Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Accountmanager

Accountmanager is een uitstroomprofiel van de Associate degree Bedrijfskunde. Kies je hiervoor dan ga je bijvoorbeeld stage lopen op een sales-afdeling. Zo geef je richting aan je opleiding.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Accountmanager

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

Opleiding

Accountmanager is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Dat betekent dat we je opleiden als bedrijfskundige met extra aandacht voor contact met klanten. Je leert hoe je omgaat met klanten, hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je een gedegen verkoopplan opstelt. Ook leer je kijken naar markt- en klantdata. Hoe gebruik je deze data om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in je klantenbestand? Goed om te weten als je de processen wilt verbeteren op een afdeling sales.

Opbouw

Bekijk het programma en de stages in jaar 1 en 2.
Het eerste half jaar is oriĆ«nterend, daarna kies je een uitstroomprofiel en leer je meer over accountmanagement. Wat zijn de taken van een accountmanager en met wie heeft hij allemaal te maken? Dit ga je onderzoeken bij een zelfgekozen bedrijf. Ook ga je aan de slag met jouw verkoopvaardigheden. Je leert hoe je een verkoopgesprek opbouwt, hoe je goede vragen stelt, hoe je omgaat met bezwaren en een deal scoort. Deze vaardigheden kun je direct gebruiken voor je stage. 

Verder is een groot deel van de opleiding voor alle uitstroomprofielen van Bedrijfskunde gelijk. Je krijgt vakken als: organisatiekunde, economie, projectmanagement, proces- en informatiemanagement, finance, persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Ook ga je meteen aan de slag in de praktijk. Met een groepje breng je de processen van een bedrijf in kaart. Je leert hiervoor werken met verschillende methodes.

Stage: laatste 10 weken van jaar 1
Tijdens je stage ga je een bestaand proces analyseren, adviseren en presenteren. Denk aan een werkproces van een afdeling sales, inkoop, administratie of human resource management. Je krijgt hierbij hulp van een praktijkbegeleider en een docent. Je zoekt zelf je stageplek, maar kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.
Met het profiel Accountmanager ga je in groepjes een verkoopplan schrijven voor een bestaande organisatie. Naast de interne en externe analyse ga je samen de wensen en behoeften van klanten in kaart brengen. Je doet dit aan de hand van interviews. Deze uitkomsten verwerk je in een operationeel verkoopplan. Dit is een goede voorbereiding op je afstudeerstage.

Daarnaast ga je, net als bij de andere profielen, dieper in op organisaties en het verbeteren van processen. Je leert de koppeling te maken tussen het zo goed mogelijk inrichten van processen en de strategische keuzes die een organisatie maakt.

Afstudeerstage: laatste half jaar
Deels draai je mee als volwaardig medewerker. Zo krijg je te maken met klanten, inkoop, marketing, sales en hopelijk met de gezellige vrijdagmiddagborrels. Maar de nadruk ligt deze stage op het praktijkgerichte onderzoek: je gaat een vraagstuk oplossen bij een opdrachtgever. Als eindproduct schrijf je een concreet advies dat je presenteert tijdens de verdediging. De stageplek zoek je zelf, maar je kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.

Past dit profiel bij jou?

  • Je wilt meer leren over gesprekstechnieken
  • Je bent resultaatgedreven
  • Je houdt van een uitdaging
  • Je wilt het verschil maken voor het bedrijf

Student aan het woord

Student Widad Gelti van de Associate degrees Academie

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Bedrijfskunde.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde en het profiel Accountmanager sluiten perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de bedrijven in de regio. 

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Je kunt eenvoudig doorstromen. Je meldt je hiervoor bij de examencommissie van de bacheloropleiding. Er zijn ook op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Hier haal je in 2 jaar (soms 3) je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Bedrijfskunde:
Voltijd
HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
2 jaar
arrow
Voltijd
Avans Hogeschool, Breda
2 jaar
arrow

Praktische info

Wat je wil weten voordat jij je aanmeldt.

Hiervoor kun je terecht bij Student Succes
arrow
Check of je toelaatbaar bent.
arrow
Alles wat je nodig hebt om goed te studeren.
arrow
Ontdek de stad!
arrow
Wat ben je kwijt aan je opleiding?
arrow
Je rechten en plichten als student.
arrow
Wij helpen je in 6 simpele stappen
arrow
Zo weet je zeker of de studie bij je past
arrow
Lees hier hoe het werkt
arrow
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30