Uitstroomprofiel van HSW

Leefstijladviseur

Deze 2-jarige hbo-opleiding leidt je op tot Leefstijladviseur. In deze rol bevorder je de vitaliteit van mensen. Je bent een specialist in het behouden en bevorderen van gezondheidsfactoren en de leefstijl van een individu of groep. Om dit te bereiken ben je gericht op het veranderen van gedrag. Dat geeft voldoening!

Associate degrees Academie Health & Social Work

De opleiding

Bij dit uitstroomprofiel van de opleiding Health & Social Work ontwikkel jij je tot Leefstijladviseur. Je gaat aan de slag met het bevorderen van leefstijl en dus met het veranderen van gedrag. Tijdens de opleiding ga je oefenen met voorlichting geven, oefenen met preventief werken en samenwerken met verschillende disciplines. Ook breng je de omgeving in relatie tot gezondheid. Je leert over voeding en beweging, amplitie, biohacking, seksualiteit, healthy ageing, wet- en regelgeving, het menselijk lichaam en. Die kennis pas je meteen toe tijdens echte opdrachten en je stage.

Dit is een uitstroomprofiel van H&SW

Je kunt ook kiezen voor de andere profielen van Health & Social Work:

Programma

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past deze opleiding bij jou?

  • Je hebt oog voor mensen
  • Je streeft een gezonde leefstijl na
  • Je hebt een onderzoekende houding
  • Je werkt graag samen
  • Je vindt het leuk te om anderen iets te leren over leefstijl en gezondheid

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt via Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Na deze opleiding kun je ervoor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.