1e semester
Je maakt kennis met de branche logistiek en de 4 domeinen: supply chain management, productie, warehousing en transport. Zo krijg je een goed beeld van de sector. De theorie die je krijgt, pas je meteen toe in echte opdrachten van bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen en leren begrijpen van de keten bij Cloetta. Zo leer je een analyse maken en verbeteringspunten herkennen. Na dit half jaar weet je welke kant je op wil en kies je een uitstroomprofiel. In dit geval: Logistiek engineer.
2e semester
Je gaat onder andere aan de slag met e-logistics, e-commerce en retour logistiek. Je verdiept je dus in de processen achter de verkoop via internet. Ook bedrijfseconomie is een belangrijk onderdeel. Want wat kosten al die processen en wat levert het op? Je benadert de stof vanuit de toepassing. Dus hoe kun je robots en automatisering inzetten om het proces te verbeteren?
Stage: 2 dagen per week gedurende een half jaar
Je draait mee bij een bedrijf dat verkoopt via internet, met retouren te maken heeft en actief is op het gebied van E-logistics. Zo krijg je een goed beeld van het vak en de functie. En je leert omgaan met collega’s en een leidinggevende. Tijdens deze stage werk je aan de volgende opdrachten:
- Je brengt de e-logistic- en e-commerce-activiteiten in kaart en komt op basis van een analyse met een verbetervoorstel.
- Je brengt het logistieke retourproces in kaart en komt op basis van een analyse met een verbetervoorstel.
- Je presenteert je opdrachten en reflecteert op je handelen tijdens de meewerkstage.
3e semester
Je gaat je verbreden met vakken als projectmanagement, Lean management, verandermanagement, leiderschapsvaardigheden en professionele en persoonlijke ontwikkeling. En verdiepen met automatisering en robotica.
4e semester
Afstudeerstage: 5 dagen per week
Je werkt minimaal 3 dagen per week mee en besteedt de andere 2 dagen aan je afstudeeropdracht. Denk aan het inrichten van een logistiek proces voor een nieuw te bouwen warehouse. Bijvoorbeeld bij Jan de Rijk, Logistics in Roosendaal. Dit is wat je onder andere gaat doen:
- Je verzamelt zorgvuldig en systematisch informatie en analyseert en interpreteert deze.
- Je doet concrete aanbevelingen vertaalt deze naar consequenties voor de organisatie.
- Je maakt een beredeneerde afweging bij het innemen van een eigen standpunt.
- Je maakt een eindwerkstuk. Dit wordt geen dik rapport, maar een managementsamenvatting en een poster. Je maakt visueel wat je hebt gedaan en verdedigt dit voor een deskundig panel.