Help bedrijven vooruit

Bedrijfskunde

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Associate degree Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. 

Associate degrees Academie Bedrijfskunde topopleiding

Bedrijfskunde heeft 5 uitstroomprofielen

Bij deze opleiding kies je meteen voor een van de 5 profielen. Zo kun je je specialiseren.

In het kort

Hbo in 2 jaar

De opleiding Bedrijfskunde duurt 2 jaar. Daarna ben je Associate degree en heb je een diploma op hbo-niveau.

Keuzes!

Aan het begin van deze opleiding kies je voor een van de 5 uitstroomprofielen.

Programma

Je leert over inkoop, verkoop, marketing, kwaliteitszorg, bedrijfsprocessen en strategie.

Programma en stage

Het programma is afhankelijk van het profiel dat je kiest. Hier vind je een algemene beschrijving.
Het eerste jaar deze 2-jarige hbo-opleiding Bedrijfskunde ontdek je hoe een organisatie intern in elkaar zit en maak je kennis met haar externe omgeving. Vervolgens ga je aan de slag met het in kaart brengen van de processen van een bedrijf en bekijk je welke verbetermogelijkheden er zijn. Je gaat ook aan de slag met projectmanagement en met de vakken organisatie, informatie en strategie.
In het tweede jaar van je studie Bedrijfskunde krijg je verschillende financiële vakken, verandermanagement en werk je aan onderzoeksvaardigheden die je gaat inzetten bij je afstuderen.

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken als drijfveren en business skills.

Past de opleiding bij jou?

Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken. Dan is deze 2-jarige hbo-opleiding Bedrijfskunde echt iets voor jou!
 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.


 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.