Uitstroomprofiel van Finance

Financieel sociaal dienstverlener

Als je kiest voor het profiel Financieel sociaal dienstverlener dan help jij mensen of organisaties met hun financiën. Je werkt voor particulieren, ZZP’ers of ondernemers om financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Je geeft inzicht, ondersteunt en adviseert. Je bent dol op cijfers en helpt daarmee anderen verder!

Associate degrees Academie Finance

De opleiding

Binnenkort vind je hier meer informatie.

Dit is een uitstroomprofiel

Financieel sociaal dienstverlener is een uitstroomprofiel van de opleiding Finance. Je kunt ook kiezen voor een ander profiel:

Programma en stage

Het eerste jaar van de opleiding Finance staan echte vragen van bedrijven centraal. Door een bedrijfsmagazine op te stellen leer je om op een andere manier naar een organisatie te kijken dan alleen financieel. Daarnaast ga je van een zelf opgezette organisatie de administratie opzetten, uitvoeren en analyseren. En ook inkomstenbelasting- of omzetbelastingaangifte doen komt aan bod. Uiteraard krijg je ook gewoon vakken zoals bedrijfseconomische en administratieve kennis, fiscale kennis, management, administratieve organisatie en marktkennis. En je verbetert je vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en communicatie.

Stage: De laatste 10 weken loop je 4 of 5 dagen stage per week. Het aantal dagen is in overleg met het bedrijf.
 

In jaar 2 van de opleiding Finance leer je het werkveld nog beter kennen. Je werkt aan vraagstukken van bedrijven en je doet een afstudeeropdracht bij een organisatie in de financiële sector.

Stage: Het laatste half jaar loop je 5 dagen per week stage. Dit is je afstudeerstage.

Past deze opleiding bij jou?

  • Cijfers zeggen je meer dan letters. En je vindt het leuk om anderen duidelijk maken wat ze betekenen.

  • Voor de toekomst wil je graag nog beter leren analyseren, organiseren en plannen.

  • Je bent een aanpakker en wilt graag iets goed neerzetten samen met anderen.

  • Vertrouwelijke informatie is bij jou in goede handen.

  • Je vindt het leuk om anderen te helpen met jouw kennis van cijfers.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt via Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Met de profielen E&M en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met profiel C&M heb je economie, m&o of be nodig + wiskunde A of B.
Met profiel N&G heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Wanneer je je Ad-diploma haalt, kun je natuurlijk meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je meestal met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.