Management

Associate degree, Roosendaal

Introductie

Zet jouw organisatietalent in op eigen wijze!

Is plannen en organiseren wat je het liefste doet? Herken jij jezelf in de rollen van organisator & planner, verbinder, initiator en coach & leider? Tijdens de tweejarige hbo-opleiding Management Associate degree, leer je wat het betekent om te werken in de organisatorische context van een organisatie. 

Past de opleiding Management bij jou?

Jij leert bij de opleiding Management hoe jij met je aanstekelijke enthousiasme jouw managementvaardigheden kunt toepassen bij het motiveren en aansturen van kleine teams of een project. Je ontwikkelt inzichten in hoe je omgevingsbewust kunt handelen. Je bent iemand die graag de touwtjes in eigen handen neemt en je vindt het leuk om out of the box te denken. Tegenslagen zie je als leermomenten en je houdt ervan om samen met je teamleden daadkrachtig naar creatieve oplossingen te zoeken. Je voelt je snel eigenaar van een project en gaat de verantwoordelijkheden die daarbij horen, niet uit de weg. Met een goed zelfbeeld weet je waar je staat en kun je op professionele wijze omgaan met feedback. 

Welk profiel spreekt je aan?

De opleiding Management biedt 3 profielen aan. Bekijk de verschillen en kies het profiel dat bij je past: 

PROJECTMANAGER

Profiel binnen de opleiding Management
 

Word een talent in het managen van projecten! 

Als projectmanager manage je projecten tot een tastbaar resultaat. Op basis van de doelstelling en randvoorwaarden van de opdrachtgever maak je een projectontwerp. Je vertaalt de ideeën naar taken, processtappen of kleine ontwikkelprojecten. Je werkt projectmatig aan kleine projecten en zorgt voor de projectplanning, de organisatie van de uitvoering, de aansturing van het projectteam, de bewaking van budgetten en eventuele projectrisico’s. Verder creëer je draagvlak bij interne- en externe stakeholders en zorg je voor de informatievoorziening. Je coacht stakeholders en het projectteam in efficiënt werken in de vorm van timemanagement. 

OFFICEMANAGER

Profiel binnen de opleiding Management
 

Word een talent in het inrichten van werk!

Als officemanager manage je organisatorische- en facilitaire processen binnen een organisatie Je bent verantwoordelijk voor een afgebakend gebied of (eigen) afdeling in een organisatie. Je coördineert en ondersteunt een efficiënte inrichting van processen op kantoor en in een project. Ook ben je de verbinder tussen de directie en de afdelingen en ondersteun je het managementteam administratief, organisatorisch en inhoudelijk. Je wint informatie in, bereidt beleid voor en begeleidt interne projecten via bijvoorbeeld de srum- of holacracy-methodiek. Als facilitator bewaak jij het verloop van het proces binnen een project en coach je teamleden in de voortgang van het proces. 

EVENTMANAGER

Profiel binnen de opleiding Management
 

Word een talent in het organiseren van events!

Als eventmanager manage je het concept, de productie, de facilitaire en logistieke organisatie bij de uitvoering van bedrijfs- en publieksevenementen. Je coördineert events en houdt hierbij het doel én de doelgroep voor ogen. Je taken zijn divers. Denk aan het organisatieproces is leiden, een draaiboek maken en het project- en budgetplan opstellen. Je zet de juiste toon in gesprekken met stakeholders en kunt hun wensen en behoeften vertalen naar een passend en betekenisvol aanbod. Samen met het organisatieteam plan en organiseer je het event én zet je het op een creatieve manier in de markt. 

De Ad Management kun je ook volgen in Den Bosch

Programma

Het mooie aan de Associate degree Management is dat het onderwijsprogramma praktisch is ingericht. Dit betekent dat het programma is verdeeld in een derde praktijk buiten school, een derde praktijk op school en een derde theorie. Op deze manier leer je de rollen als organisator en planner, verbinder, initiator, coach en leider beheersen en kun jij het maximale uit jezelf halen door theorie direct toe te passen bij bedrijven. 

In ieder onderwijsblok staat er een thema centraal, dat past bij de profielen: Projectmanager, Officemanager of Eventmanager. Je werkt hierbij aan real-life vraagstukken uit het beroepenveld. In studiejaar 1 en studiejaar 2 loop je stage in het profiel dat jij hebt gekozen. Dit kan dus zijn als Projectmanager, Officemanager of Eventmanager.

Bij de opleiding Management krijg je les in onderstaande onderwerpen. Het gaat om het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden: 

  • Organisatiekunde 
  • Projectmanagement
  • Marketing & communicatie 
  • Trends en ontwikkeling 
  • Verandermanagement 
  • Eventmanagement
  • Human Resource Management 
  • Financieel management 
  • Persoonlijke & professionele ontwikkeling 
  • Engels

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Vwo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

 

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences.

Na de opleiding

Als projectmanager, officemanager of eventmanager kun je gaan werken in het klein-, midden- en grootbedrijf, in de profit- en de non-profitsector. We leiden je op voor een beroep! Je kunt dus na je studie vrijwel in alle/diverse branches terechtkomen.

Werken... of toch doorstuderen?

Met het volgen van een Ad-opleiding word je opgeleid voor een beroep. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding