Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Ondernemer

Je hebt al een onderneming, je gaat het familiebedrijf overnemen of je hebt een helder beeld van jouw toekomstige bedrijf voor ogen. En je ziet mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. Bij deze opleiding leer je hoe je deze vaardigheden inzet om te slagen als ondernemer.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Ondernemer

De opleiding

Ondernemer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Dat betekent dat we je opleiden als bedrijfskundige met de nadruk op het runnen van je eigen bedrijf. Je gaat aan de slag met het Lean Canvas Model en daarna met het Business Model Canvas. Ook leer je over de financiële kant van ondernemen en over marketing en sales. Je krijgt les van succesvolle ondernemers die je ondersteunen bij je eigen bedrijf en je helpen om een netwerk op te bouwen. Zo wordt jouw onderneming een succes!


De opleiding Ondernemer in beeld

 

Programma en stage

Een groot deel van de opleiding is voor alle uitstroomprofielen van Bedrijfskunde gelijk. Je krijgt vakken als: organisatiekunde, economie, projectmanagement, proces- en informatiemanagement, finance, persoonlijk leiderschap en verandermanagement.
Je gaat direct aan de slag in de praktijk. Je brengt de processen van een bedrijf in kaart aan de hand van de Lean-methodiek. Je kunt hierin ook een extra examen doen. Je ontvangt dan het certificaat Orange Belt Lean, waar bedrijven enthousiast over zijn.

1 dag in de week is gereserveerd voor je uitstroomprofiel: Ondernemer. Je zet je eigen bedrijf op. Je doet marktonderzoek, kijkt hoe jij je kunt onderscheiden, je bepaalt wie je klanten zijn en je verdiept je in een verdienmodel. Vanuit die basis ga je je eigen bedrijf bouwen. Je breidt je netwerk uit, werkt aan je eigen merk en je past meteen je ondernemersvaardigheden in de praktijk toe, aan de hand van het internationaal erkende entrecomp-model. Daarbij heb je veel voordeel van onze nauwe samenwerkingen met regionale partijen.

Stage: laatste 10 weken van jaar 1
Tijdens je stage ga je een bestaand proces analyseren, adviseren en presenteren. Denk aan een werkproces van een afdeling Productie, Marketing, Sales, Inkoop, Administratie of zelfs HRM. Je krijgt hierbij hulp van een praktijkbegeleider en een docent. Je zoekt zelf je stageplek, maar kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.
Je gaat dieper in op organisaties en het verbeteren van processen. Je leert de koppeling te maken tussen het zo goed mogelijk inrichten van processen en de strategische keuzes die een organisatie maakt.

1 dag in de week is gereserveerd voor je uitstroomprofiel: Ondernemer. Je werkt je onderneming verder uit. Je bepaalt je ondernemersstrategie, positionering en je richt je op marketing en sales. Ook ga je aan de slag aan de hand van een in- en uitvoeringsplan en probeert op te schalen.

Afstudeerstage: laatste half jaar van jaar 2
Je studeert af binnen je eigen onderneming waarbij je jouw bedrijf evalueert en een verbeterplan schrijft. Kortom: echt ondernemen!

Past de opleiding bij jou?

  • Ondernemen zit in je bloed
  • Je denkt in oplossingen en laat graag zien dat ze ook écht werken
  • Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, kritisch en nieuwsgierig
  • Je bent gedreven en je gaat voor goede resultaten
  • Je kunt jezelf aan het werk zetten en je blijft leren door nieuwe ervaring én door de fouten die je maakt
  • Je bent steeds op zoek naar nieuwe kennis en hebt een onderzoekende houding
  • Je maakt graag verbinding met klanten en vindt het leuk om een netwerk te onderhouden

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Bedrijfskunde.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Het beroep ondernemer in beeld

 

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Bedrijfskunde:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30