Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Accountmanager

Bij het profiel Accountmanager draait alles om sales. Na je opleiding sta je voor de uitdaging om voor groei te zorgen van een bedrijf door verkoop en accountmanagement. Geen probleem voor jou, want je bent competitief ingesteld en je hebt de drive om te scoren.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Accountmanager

De opleiding

Accountmanager is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Dat betekent dat we je opleiden als bedrijfskundige met de nadruk op het contact met klanten. Je leert hoe je omgaat met klanten, hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je een gedegen verkoopplan opstelt. Daarnaast ga je aan de slag met markt- en klantdata. Hoe werken datagedreven systemen zoals CRM-pakketten? En hoe beheer je een klantenportefeuille? Goed om te weten want jij bent straks verantwoordelijk voor omzet en marges.


De Opleiding Accountmanager in beeld

Programma en stage

Een groot deel van de opleiding is voor alle uitstroomprofielen van Bedrijfskunde gelijk. Je krijgt vakken als: organisatiekunde, economie, projectmanagement, proces- en informatiemanagement, finance, persoonlijk leiderschap en verandermanagement.
Je gaat direct aan de slag in de praktijk. Je brengt de processen van een bedrijf in kaart aan de hand van de Lean-methodiek. Je kunt hierin ook een extra examen doen. Je ontvangt dan het certificaat Orange Belt Lean, waar bedrijven enthousiast over zijn.

1 dag in de week is gereserveerd voor je uitstroomprofiel: Accountmanager. Je gaat eerst ontdekken wat accountmanagement precies is. Wat zijn de taken van een accountmanager en met wie heeft hij allemaal te maken? Dit ga je onderzoeken bij een zelfgekozen bedrijf. Ook ga je aan de slag met jouw verkoopvaardigheden. Je leert hoe je een verkoopgesprek opbouwt, hoe je goede vragen stelt, hoe je omgaat met bezwaren en een deal scoort. Deze vaardigheden kun je direct gebruiken voor je stage. 

Stage: laatste 10 weken van jaar 1
Tijdens je stage ga je een bestaand proces analyseren, adviseren en presenteren. Denk aan een werkproces van een afdeling Productie, Marketing, Sales, Inkoop, Administratie of zelfs HRM. Je krijgt hierbij hulp van een praktijkbegeleider en een docent. Je zoekt zelf je stageplek, maar kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.
Je gaat dieper in op organisaties en het verbeteren van processen. Je leert de koppeling te maken tussen het zo goed mogelijk inrichten van processen en de strategische keuzes die een organisatie maakt.

1 dag in de week is gereserveerd voor je uitstroomprofiel: Accountmanager. Je gaat in groepjes een verkoopplan schrijven voor een bestaande organisatie. Naast de interne en externe analyse ga je samen de wensen en behoeften van klanten in kaart brengen. Je doet dit aan de hand van interviews. Deze uitkomsten verwerk je in een operationeel verkoopplan. Dit is een goede voorbereiding op je afstudeerstage.

Afstudeerstage: laatste half jaar
Je draait mee als volwaardig medewerker. Zo krijg je te maken met klanten, inkoop, marketing, sales en hopelijk met de gezellige vrijdagmiddagborrels. Daarnaast doe je een praktijkgericht actieonderzoek en ga je een probleem oplossen bij een opdrachtgever. Als eindproduct schrijf je een concreet advies en dat je presenteert tijdens de verdediging. De stageplek zoek je zelf, maar je kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.

Past de opleiding bij jou?

  • Je gaat graag het gesprek aan met klanten
  • Je wilt meer leren over gesprekstechnieken
  • Je bent resultaatgedreven
  • Je houdt van een uitdaging
  • Je wilt het verschil maken voor het bedrijf

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Bedrijfskunde.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde en het profiel Accountmanager sluiten perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. 


Het beroep accountmanager in beeld

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Bedrijfskunde:
branding-blue

Heb je vragen?

Heb je een vraag over een van onze Associate degrees? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor algemene vragen over je studie!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30