Uitstroomprofiel van HSW

Zorginnovator

Als Zorginnovator bevorder je de zelfregie voor de hulpbehoevende mens. Je onderzoekt hoe je de zelfredzaamheid van mensen kunt behouden of vergroten en hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen met behulp van technologische middelen. Deze opleiding combineert mens en technologie.

Associate degrees Academie Health & Social Work

De opleiding

Bij dit uitstroomprofiel van de opleiding Health & Social Work leiden we je op tot Zorginnovator. Je stimuleert mensen om zo zelfstandig mogelijk te leven en hun vrijheid te behouden. Hiervoor leer je creatief denken, ethisch handelen en krijg je theorie over veel voorkomende ziektebeelden. Ook ga je aan de slag met de mogelijkheden en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Denk aan domotica of een hulpmiddel om je sokken aan te trekken. Deze kennis en vaardigheden pas je meteen toe tijdens echte opdrachten en je stage. Hier leer ook dat je het niet uit handen neemt, maar samen optrekt bij keuzes over hulpmiddelen. Je cliënt houdt de regie!

Dit is een uitstroomprofiel van H&SW

Je kunt ook kiezen voor de andere profielen van Health & Social Work:

Programma

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past deze opleiding bij jou?

  • Je hebt oog voor mensen en hun hulpvraag
  • Je hebt een onderzoekende houding
  • Je hebt affiniteit met technologie
  • Je wilt leren over relevante wetgeving
  • Je houdt van vernieuwen en volgt ontwikkelingen in technologie

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt via Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Na deze opleiding kun je ervoor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.