Uitstroomprofiel van Management

Eventmanager

Eventmanager is een uitstroomprofiel van de Associate degree Management. Met dit profiel doe je je praktijkopdrachten voor bijvoorbeeld een bedrijf dat evenementen bedenkt en organiseert. Zo geef je richting aan jouw hbo-opleiding.

Associate degrees Academie Management Eventmanager

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

De opleiding

Eventmanager is een uitstroomprofiel van de opleiding Management. Je gaat vooral aan de slag met bedrijfsevenementen. We laten je kennis maken met trends en ontwikkelingen. Aan bod komen: een unieke beleving creëren, marges, dagrecreatie, duurzaamheid en dataverzameling. In de praktijk betekent dit dat je wensen van klanten leert vertalen naar een passend aanbod, dat je een draaiboek en een budget plan maakt en dat je een event in de markt zet. Liefst op een creatieve manier!

De evenementenbranche kan grillig zijn. Kijk maar naar de impact van de pandemie afgelopen jaren. Maar ook technologische ontwikkelingen kunnen de markt beïnvloeden. Daarom leer je bij ons ook hoe je inspeelt op veranderingen in de markt en hoe je een stevig netwerk opbouwt en onderhoudt.

Opbouw

Bekijk het programma en de stages in jaar 1 en 2.

Semester 1

Het eerste blok draait om de manager en de externe omgeving. Je gaat bedrijfsbezoeken voor elkaar organiseren en maakt zo kennis met de 3 uitstroomprofielen. Zo bezoek je bijvoorbeeld Damen Naval, ’t Veerhuis Leisure & Business Centre en Smurfit Kappa. Daarna maak je je voorlopige profielkeuze.
Vakken:
 • Marketing en organisatieomgeving
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het tweede blok draait om de manager en de interne organisatie. Je gaat een eenvoudig intern real-life vraagstuk analyseren en een advies formuleren en presenteren. Denk aan het optimaliseren van Pitch Night voor Cultuur verbindt Roosendaal, een stappenplan maken voor de zoektocht naar nieuw systeem bij Playdôme en het werven en behouden van ambassadeurs Brandveiligheid voor Brandweer Midden-West Brabant.
Vakken:
 • Marketing en Management
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Semester 2

Je start met je uitstroomprofiel Eventmanager en organiseert een evenement. Je maakt bijvoorbeeld een eventvoorstel en een contentkalender voor gebouw T. 
Meewerkstage: 3 dagen per week
Vakken:
 • Structuur en Organisatie
 • Financieel management
 • Projectmanagement
 • Eventmarketing
 • Zakelijk evenement

Semester 3

Je organiseert een event. Je bedenkt bijvoorbeeld een goede doelenactie en schrijft een marketingcommunicatieplan voor Edukans.
Vakken:
 • Marketingtactiek
 • Professionele communicatie
 • Lean Orange Belt
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Eventmanagement

Semester 4

Afstudeerstage: 4 dagen per week
Je werkt mee en schrijft een verbeterplan.
Voorbeelden van een afstudeeropdracht:
 • Mezz Breda heeft een groot aanbod van evenementen voor diverse doelgroepen. Jij gaat kijken hoe Mezz ervoor kan zorgen dat ze de juiste doelgroep bereiken.
 • De Kring in Roosendaal staat bekend als een gastvrije Schouwburg. Wat adviseer jij De Kring om de beleving van gasten tijdens evenementen te vergroten?

Past de opleiding bij jou?

 • Je stapt makkelijk op anderen af en bent zelf ook iemand op wie mensen snel afstappen
 • Je kunt én durft out-of-the-box te denken
 • Je maakt het anderen graag naar de zin
 • Jouw motto: niet lullen, maar poetsen
 • Je wilt graag leren organiseren, verbinden en coachen

Student aan het woord

Testimonial Ad Management, Olsen Gerrits

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Management.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Werken

De branche had het even moeilijk, maar herstelt zich snel. Het event-aanbod groeit! Ook de vraag naar dagrecreatie stijgt weer. Voor jou als eventmanager betekent dit dat je moet inspelen op de markt om concurrentievoordeel te behalen. En dat je een netwerk van stakeholders moet hebben om je concurrentiepositie te verbeteren.

Als eventmanager kun je gaan werken in het klein-, midden- en grootbedrijf, in de profit- en de non-profitsector. We leiden je op voor een beroep! Je kunt dus na je studie vrijwel in alle/diverse branches terechtkomen.

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Je kunt eenvoudig doorstromen. Je meldt je hiervoor bij de examencommissie van de bacheloropleiding. Er zijn ook op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Hier haal je in 2 jaar (soms 3) je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Management:
Voltijd
HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
2 jaar
arrow
Voltijd
Avans Hogeschool, Breda
2 jaar
arrow

Praktische info

Wat je wil weten voordat jij je aanmeldt.

Hiervoor kun je terecht bij Student Succes
arrow
Check of je toelaatbaar bent.
arrow
Alles wat je nodig hebt om goed te studeren.
arrow
Ontdek de stad!
arrow
Wat ben je kwijt aan je opleiding?
arrow
Je rechten en plichten als student.
arrow
Wij helpen je in 6 simpele stappen
arrow
Zo weet je zeker of de studie bij je past
arrow
Lees hier hoe het werkt
arrow
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30