Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Ondernemer

Bij het profiel Ondernemer, ligt het accent op ondernemerschap. Je wordt een bedrijfskundige die weet hoe je een bedrijf of afdeling runt. Na deze opleiding zie je mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Ondernemer

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

De opleiding

Ondernemer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Dat betekent dat we je opleiden als bedrijfskundige met de nadruk op het runnen van je eigen bedrijf, vestiging of afdeling. Je leert hoe een organisatie in elkaar zit. En hoe je verbeterpunten herkent en doorvoert voor een afdeling. Je gaat aan de slag met het verzamelen van managementinformatie voor gestelde KPI’s op het gebied van commercie en efficiency van een afdeling. Uiteraard met oog voor het financiële plaatje. Een ander belangrijk onderdeel is personeelszaken. Zo oefen je in het coachen van een team en het voeren van beoordelingsgesprekken. Na deze opleiding ben je een bedrijfskundige die weet hoe een onderneming soepel draait.

Uitstroomprofielen

Heb je nog geen concrete plannen als ondernemer? Dan past een ander profiel van Bedrijfskunde wellicht beter bij jou.

arrow
Uitstroomprofielen verbergen

Programma en stage

Het eerste half jaar is oriënterend, daarna kies je je uitstroomprofiel en leer je meer over ondernemerschap. Denk aan inspiratievol leidinggeven, trends in e-commerce en duurzaam ondernemen.

Verder is een groot deel van de opleiding voor alle uitstroomprofielen van Bedrijfskunde gelijk. Je krijgt vakken als: organisatiekunde, economie, projectmanagement, proces- en informatiemanagement, finance, persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Ook ga je meteen aan de slag in de praktijk. Met een groepje breng je de processen van een bedrijf in kaart. Je leert hiervoor werken met verschillende methodes.

Stage: laatste 10 weken van jaar 1
Tijdens je stage ga je een bestaand proces analyseren, adviseren en presenteren. Denk aan een werkproces van een afdeling sales, inkoop, administratie of human resource management. Je krijgt hierbij hulp van een praktijkbegeleider en een docent. Je zoekt zelf je stageplek, maar kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.
Met het profiel Ondernemer verdiep je je in de bedrijfsvoering. Denk aan ondernemersstrategie, positionering, marketing en sales. 

Verder ga je, net als bij de andere profielen, dieper in dieper in op organisaties en het verbeteren van processen. Je leert de koppeling te maken tussen het zo goed mogelijk inrichten van processen en de strategische keuzes die een organisatie maakt.

Afstudeerstage: laatste half jaar van jaar 2
Deels draai je mee als volwaardig medewerker. Zo krijg je te maken met klanten, inkoop, marketing, sales en hopelijk met de gezellige vrijdagmiddagborrels. Maar de nadruk ligt deze stage op het praktijkgerichte onderzoek: je gaat een vraagstuk oplossen bij een opdrachtgever. Als eindproduct schrijf je een concreet advies en dat je presenteert tijdens de verdediging. De stageplek zoek je zelf, maar je kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben. 

Past dit profiel bij jou?

  • Je denkt in oplossingen en laat graag zien dat ze ook écht werken
  • Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, kritisch en nieuwsgierig
  • Je maakt graag verbinding met klanten en vindt het leuk om een netwerk te onderhouden

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Bedrijfskunde.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Werken

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. 

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Bedrijfskunde:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30