Business

Ad Bedrijfskunde in Roosendaal

Introductie

Help bedrijven vooruit

De wereld verandert en dit heeft grote impact op de bedrijfsvoering van organisaties. Bij de tweejarige hbo-opleiding Bedrijfskunde leer je omgaan met deze veranderingen. Je ontwikkelt je tot een professional die tactisch en operationeel inspeelt op de steeds veranderende omstandigheden en zo bedrijven vooruit helpt.

Al tijdens je opleiding werk je aan vragen van bedrijven. Bijvoorbeeld aan de vraag van een webwinkel om de omzet en winstmarge te vergroten. Jij doet hiervoor verbetervoorstellen en draagt bij aan het bereiken van de nieuwe doelen.

Jij

Van huis uit ben je nieuwsgierig, kritisch en positief. In een veranderende omgeving voel jij je thuis want hier zie je nieuwe kansen. Je staat open voor innovaties en begrijpt de noodzaak ervan. Processen wil je verbeteren en je hebt steeds een doel voor ogen. Jouw ideeën hierover kun je overtuigend overbrengen op anderen.

De opleiding

Je krijgt uiteenlopende vakken zodat je straks inzetbaar bent voor diverse rollen, op verschillende plekken in een organisatie. Theorie pas je meteen toe op echte vragen van bedrijven. Zo heb je na 2 jaar de kennis en de vaardigheden om problemen te signaleren en om te buigen naar verbeteringen.

Waarom een Associate degree Bedrijfskunde? 

Organisaties en de wereld daaromheen blijven steeds veranderen. Daar moet je flexibel mee om kunnen gaan. Ook moet je weten wat jij als persoon toevoegt aan een organisatie. Daarom deze breed opgezette opleiding waar je alle samenhangende facetten van de bedrijfsvoering leert kennen én je focust je op jouw persoonlijke houding. 

De Ad Bedrijfskunde kun je ook volgen in Den Bosch

123
123

Het programma

Zowel in jaar 1 als 2 krijg je financiële en niet-financiële vakken. Denk aan management & organisatie, marketing & sales, financieel management, human resource management en projectmanagement. Verder komen ontwikkelingen op het gebied van ICT aan bod en methodes als Lean en Six Sigma.

Praktijkopdrachten vormen een belangrijk aandeel. Deze werk je op school uit of bij een organisatie. Zo pas je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe in praktijk.

Reviews van studenten

Bekijk de ervaringen van studenten van de Associate degrees Academie.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw of m&o nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie of m&o nodig.
Vwo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw of m&o nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie of m&o nodig.

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt omdat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Doorstromen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding