Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Ondernemer

Als je kiest voor het profiel Ondernemer, dan heb je zin om je eigen bedrijf te starten. Na de opleiding lever je als mkb’er een product of dienst in een B2B- of B2C-omgeving.

Ondernemer topopleiding

In het kort

Hbo in 2 jaar

Deze opleiding tot ondernemer duurt 2 jaar. Daarna ben je Associate degree en heb je een diploma op hbo-niveau.

Programma

Je gaat aan de slag met het Lean Canvas Model en het Business Model Canvas. Je leert van succesvolle ondernemers die je ondersteunen bij je eigen bedrijf.

Stage en projecten

Theorie pas je toe in projecten op school of bij bedrijven. Stage: in jaar 1, 10 weken en in jaar 2, 20 weken. Beide periodes 5 dagen per week.

Dit is een uitstroomprofiel

Ondernemer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor een van de andere profielen:

De opleiding in beeld

Past de opleiding bij jou?

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Ad Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken.

Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen voor problemen te bedenken en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken. 
 
  • Je bent gedreven en je gaat vol toewijding en volharding voor goede resultaten.
  • Je weet hoe je jezelf aan het werk kunt zetten en je leert steeds weer door nieuwe ervaring én door de fouten die je maakt.
  • Je bent steeds op zoek naar nieuwe kennis en ideeën en hebt een onderzoekende houding.
  • Je maakt graag verbinding met klanten en vindt het leuk om een breed netwerk te onderhouden.

Programma en stage

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken die jouw persoonlijke ontwikkeling ondersteunen.
Binnen het uitstroompofiel Ondernemen zet je in het eerste jaar via de Lean Start Up methode je eigen bedrijf op. Je doet marktonderzoek, kijkt hoe jij je kunt onderscheiden, je bepaalt wie je klanten zijn en je verdiept je in een verdienmodel. Vanuit die basis ga je  je eigen bedrijf bouwen. Je breidt je netwerk uit, werkt aan je eigen brand en je past meteen aan de hand van het internationaal erkende entrecom-model (ondernemerscompetenties) je ondernemersvaardigheden in de praktijk toe. Daarbij heb je veel voordeel van onze nauwe samenwerkingen met regionale partijen.
Als je voor je uitstroomprofiel Ondernemen kiest, werk je in het tweede jaar je onderneming verder uit. Je bepaalt je  ondernemersstrategie, positionering en je gaat marketing en sales doen. Al snel ga je aan de hand van een in- en uitvoeringsplan aan de slag en probeer je op te schalen. Je studeert af binnen je eigen onderneming waarbij je jouw onderneming evalueert en een verbeterplan schrijft. Kortom: echt ondernemen!

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.


 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Ad Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

In deze video leggen Rutger en Hendrik uit wat je als ondernemer in het werkveld doet.
 

branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30