Uitstroomprofiel van HSW

Welzijnsmakelaar

Deze 2-jarige hbo-opleiding leidt je op tot Welzijnsmakelaar. In deze verbindende rol versterk je de samenhang in buurten en wijken. Je bent specialist in positieve gezondheid en hebt een verbindende rol. Je initieert bijvoorbeeld activiteiten tegen eenzaamheid en stimuleert inclusiviteit. Een mooi beroep!

Associate degrees Academie Health & Social Work

De opleiding

Bij dit uitstroomprofiel van Health & Social Work ontwikkel je je tot deskundige op het gebied van diversiteit en inclusie. Je leert hoe je mensen weer kunt betrekken bij de maatschappij. En je gaat oefenen met het voeren van gesprekken, het herkennen van signalen, het werken met een sociale kaart en netwerken. Ook leer je hoe je de belangen behartigt van verschillende doelgroepen. Deze vaardigheden pas je meteen toe in echte opdrachten en tijdens je stage.

Past deze opleiding bij jou?

  • Je voelt je sterk maatschappelijk betrokken
  • Je ziet mogelijkheden van mensen en zoekt de verbinding
  • Je kunt goed luisteren
  • Je bent toegankelijk en benaderbaar
  • Het lijkt je leuk om de spin in het web te zijn in een wijk

Programma

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Doorstuderen

Na deze opleiding kun je ervoor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.