen onze studenten aan om een werkwijze te ontwikkelen die echt bij hen past. Zo krijgen onze studenten veel meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Om dat voor elkaar te krijgen, pakken we het onderwijs zelf ook graag net iets anders aan.

usp-partnership.svg
Verbindend

Wij houden van verbinding. Tussen docent en student, maar ook tussen verschillende studenten onderling. We leren hen elkaars talenten in te zetten en ervan te leren. Natuurlijk halen we ook graag de verbanden aan met het werkveld. Met die input leveren we professionals af waar het werkveld om staat te springen.

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal

Neem een kijkje in ons - lege - gebouw

Ook werken met LEV?
Bekijk onze vacatures
arrow
Onderwijsvisie Associate degrees Academie: zelfverzekerde professionals die strategie en operatie met elkaar verbinden

Onderwijsvisie

De Ad-student die bij ons afstudeert, is goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Hij weet waar zijn talenten liggen en kan strategie en operatie feilloos met elkaar verbinden. Hij heeft een theoretische basis die geïntegreerd is in zijn handelen en kan vraagstukken in zijn domein op hbo-niveau aanvliegen en oplossingen implementeren.