"Ik wil het hele plaatje!"

Sacha Oonincx 

Sacha doet de Associatie degree Management. Ze vertelt over haar opleiding, haar stage bij theater De Kring en ze deelt 3 kwaliteiten die handig zijn om te hebben als eventmanager.

Al sinds haar negende staat Sacha op het podium. Een stage bij De Kring in Roosendaal is dan ook op haar lijf geschreven: "Ik koos voor de opleiding Management, omdat ik events wil bedenken, organiseren en uitvoeren. Het hele plaatje.”  

Passie voor het theater  

"Mijn liefde voor theater begon op vierjarige leeftijd toen ik begon met ballet. Daarna heb ik modern ballet, jazzballet en tapdans gedaan. Later kreeg ik ook musicalles en showdans. Mijn eerste bijbaantje was in de horeca van het theater. Ik vond het leuk om op het podium te staan, maar ik was ook benieuwd naar wat er achter de schermen gebeurde.” Mijn passie voor theater combineer ik nu met mijn stage bij De Kring in Roosendaal. Wat ik zo leuk vind aan De Kring is dat ze veel diverse producties en voorstellingen aanbieden. Zo is geen dag hetzelfde!" 

Docenten uit de praktijk   

"Mijn docenten komen uit het werkveld en delen echte praktijkvoorbeelden. Dat vind ik misschien wel het fijnste van de academie. Dat ik van professionals les krijg. Ook krijg ik door hen een steeds beter beeld van het werkveld. Ze nemen je goed mee in hun verhalen. Bij sommige opdrachten laten ze je zelf dingen uitzoeken en geven ze pas later feedback. Dan zeggen ze: maar heb je ook hier en hier al aan gedacht. Zo leer ik om kritisch na te denken. ” 

Hbo in 2 jaar 

"Na het behalen van mijn mbo-diploma, merkte ik dat mijn ambities verder reikten dan wat het diploma kon bieden. De Associate degrees Academie kwam al snel op mijn pad. Na de Open avond was ik om. Ik wilde in 2 jaar tijd een hbo-diploma halen, waarin praktijkgericht studeren een grote rol heeft. 

Ik ben praktisch ingesteld en met een hbo-bachelor heb je veel tentamens en moet je veel blokken. Het programma van de academie bestaat uit 1/3 theorie, 1/3 praktijkopdrachten bij bedrijven en 1/3 praktijkopdrachten op school. En dat past bij mij!"

3 belangrijke kwaliteiten van een eventmanager  

Eventmanagement is heel breed. Als 3 belangrijkste kwaliteiten voor een eventmanager noemt Sacha creativiteit, plannen en enthousiasme.  

Creativiteit 

Out-of-the-box denken heb je nodig om een uniek evenement neer te kunnen zetten. Eentje die mensen niet snel vergeten. Tijdens een les eventmanagement kregen we de opdracht om een event te bedenken met een oneindig budget. Dan kom je op de meest creatieve ideeën, omdat je niet in beperkingen denkt. Later ga je die ideeën bijschaven.  

Plannen 

Goed kunnen plannen is ook een belangrijke eigenschap. Een overzichtelijk plan opstellen met een duidelijke taakverdeling geeft iedereen focus en verantwoordelijkheid. Bij het opstellen van een plan moet je o.a. nadenken over de datum, de locatie, het budget, de marketing, de logistiek, het programma zelf en een eventuele gastenlijst. Je leert om je hoofd koel te houden.  

Enthousiasme  

Enthousiasme kan ook niet ontbreken. Het houd je gemotiveerd en vastberaden om het evenement tot een succes te brengen. Als je zelf enthousiast en positief bent, heeft dat effect op je omgeving! 
 

Voltijd
Associate degrees Academie, Roosendaal
2 jaar
arrow