In elk proces zie jij een verbeterpunt

Bedrijfskunde - Afdelingsmanager

Als je kiest voor het profiel Afdelingsmanager, vind je niks leuker dan processen verbeteren. Je gaat aan de slag in een B2B- of B2C-omgeving. Jij bent dan verantwoordelijk voor de processen binnen je eigen afdeling.

Bestandsnaam Associate degrees Academie-Bedrijfskunde-Afdelingsmanager

In het kort

Na je Associate degree Bedrijfskunde - Afdelingsmanager aan de slag? Dit ga je doen:
 
 • Je onderzoekt actief welke verbeterpunten er zijn binnen je afdeling.
 • Samen met je team stel je verbeterplannen op en voert die door. 
 • Je levert managementinformatie voor de gestelde KPI’s op het gebied van commercie, efficiency en risico’s voor de afdeling.
 • Je bent breed inzetbaar binnen de organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en coacht je team.

Dit is een uitstroomprofiel

Afdelingsmanager is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen:

Past de opleiding bij jou?

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Ad Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken.Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je bent goed in organiseren, je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken.

 

Het programma

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken als drijfveren en business skills.
Het eerste jaar ontdek je hoe een organisatie intern in elkaar zit en maak je kennis met haar externe omgeving. Vervolgens ga je aan de slag met het in kaart brengen van de processen van een bedrijf en bekijk je welke verbetermogelijkheden er zijn. Je gaat ook aan de slag met projectmanagement en met de vakken organisatie, informatie en strategie.
In het tweede jaar krijg je verschillende financiële vakken en verandermanagement. Daarnaast werk je aan onderzoeksvaardigheden die je gaat inzetten bij je afstuderen.  

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw of m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw,  m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30