Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Marketeer

Als je kiest voor het profiel Marketeer, dan zorg je er na je opleiding voor dat het bedrijf waarvoor je werkt online goed op de kaart staat. Dat kan in een B2B- of B2C-omgeving. Je analyseert klantgedrag en de markt en creëert op basis daarvan waarde voor het bedrijf.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Marketeer topopleiding

In het kort

Hbo in 2 jaar

Deze opleiding tot marketeer duurt 2 jaar. Daarna ben je Associate degree en heb je een diploma op hbo-niveau.

Programma

Je oefent met online en offline marketing. Je leert verschillende online tools te gebruiken en gaat aan de slag met je adviesrol, zodat je kunt adviseren over de online activiteiten en trends.

Projecten en stage

Theorie pas je meteen toe in projecten op school of bij bedrijven. Stage: in jaar 1, 10 weken en in jaar 2, 20 weken. Beide periodes 5 dagen per week.

De opleiding in beeld

Dit is een uitstroomprofiel

Marketeer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor een van de andere profielen:

Past de opleiding bij jou?

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Associate degree Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. 

Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken.

Programma en stage

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken als drijfveren en business skills.
Het eerste jaar ontdek je hoe een organisatie intern in elkaar zit en maak je kennis met haar externe omgeving. Vervolgens breng je de processen van een bedrijf in kaart en bekijk je welke verbetermogelijkheden er zijn. Je gaat ook aan de slag met projectmanagement en met de vakken organisatie, informatie en strategie.
In het tweede jaar krijg je verschillende financiële vakken en verandermanagement. Daarnaast werk je aan onderzoeksvaardigheden die je gaat inzetten bij je afstuderen.  

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.


 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Hoe ziet je werk eruit?

branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30