Studiekosten

Wat kost een Associate degree?

Check hier wat je kwijt bent aan collegegeld, instellingscollegegeld en andere studiekosten. Voor studiejaar 2021/2022 geldt dat je 50% korting krijgt op het collegegeld in verband met de coronomaatregelen.

Studiekosten Associate degrees Academie

Collegegeld en andere kosten

Wettelijk collegegeld

Voor 2021-2022 is het wettelijk collegegeld voor een opleiding bij de Associate degrees Academie € 1.084. De 50% korting in verband met de coronamaatregelen is hierin al verrekend. Ben je eerstejaars hbo-student, dan betaal je de helft, dus € 542. Check hier of jij daarvoor in aanmerking komt


Voorwaarden

Je betaalt het wettelijk collegegeld als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet. Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan betaal je het instellingscollegegeld.

  • Je hebt de nationaliteit van een EER-land, Suriname, Zwitserland of onder voorwaarden Turkije. Of je beschikt over een verblijfsvergunning die recht geeft op studiefinanciering. 
  • Je hebt aan het begin van het studiejaar nog geen andere bachelordiploma behaald.

 

Instellingscollegegeld

Als je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dan betaal je het instellingscollegegeld. De hoogte hiervan voor studiejaar 2021-2022 is € 6.829. 

 

Andere studiekosten

Naast collegegeld betaal je voor boeken en ander lesmateriaal. Een laptop is vaak handig, maar niet altijd verplicht. Als je vragen hebt over je studiekosten, stuur dan een e-mail naar info@ad-academie.nl