Bedrijfskunde Marketeer

Associate degrees Roosendaal

Introductie

Jij zet een bedrijf online op de kaart!

Als je kiest voor het profiel Marketeer, dan zorg je er na je opleiding voor dat het bedrijf waarvoor je werkt online goed op de kaart staat. Dat kan in een B2B- of B2C-omgeving. Je analyseert klantgedrag en de markt en creëert op basis daarvan waarde voor het bedrijf.

Je bent creatief en weet de diverse online tools goed te gebruiken. Je volgt de ontwikkelingen in je vakgebied en past deze toe in je eigen werk. Bovendien kun je deze trends ook overbrengen aan de rest van de organisatie waar je werkt. Want je adviseert ook collega’s over de online activiteiten. Je weet een goede combinatie te maken van online en offline marketing. 

Uitstroomprofiel

Marketeer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen:

Jij

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Ad Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. 

Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je bent goed in organiseren, je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken. 

Het programma

Het eerste jaar ontdek je hoe een organisatie intern in elkaar zit en maak je kennis met haar externe omgeving. Vervolgens ga je aan de slag met het in kaart brengen van de processen van een bedrijf en bekijk je welke verbetermogelijkheden er zijn. Je gaat ook aan de slag met projectmanagement en met de vakken organisatie, informatie en strategie.

In het tweede jaar krijg je verschillende financiële vakken, verandermanagement en werk je aan onderzoeksvaardigheden die je gaat inzetten bij je afstuderen.  

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken als drijfveren en business skills.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw, m&o of be nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Vwo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw, m&o of be nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt omdat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Doorstromen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding. Voor deze opleiding neemt het aantal doorstroommogelijkheden nog toe.