Regel alles achter de schermen

Logistiek

Na de tweejarige hbo-opleiding Logistiek, beland je in een wereld waar automatisering het sleutelwoord is en duurzaamheid de uitdaging. Met oog voor de omgeving, krijg jij de juiste producten, op het juiste moment, op de juiste plaats!

Associate degrees Academie Logistiek

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

De opleiding

Stel je voor: een enorm magazijn met zelfrijdende robots en drones die de voorraad registreren. Dat is logistiek. Het vak is zoveel meer dan transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen. Vanaf de eerste tot de laatste fase. Het is regie voeren over de keten: van het inkopen van grondstoffen tot het daadwerkelijk afleveren van de volledige producten aan de consument.

Bij ons leer je hoe je materialen, goederen en diensten efficiënt en effectief plant binnen een organisatie. En hoe je de samenwerking organiseert tussen bedrijven in de keten. Je gaat aan de slag met transportstromen,  inzet van technologie, productie- en inkoopplanning en met order fulfilment. Omdat innovatie en automatisering binnen logistiek een belangrijke rol spelen, ben je veel bezig met vernieuwing en het vinden van oplossingen.Leren door te doen

De opleiding is praktijkgericht. Zo ga je bijvoorbeeld met een groepje studenten op bezoek bij bedrijven om daar echte vraagstukken op te lossen. Denk aan het verbeteren van een productieproces, het opnieuw inrichten van een magazijn of het organiseren van de distributie van internetbestellingen. Je analyseert knelpunten en ontwerpt en implementeert verbeteringen in huidige processen. Een docent begeleidt je hierbij. Gaandeweg neemt die begeleiding steeds meer af en pak je meer zaken zelf op.

Uitstroomprofielen

Het eerste semester is breed. Je maakt kennis met alle facetten van de logistiek: supply chain management, productie, warehousing en transport. Het tweede semester kies je een uitstroomprofiel. Zo kun je je specialiseren.  Check de profielen voor een uitgebreid programma per jaar:

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

Past deze opleiding bij jou?

 • Je houdt van plannen en bent geïnteresseerd in het managen en stroomlijnen van logistieke processen.
 • Later wil je aan de slag als pragmatisch en praktisch ingestelde leidinggevende.
 • Je wilt de taal leren spreken van de directeur of de logistiek specialist, maar ook die van je collega’s op de werkvloer. 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Logistiek.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.

Heb je een niet-logistieke mbo 4-opleiding dan krijg je het eerste half jaar begeleiding van een coach.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Werken

Met een Associate degree Logistiek ben je zo goed als zeker van een baan in de branche. Organisaties hebben behoefte aan medewerkers op hbo-niveau die een brug vormen tussen de uitvoering en het management en beleid. Op deze functies kun je solliciteren:

 • Teamleider warehousing
 • Productieplanner
 • Voorraadplanner
 • Shop floor controller
 • Trouble shooter
 • Coördinator retourlogistiek
 • Transportplanner
 • Functioneel applicatiebeheerder (super user)
 • Assistent logistiek manager

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Logistiek:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30