Uitstroomprofiel van Logistiek

Supply chain coördinator

Als Supply chain coördinator faciliteer je de logistieke planning van een bedrijf. Dus de stroom van goederen en diensten, van leverancier tot aan de klant. Je zorgt voor het optimale verloop van het orderproces en houdt rekening met de behoeften van de klant. Jij regisseert de hele keten!

Ad-academie - Logistiek - Supply chain coördinator

De opleiding

Supply chain coördinator is een uitstroomprofiel van de opleiding Logistiek. Je leert zorgen voor een zo efficiënt en effectief mogelijke planning van materialen, goederen en diensten binnen een bedrijf of instelling.


Je gaat aan de slag met transportstromen, met vraagvoorspelling en gebruik, met productie- en inkoopplanningen en met het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten van klanten (order fulfilment). Ook leer je processen analyseren en verbeteren. En je leert het begrijpen en toepassen van ondersteunende logistieke systemen. Al deze kennis pas je meteen toe in praktijkopdrachten en stage. Hier ontdek je ook hoe je rapportages opstelt over het logistieke proces voor zowel management als klant.

Programma en stage

1e semester

Je maakt kennis met de branche logistiek en de 4 domeinen: supply chain management, productie, warehousing en transport. Zo krijg je een goed beeld van de sector. De theorie die je krijgt, pas je meteen toe in echte opdrachten van bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen en leren begrijpen van de keten bij Mars Food. Zo leer je een analyse maken en verbeteringspunten herkennen. Na een half jaar weet je welke kant je op wil en kies je een uitstroomprofiel. In dit geval: Supply chain coördinator.

2e semester

Je bent 2 dagen per week bij een bedrijf voor een meeloopstage. De andere dagen ben je op school voor theorie en praktische opdrachten. Je gaat onder andere aan de slag met e-logistics, dus welke processen zitten achter de verkoop via internet? Ook bedrijfseconomie is een belangrijk onderdeel. Want wat kosten al die processen en wat levert het op? Met het profiel Supply chain coördinator benader je de stof vanuit het proces. Dus hoe kun je met deze theorie de flow van ontwikkeling, productie en distributie optimaliseren.

3e semester

Je gaat je verbreden met vakken als personeelsmanagement, Lean management, Management of Change (MOC), leiderschapsvaardigheden en professionele en persoonlijke ontwikkeling. En verdiepen met Cross Chain Control Towers waarbij je informatiestromen slim koppelt aan financiële en goederenstromen. Daarnaast leer je werken met verschillende systemen zoals ERP.

4e semester

Het laatste semester is je fulltime afstudeerstage. Je doet een verbeteranalyse en maakt een verslag. Een voorbeeld van zo’n stage is een onderzoek naar de toeleveranciers van een afvalverwerkingsbedrijf Renewi. Denk aan ongediertebestrijders en leveranciers van brandblussers. Leg afspraken vast en zorg voor opvolging.

Past het bij jou?

  • Je werkt accuraat en oplossingsgericht
  • Je bent servicegericht
  • Je bent een echte regelaar 
  • Je hebt bedrijfseconomisch inzicht
  • Je werkt graag tactisch én operationeel
Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past! 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Logistiek.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.

Heb je een niet-logistieke mbo 4-opleiding dan krijg je het eerste half jaar begeleiding van een coach.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Met een Associate degree Logistiek ben je zo goed als zeker van een baan in de branche. Je kunt solliciteren op hbo-functies in de logistiek. Als supply chain coördinator kunnen dit je taken zijn:

  • Knelpunten in operationele logistieke processen signaleren

  • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van schakels in de keten

  • Methodieken en verbeterde of nieuwe processen in de logistiek realiseren

  • Zorgdragen voor de uitvoering en het beheer van logistieke processen

  • De dagelijkse uitvoering van logistieke processen bewaken en bijstellen als dat nodig is

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Logistiek:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30