Uitstroomprofiel van Logistiek

Logistiek engineer

Bij deze praktijkgerichte 2-jarige hbo-opleiding leiden we je op tot Logistiek engineer. In die rol ben je onmisbaar voor de wereld van de goederen- en dienstenstroom. Je gaat namelijk op zoek naar verbetering van de logistieke processen voor meer efficiëntie en kostenbesparing. Dat doe je met de inzet van innovatieve technieken en materialen. In de logistiek ben jij de verbindende schakel tussen mens en technologie!

Associate degrees Academie Logistiek

De opleiding

Bij dit profiel ligt de focus op optimalisatie van logistieke processen vanuit een technisch perspectief. Je gaat aan de slag met vragen als: Hoe lopen de processen nu? Wat kan er beter of goedkoper met het oog op technologie en hoe vertaal je dat naar een advies? Op basis van de uitkomsten bedenk je verbeteringen die bijdragen aan optimalisatie van processen vanuit de technologie. Je ontwerpt en implementeert deze verbeteringen in huidige processen. Dat doe je tijdens echte opdrachten en stages. Ook kostprijscalculatie en het begeleiden van veranderprocessen komen aan bod in deze opleiding.

Je krijgt meteen een studieloopbaanbegeleider die gedurende de opleiding jouw aanspreekpunt is. Heb je een niet-logistieke mbo 4-opleiding dan krijg je het eerste half jaar begeleiding van een coach. 

Dit is een uitstroomprofiel

Dit is een uitstroomprofiel van de opleiding Logistiek. Je kunt ook kiezen voor:

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past het bij jou?

  • Je bent sterk analytisch, met andere woorden: data gedreven
  • Je werkt graag projectmatig             
  • Je bent procesgericht
  • Je bent goed met cijfers
Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past!

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences en Breda University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.