Regel alles achter de schermen

Logistiek

Na de tweejarige hbo-opleiding Logistiek, beland je in een wereld waar automatisering het sleutelwoord is en duurzaamheid de uitdaging. Met oog voor de omgeving, krijg jij de juiste producten, op het juiste moment, op de juiste plaats!

Associate degrees Academie Logistiek

De opleiding Logistiek heeft 2 uitstroomprofielen

Na een half jaar kies je voor een van de profielen. Bekijk ze voor meer informatie over programma en stage.

De opleiding

Het vak

Stel je voor: een enorm magazijn met zelfrijdende robots en drones die de voorraad registreren en verplaatsen. Geen droom, maar werkelijkheid in de logistiek! Automatisering en robotisering zijn nodig om bijvoorbeeld een online besteld boek nog dezelfde dag bij de klant te krijgen. Kies je voor logistiek dan werk je met plannningssoftware, stuur je machines aan en bedenk je innovatieve oplossingen om het proces verder te verbeteren. Uiteraard met oog voor mens en milieu.

Leren door te doen

De opleiding is praktijkgericht. Zo ga je bijvoorbeeld met een groepje studenten op bezoek bij bedrijven om daar de opdrachten op te lossen. Denk aan het verbeteren van een productieproces, het opnieuw inrichten van een magazijn of het organiseren van de distributie van internetbestellingen. Een docent begeleidt je hierbij. Gaandeweg neemt die begeleiding steeds meer af en pak je meer zaken zelf op.

Programma

Het eerste semester is breed. Je maakt kennis met alle facetten van de logistiek: supply chain management, productie, warehousing en transport. Het tweede semester kies je een uitstroomprofiel. Zo kun je je specialiseren als Supply chain coördinator of Logistiek engineer. Een uitgebreid programma per jaar vind je bij de uitstroomprofielen.

In het kort

Voltijd hbo in 2 jaar

In 2 jaar Associate degree en een diploma op hbo-niveau.

Veel praktijk

1/3 is theorie. De rest werk je aan opdrachten in of uit de praktijk.

Concreet beroep

Je kiest een uitstroomprofiel. Zo kun je je specialiseren.

Past deze opleiding bij jou?

 • Je houdt van plannen en bent geïnteresseerd in het managen en stroomlijnen van logistieke processen.
 • Later wil je aan de slag als pragmatisch en praktisch ingestelde leidinggevende.
 • Je wilt de taal leren spreken van de directeur of de logistiek specialist, maar ook die van je collega’s op de werkvloer. 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Logistiek.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.

Heb je een niet-logistieke mbo 4-opleiding dan krijg je het eerste half jaar begeleiding van een coach.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Met een Associate degree Logistiek en ben je zo goed als zeker van een baan in de branche. Organisaties hebben behoefte aan medewerkers op hbo-niveau die een brug vormen tussen de uitvoering en het management en beleid.

Mogelijke beroepen

 • Teamleider warehousing
 • Productieplanner
 • Voorraadplanner
 • Shop floor controller
 • Trouble shooter
 • Coördinator retourlogistiek
 • Transportplanner
 • Functioneel applicatiebeheerder (super user)
 • Assistent logistiek manager

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Logistiek:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30