Built Environment

Roosendaal

Introductie

Bouw met oog voor de toekomst

Jij wil meer na je mbo 4-diploma. Jij wil na 2 jaar het werkveld in of eventueel doorstuderen. Jij wil je handen uit de mouwen steken in de richting van de bebouwde omgeving van de 21e eeuw.

Jij bepaalt waar jij heen wil met je studie. Jij bepaalt dus ook hoe jouw studie eruit gaat zien en jij bepaalt aan welke talenten jij wil werken. Jij bepaalt op welke manier je daar aan gaat werken.

Jij gaat werken bij bedrijven en voor bedrijven. Stage loop je bij het bedrijf. Op projectbasis werk je in groepsverband voor bedrijven.

Wij bieden jou coaching en workshops.

Wij zijn trots op deze opleiding. Jij bent dat straks met ons.

De Ad Built Environment kun je ook volgen in Den Bosch

123
123
123

Programma

De opleiding ontwikkelen we samen met het bedrijfsleven. Hierdoor leer jij precies die vaardigheden waar vraag naar is. Hoe jouw opleiding eruit ziet, bepaal je grotendeels zelf. Wat vastligt is dat je 2 dagen naar school gaat en 3 dagen stage loopt. Op school werk je aan concrete projecten. Heb je hiervoor specifieke kennis nodig dan volg je een workshop. 

De projecten waar je op school aan werkt kies je zelf. In elk project staat een van de 5 thema’s van Built Environment centraal:

  • Klimaatbeseffend
  • Probleemoplossend
  • Bruggenbouwend
  • Situationeelaanpassend 
  • Traditiedoorbrekend

Zo train je alle vaardigheden die een professional in de bouw nodig heeft.

We bieden onderwijs op aanvraag. Dat betekent dat je geen vast rooster met vakken krijgt. Heb je voor een project kennis of vaardigheden nodig, dan klop je bij een docent aan voor een les of een workshop.

De beoordeling vindt plaats door interviews. Elk half jaar interviewt de beoordelaar jou over je prestaties. Na een positief vierde interview aan het eind van jaar 2 krijg je je diploma. 

Toelating

Met een mbo 4-, havo- of vwo-diploma kun je bij deze Ad starten. Binnenkort worden de nadere toelatingseisen hier bekendgemaakt.  

Na de opleiding

Een baan vinden met een Ad-diploma Built Environment is niet moeilijk. Door de ontwikkelingen in de bouwwereld en de groeiende economie zijn er op dit moment ongeveer 35.000 vacatures in de bouw. Bedrijven zijn vooral op zoek naar praktisch ingestelde medewerkers die snel kunnen schakelen en buiten de traditionele bouwkaders kunnen denken. De komende jaren ontstaan nieuwe beroepen waarop wij anticiperen.