Management Eventmanager

Associate degree Roosendaal

Eventmanager is een uitstroomprofiel binnen de Ad Management

Word een talent in het organiseren van events

Als eventmanager manage je het concept, de productie, de facilitaire en logistieke organisatie bij de uitvoering van bedrijfs- en publieksevenementen. Je coördineert events en houdt hierbij het doel én de doelgroep voor ogen. Je taken zijn divers. Denk aan het organisatieproces leiden, een draaiboek maken en het project- en budgetplan opstellen.

Je zet de juiste toon in gesprekken met stakeholders en kunt hun wensen en behoeften vertalen naar een passend en betekenisvol aanbod. Samen met het organisatieteam plan en organiseer je het event én zet je het op een creatieve manier in de markt.

Past het profiel Eventmanager bij jou?

Plannen en organiseren is het liefste wat je doet. Je herkent jezelf in de rollen van organisator & planner, verbinder, initiator en coach & leider. Je bent iemand die graag de touwtjes in eigen handen neemt en je vindt het leuk om out of the box te denken. Tegenslagen zie je als leermomenten en je houdt ervan om samen met je teamleden daadkrachtig naar creatieve oplossingen te zoeken. Je voelt je snel eigenaar van een project en gaat de verantwoordelijkheden die daarbij horen, niet uit de weg. Met een goed zelfbeeld weet je waar je staat en kun je op professionele wijze omgaan met feedback. 

Wat leer je bij deze opleiding?

Tijdens de tweejarige hbo-opleiding Management Associate degree, leer je wat het betekent om te werken in de organisatorische context van een organisatie. Jij leert hoe jij met je aanstekelijke enthousiasme jouw managementvaardigheden kunt toepassen bij het motiveren en aansturen van kleine teams of een project. Je ontwikkelt inzichten in hoe je omgevingsbewust kunt handelen.

Uitstroomprofiel

Eventmanager is een uitstroomprofiel binnen de opleiding Management. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen:

Programma

Het mooie aan de Associate degree Management is dat het onderwijsprogramma praktisch is ingericht. Dit betekent dat het programma is verdeeld in een derde praktijk buiten school, een derde praktijk op school en een derde theorie. Op deze manier leer je de rollen als organisator en planner, verbinder, initiator, coach en leider beheersen en kun jij het maximale uit jezelf halen door theorie direct toe te passen bij bedrijven. 

In ieder onderwijsblok staat er een thema centraal, dat past bij de profielen: Projectmanager, Officemanager of Eventmanager. Je werkt hierbij aan real-life vraagstukken uit het beroepenveld. In studiejaar 1 en studiejaar 2 loop je stage in het profiel dat jij hebt gekozen. Dit kan dus zijn als Projectmanager, Officemanager of Eventmanager.

Bij de opleiding Management krijg je les in onderstaande onderwerpen. Het gaat om het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden: 

  • Organisatiekunde 
  • Projectmanagement
  • Marketing & communicatie 
  • Trends en ontwikkeling 
  • Verandermanagement 
  • Eventmanagement
  • Human Resource Management 
  • Financieel management 
  • Persoonlijke & professionele ontwikkeling 
  • Engels

Reviews van studenten

Bekijk de ervaringen van studenten van de Associate degrees Academie.

Toelating

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat HZ University of Applied Sciences.

Na je opleiding

Als eventmanager kun je gaan werken in het klein-, midden- en grootbedrijf, in de profit- en de non-profitsector. We leiden je op voor een beroep! Je kunt dus na je studie vrijwel in alle/diverse branches terechtkomen.

Werken... of toch doorstuderen?

Met het volgen van een Ad-opleiding word je opgeleid voor een beroep. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding