Breng cijfers tot leven

Finance

Bij de opleiding Finance leer je in 2 jaar hoe je een goede financiële administratie van een bedrijf op poten zet. En hoe je de financiële gegevens kunt inzetten om een bedrijf gezond te krijgen of te houden.

Associate degrees Academie Finance

Finance heeft 3 uitstroomprofielen

Tijdens de opleiding kies je een van deze profielen. Zo kun je je specialiseren.

In het kort

Hbo in 2 jaar

De opleiding Finance duurt 2 jaar. Dan ben je Associate degree en heb je een diploma op hbo-niveau.

Programma

De opleiding is breder dan accountancy. Je leert administratie voeren, fiscale aangiften doen, financiële processen kritisch bekijken en hierover rapporteren.

Stage en projecten

Je werkt aan echte opdrachten en presenteert deze aan bedrijven. Wat je hiervoor nodig hebt, leer je op school. Je loopt ook stage.

De opleiding

Tijdens de Associate degree Finance leer je in de praktijk. Dat betekent dat je werkt aan echte vragen van bestaande bedrijven. En dat je de resultaten hier ook presenteert. De kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, krijg je op school. Je leert hier administratie voeren, fiscale aangiften doen, (financiële) processen kritisch bekijken en hierover rapporteren. Al tijdens je opleiding ga je aan de slag bij verschillende organisaties. Hier oefen je met het transformeren van de financiële gegevens zodat de directie ermee uit de voeten kan. Het vormt de basis voor nieuw beleid. 
 

Waarom juist een Associate degree Finance?

Bedrijven hebben taken en processen geautomatiseerd. Hierdoor is de rol van de financiële afdeling veranderd. De praktijk vraagt om goed opgeleide administratief en financieel medewerkers om de geautomatiseerde systemen in te richten, uit te voeren, te controleren en hier een kritische analyse op los te laten. Kortom: professionals met een Ad-diploma Finance of Accountance, want die hebben de kennis en de skills! Daarnaast is een Associate degree aantrekkelijk omdat 2 jaar een overzichtelijke periode is. 

Past deze opleiding bij jou?

  • Cijfers zeggen je meer dan letters. En je vindt het leuk om anderen duidelijk maken wat ze betekenen.
  • Voor de toekomst wil je graag nog beter leren analyseren, organiseren en plannen.
  • Je bent een aanpakker en wilt graag iets goed neerzetten samen met anderen.
  • Vertrouwelijke informatie is bij jou in goede handen.

Programma en stage

Het eerste jaar van de opleiding Finance staan echte vragen van bedrijven centraal. Door een bedrijfsmagazine op te stellen leer je om op een andere manier naar een organisatie te kijken dan alleen financieel. Daarnaast ga je van een zelf opgezette organisatie de administratie opzetten, uitvoeren en analyseren. En ook inkomstenbelasting- of omzetbelastingaangifte doen komt aan bod. Uiteraard krijg je ook gewoon vakken zoals bedrijfseconomische en administratieve kennis, fiscale kennis, management, administratieve organisatie en marktkennis. En je verbetert je vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en communicatie.

Stage: De laatste 10 weken loop je 4 of 5 dagen stage per week. Het aantal dagen is in overleg met het bedrijf.
 

In jaar 2 van de opleiding Finance leer je het werkveld nog beter kennen. Je werkt aan vraagstukken van bedrijven en je doet een afstudeeropdracht bij een organisatie in de financiële sector.

Stage: Het laatste half jaar loop je 5 dagen per week stage. Dit is je afstudeerstage.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt via Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Met de profielen E&M en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met profiel C&M heb je economie, m&o of be nodig + wiskunde A of B.
Met profiel N&G heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Wanneer je je Ad-diploma haalt, kun je natuurlijk meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je meestal met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30