Jij bent een geboren ondernemer!

Bedrijfskunde - Ondernemer

Als je kiest voor het profiel Ondernemer, dan heb je zin om je eigen bedrijf te starten. Na de opleiding lever je als mkb’er een product of dienst in een B2B- of B2C-omgeving.

Associate degrees Academie-Bedrijfskunde-Ondernemer

In het kort

Na je Associate degree Bedrijfskunde - Ondernemer aan de slag? Dit ga je doen:
 
 • Als (geboren) ondernemer ben jij gedreven, enthousiast en je gaat vol toewijding en volharding voor goede resultaten.
 • Je weet hoe je jezelf aan het werk kan zetten en je leert steeds weer door nieuwe ervaring én door de fouten die je maakt.
 • Je bent steeds op zoek naar nieuwe kennis en ideeën en hebt een onderzoekende houding.
 • Je maakt verbinding met (potentiële) klanten.
 • Je houdt kennis van jouw product of dienst up-to-date, zodat je ontwikkelingen kunt vertalen naar kansen voor je onderneming.
 • Je vindt het leuk om een breed netwerk te onderhouden, zodat je kennis kunt delen met anderen. Dat netwerk zet je daarnaast in om orders binnen te halen.
 • Tijdens de opleiding leer je veel van succesvolle ondernemers die je ondersteunen bij je onderneming.

Dit is een uitstroomprofiel

Ondernemer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen:

Past de opleiding bij jou?

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Associate degree Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen voor problemen te bedenken en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken. 

Het programma

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken die jouw persoonlijke ontwikkeling ondersteunen.
Binnen het uitstroompofiel Ondernemen zet je in het eerste jaar via de Lean Start Up methode je eigen bedrijf op. Je doet marktonderzoek, kijkt hoe jij je kunt onderscheiden, je bepaalt wie je klanten zijn en je verdiept je in een verdienmodel. Vanuit die basis ga je  je eigen bedrijf bouwen. Je breidt je netwerk uit, werkt aan je eigen brand en je past meteen aan de hand van het internationaal erkende entrecom-model (ondernemerscompetenties) je ondernemersvaardigheden in de praktijk toe. Daarbij heb je veel voordeel van onze nauwe samenwerkingen met regionale partijen.
Als je voor je uitstroomprofiel Ondernemen kiest, werk je in het tweede jaar je onderneming verder uit. Je bepaalt je  ondernemersstrategie, positionering en je gaat marketing en sales doen. Al snel ga je aan de hand van een in- en uitvoeringsplan aan de slag en probeer je op te schalen. Je studeert af binnen je eigen onderneming waarbij je jouw onderneming evalueert en een verbeterplan schrijft. Kortom: echt ondernemen!

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw of m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw,  m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30