Studiejaar 2021/2022

Jouw start bij Associate degrees Academie

Leuk dat je gekozen hebt voor een hbo-opleiding bij Associate degrees Academie in Roosendaal. We kijken ernaar uit om je na de zomervakantie te ontmoeten! Op deze pagina staat wat je kunt verwachten en wat je nog moet regelen. Check 'm regelmatig, want er kunnen nog zaken veranderen.

Welkom bij Associate degrees Academie

Je begint je opleiding met een introductie

Iedere Associate degree heeft een eigen introductieprogramma. Er zijn in ieder geval 2 momenten in de week van 30 augustus waarop je je medestudenten en docenten ontmoet. Het kan zijn dat jouw opleiding ook nog een (online) bijeekomst organiseert met uitleg over alle systemen en de inhoud van je opleiding. Maar dat hoor je dan via de mail.

30-8: Kick off studiejaar

Op 30 augustus is de kick off in het RBC Stadion in Roosendaal. Zo fijn dat we dit jaar live met elkaar kunnen starten in het RBC Stadion in Roosendaal. Natuurlijk gelden er nog wel wat regels. Lees ze goed door, zodat we je maandag zonder problemen kunnen verwelkomen.

Vaccinatiebewijs of test voor toegang

Om deel te nemen aan de kick-off, heb je een vaccinatiebewijs nodig of een test voor toegang. We hebben hiervoor gekozen, omdat we dan de anderhalvemeter-maatregel kunnen loslaten. Dat maakt de dag een stuk relaxter. Zonder te letten op de afstand, kun je je studiegenoten ontmoeten en beter leren kennen. Een afspraak voor zo’n gratis test regel je eenvoudig zelf, bijvoorbeeld via testenvoortoegang.org. Let op: de test is max 24 uur geldig, dus doe ‘m niet te vroeg!

Mondkapjes op bij binnenkomst

Bij binnenkomst, laat je je QR-code scannen in je CoronaCheck-app. Fijn als je dan ook nog even je mondkapje opdoet. De organisatie geeft aan wanneer de kapjes af mogen.

Zo ziet het onderwijs eruit

Tot en met januari 2022 gaan we voor hybride onderwijs. Dit betekent een goede mix van online onderwijs en lessen in ons mooie gebouw. Na januari kijken we opnieuw naar de mogelijkheden.

Loslaten 1,5 meter afstand vanaf 30 augustus

Vanaf 30 augustus mogen we de anderhalvemetermaatregel in het hoger onderwijs loslaten. Zowel studenten, docenten en medewerkers hoeven binnen de onderwijslocaties dan geen afstand meer te houden. Hierdoor kunnen we veel meer capaciteit van het gebouw benutten en kan het onderwijs na lange tijd weer grotendeels fysiek plaatsvinden.

Rooster

Lessen en projecten zijn geroosterd op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 18:00 uur.

Vaccinaties en zelftests

Het hoger onderwijs (en het mbo) nemen met het loslaten van de anderhalvemetermaatregel een uitzonderingspositie in. We moeten er dan ook voor waken dat we niet weer snel terug moeten naar volledig online onderwijs. Daarom wijzen we op het belang van vaccineren en het gebruiken van zelftests. Ook na volledige vaccinatie. Zelftests zijn in ieder geval tot 1 september gratis te bestellen via zelftestonderwijs.nl.

Basis hygiëne- en gezondheidsrichtlijnen

We handhaven de bekende hygiëne- en gezondheidsrichtlijnen. Dat betekent regelmatig en goed je handen wassen en niesen en hoesten in de elleboog. Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD. Ook als je(volledig) gevaccineerd bent.

Looproutes

De looproutes blijven voorlopig ook nog in het gebouw aanwezig. Volg de looproutes zoals aangegeven in het gebouw. Geef het goede voorbeeld!

Groepsgrootte

Er geldt een maximum groepsgrootte van 75 personen per ruimte. Voor hoor- of werkcolleges met meer dan 75 personen bedenken we een alternatief. Deze geven we bijvoorbeeld volledig digitaal of hybride. Ruimtes als kantines en het Atrium worden ingericht zodat er maximaal 75 personen kunnen zitten. We houden hier toezicht op.

Mondkapjes verplicht bij verplaatsing

Mondkapjes in het onderwijsgebouw zijn verplicht als je je tussen onderwijsactiviteiten verplaatst. Op een vaste zitplaats en tijdens een onderwijsactiviteit kan het mondkapje af.

Check of je inschrijving compleet is

Voordat je bij de Associate degrees Academie start, is het belangrijk dat je inschrijving helemaal is afgerond. Check onderstaande punten:

Is je aanmelding definitief?

Het is belangrijk dat je je aanmelding echt helemaal afrondt. Volg hiervoor het stappenplan voor aanmelden. Check op Studielink.nl de berichten in je dashboard. Dan weet je precies welke acties je moet ondernemen.

Wat heb je nodig om te kunnen starten bij ons?

  • een mbo4-, havo- of vwo-diploma of een positief afrondingsadvies van jouw mbo-instelling
  • een tijdige inschrijving: meld je uiterlijk 31 juli aan bij de Associate degrees Academie
  • een afgeronde inschrijving: doorloop alle stappen van het inschrijfproces

Als je voor 1 januari 2022 je mbo-diploma behaalt, kun je doorstuderen bij de Associate degrees Academie.   

Is er post van de Ad-academie?

Check regelmatig je mailbox op berichten die je van ons krijgt en regel de zaken waarom gevraagd wordt meteen. Zo kun je in september relaxed met je opleiding beginnen.
 

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30