Finance

Ad Accountancy in Roosendaal

Introductie

Breng cijfers tot leven

In 2 jaar leer je hoe je een goede financiële administratie van een bedrijf op poten zet. En hoe je de financiële gegevens kunt inzetten om een bedrijf gezond te krijgen of te houden. 

Al tijdens je opleiding ga je aan de slag bij verschillende organisaties. Hier oefen je met het transformeren van de financiële gegevens zodat de directie ermee uit de voeten kan. Het vormt de basis voor nieuw beleid. Je werk bestaat uit het voeren van een administratie, het doen van fiscale aangiften, het kritisch bekijken van (financiële) processen en hierover rapporteren.

Jij

Cijfers zeggen je meer dan letters. En je vindt het leuk om anderen duidelijk maken wat ze betekenen. Voor de toekomst wil je graag nog beter leren analyseren, organiseren en plannen. Je bent een aanpakker en wilt graag iets goed neerzetten samen met anderen. Vertrouwelijke informatie is bij jou in goede handen.

De opleiding

Je leert in de praktijk. Dat betekent dat je werkt aan echte vragen van bestaande bedrijven. En dat je de resultaten hier ook presenteert. De kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt, krijg je op school. Daarnaast loop je ook een aantal periodes stage bij verschillende organisaties, eventueel uit je eigen netwerk.

Waarom een Associate degree Finance?

Bedrijven hebben taken en processen geautomatiseerd. Hierdoor is de rol van de financiële afdeling veranderd. De praktijk vraagt om goed opgeleide administratief en financieel medewerkers om de geautomatiseerde systemen in te richten, uit te voeren, te controleren en hier een kritische analyse op los te laten. Kortom: professionals met een Ad-diploma want die hebben de kennis en de skills! Daarnaast is een Associate degree aantrekkelijk omdat 2 jaar een overzichtelijke periode is. 

De Ad Accountancy kun je ook volgen in Den Bosch.

Het programma

Het eerste jaar staan echte vragen van bedrijven centraal. Door het opstellen van een bedrijfsmagazine leer je om op een andere manier naar een organisatie te kijken dan alleen financieel. Daarnaast ga je van een zelf opgezette organisatie de administratie opzetten, uitvoeren en analyseren. En ook het doen van een inkomstenbelasting- of omzetbelastingaangifte komt aan bod. Uiteraard krijg je ook gewoon vakken zoals bedrijfseconomische en administratieve kennis, fiscale kennis, management, administratieve organisatie en marktkennis. En je verbetert je vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en communicatie.

In jaar 2 leer je het werkveld nog beter kennen. Je werkt aan vraagstukken van bedrijven, loopt stage en je doet een afstudeeropdracht bij een organisatie in de financiële sector.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met de profielen E&M en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met profiel C&M heb je economie, m&o of be nodig + wiskunde A of B.
Met profiel N&G heb je economie, m&o of be nodig.
Vwo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

 

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 

Na de opleiding

Wanneer je je Ad-diploma haalt, kun je natuurlijk meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding