Breng cijfers tot leven

Finance

Bij de opleiding Finance leer je in 2 jaar hoe je een goede financiële administratie van een bedrijf op poten zet. En hoe je de financiële gegevens kunt inzetten om een bedrijf gezond te krijgen of te houden.

Associate degrees Academie Finance

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

De opleiding

De opleiding Finance is breder dan alleen accountancy. Je leert administratie voeren, fiscale aangiften doen, kritisch kijken naar financiële processen en hierover rapporteren. Al tijdens de opleiding ga je aan de slag bij verschillende organisaties. Hier oefen je met het transformeren van de financiële gegevens, zodat de directie ermee uit de voeten kan. Het vormt de basis voor nieuw beleid. 


Leren door te doen

Bij ons leer je in de praktijk. Dat betekent dat je werkt aan echte vragen van bedrijven in de regio. En dat je de resultaten hier ook presenteert. De kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, krijg je op school. 


Uitstroomprofielen

Finance is de basis van deze Associate degree. Na een jaar kies je voor een uitstroomprofiel. Zo kun je je specialiseren. Check de 3 profielen van Finance voor informatie over het programma en stage:

Past deze opleiding bij jou?

  • Cijfers zeggen je meer dan letters. En je vindt het leuk om anderen duidelijk maken wat ze betekenen.
  • Voor de toekomst wil je graag nog beter leren analyseren, organiseren en plannen.
  • Je bent een aanpakker en wilt graag iets goed neerzetten samen met anderen.
  • Vertrouwelijke informatie is bij jou in goede handen.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Finance.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Met de profielen E&M en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met profiel C&M heb je economie, m&o of be nodig + wiskunde A of B.
Met profiel N&G heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Werken

Met deze opleiding ben je een aanwinst voor organisaties. Het bedrijfsleven is namelijk betrokken bij het vormgeven van ons onderwijs en heeft aangegeven wat jij na jouw opleiding zou moeten kennen en kunnen. En juist deze stof komt terug de uitstroomprofielen. Met een Associate degree Finance kun je gaan werken op de financiële afdeling van organisaties in verschillende branches. Denk aan de zorg, de bouw en de overheid.
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30