Uitstroomprofiel van Logistiek

Supply chain coördinator

We leiden je op tot Supply chain coördinator. Je wordt ketenregisseur en faciliteert de dagelijkse logistieke planning van een bedrijf. Dus de stroom van goederen en diensten van leverancier tot aan de klant. Je zorgt voor het optimale verloop van het orderproces en houdt rekening met de behoeften van de klant. Jij regisseert de hele keten!

Associate degrees Academie Logistiek

De opleiding

Hoe zorg je voor een zo efficiënt en effectief mogelijke planning van materialen, goederen en diensten binnen een bedrijf of instelling? Dat leer je bij ons. Je gaat aan de slag met transportstromen, met vraagvoorspelling en gebruik, met productie- en inkoopplanningen en met het afhandelen en verwerken van opdrachtactiviteiten van klanten (order fulfilment). Ook leer je processen analyseren en verbeteren. En je leert het begrijpen en toepassen van ondersteunende logistieke systemen. Al deze kennis pas je meteen toe in praktijkopdrachten en stage. Hier leer je ook hoe je rapportages opstelt over het logistieke proces voor zowel management als klant.

Je krijgt meteen een studieloopbaanbegeleider die gedurende de opleiding jouw aanspreekpunt is. Heb je een niet-logistieke mbo 4-opleiding dan krijg je het eerste half jaar begeleiding van een coach. 

Dit is een uitstroomprofiel

Dit is een uitstroomprofiel van de opleiding Logistiek. Je kunt ook kiezen voor:

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past het bij jou?

  • Je werkt accuraat en oplossingsgericht
  • Je bent servicegericht
  • Je bent een echte regelaar 
  • Je hebt bedrijfseconomisch inzicht
  • Je werkt graag tactisch én operationeel
Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past! 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences en Breda University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.