Management

Associate degree, Roosendaal

Introductie

Zet jouw organisatietalent in op eigen wijze!

Is plannen en organiseren wat je het liefste doet? Herken jij jezelf in de rollen van organisator & planner, verbinder, initiator en coach & leider? Tijdens de tweejarige hbo-opleiding Management Associate degree, leer je wat het betekent om te werken in de organisatorische context van een organisatie. 

Wat leer je bij de opleiding Management?

Bij de opleiding Management leer je hoe jij met je aanstekelijke enthousiasme jouw managementvaardigheden kunt toepassen bij het motiveren en aansturen van kleine teams of een project. Je ontwikkelt inzichten in hoe je omgevingsbewust kunt handelen.

Past de opleiding Management bij jou?

Je voelt je vast thuis bij deze opleiding als jij graag de touwtjes in eigen handen neemt en het leuk vindt om out of the box te denken. En als je tegenslagen ziet als leermomenten en ervan houdt om samen met je teamleden daadkrachtig naar creatieve oplossingen te zoeken. Je zit hier op je plek als je je snel eigenaar voelt van een project en verantwoordelijkheden die daarbij horen, niet uit de weg gaat. Met een goed zelfbeeld weet je waar je staat en kun je op professionele wijze omgaan met feedback. 

Welk profiel spreekt je aan?

De opleiding Management biedt 3 profielen aan. Bekijk de verschillen en kies het profiel dat bij je past: 

Programma

Het mooie aan de Associate degree Management is dat het onderwijsprogramma praktisch is ingericht. Dit betekent dat het programma is verdeeld in een derde praktijk buiten school, een derde praktijk op school en een derde theorie. Op deze manier leer je de rollen als organisator en planner, verbinder, initiator, coach en leider beheersen en kun jij het maximale uit jezelf halen door theorie direct toe te passen bij bedrijven. 

In ieder onderwijsblok staat er een thema centraal, dat past bij de profielen: Projectmanager, Officemanager of Eventmanager. Je werkt hierbij aan real-life vraagstukken uit het beroepenveld. In studiejaar 1 en studiejaar 2 loop je stage in het profiel dat jij hebt gekozen. Dit kan dus zijn als Projectmanager, Officemanager of Eventmanager.

Bij de opleiding Management krijg je les in onderstaande onderwerpen. Het gaat om het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden: 

  • Organisatiekunde 
  • Projectmanagement
  • Marketing & communicatie 
  • Trends en ontwikkeling 
  • Verandermanagement 
  • Eventmanagement
  • Human Resource Management 
  • Financieel management 
  • Persoonlijke & professionele ontwikkeling 
  • Engels

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Vwo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

 

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences.

Na de opleiding

Als projectmanager, officemanager of eventmanager kun je gaan werken in het klein-, midden- en grootbedrijf, in de profit- en de non-profitsector. We leiden je op voor een beroep! Je kunt dus na je studie vrijwel in alle/diverse branches terechtkomen.

Werken... of toch doorstuderen?

Met het volgen van een Ad-opleiding word je opgeleid voor een beroep. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding