Ouders en studiekeuze

Uw zoon of dochter staat op het punt om een studie te kiezen. Een belangrijk moment en u wilt als ouder uw kind natuurlijk adviseren. Om u te helpen dat zo goed mogelijk te doen, hebben wij voor u de belangrijkste zaken bij elkaar gezet.

Ouders en studiekeuze Associate degree

Hoe kunt u helpen kiezen?

Uw zoon of dochter doet nu een mbo-opleiding en twijfelt over verder studeren aan het hbo. Of u heeft een kind op de havo dat liever zijn handen uit de mouwen steekt dan met zijn neus in de boeken zit. In beide gevallen kan een Associate degree (Ad) de perfecte opleiding zijn.
 

Waarom een Associate degree?

Met een Associate degree zijn de kansen op een baan groot. Onze afgestudeerden hebben precies het niveau waar het werkveld om staat te springen. Dat weten we omdat we nauw samenwerken met bedrijven in de regio en ook met het mbo. Daarnaast is ook doorstromen een optie. Een Associate degree is een prima opstap naar een bachelor.
 

Op tijd beginnen

Hoe eerder uw kind zich bezighoudt met het oriënteren op een (vervolg)opleiding, hoe beter hij opleidingen kan vergelijken. In het voorlaatste jaar van de huidige opleiding starten met oriënteren is dus geen slecht idee. Een Open dag of Open avond bezoeken kan een eerste stap zijn. U bent als ouder natuurlijk ook van harte welkom

Ook kan uw kind meedoen aan Ad’er voor een dag. Hierbij loopt hij een dag mee op de academie en krijgt hij een goede indruk van hoe de opleiding is.
 

Onze opleidingen

We hebben voltijd Associate degrees in verschillende richtingen. Per opleiding vindt u meer over de toelating, de vakken en kansen op de arbeidsmarkt. Bekijk onze opleidingen.
 

Aanmelden kan nu al

Als uw kind heeft besloten dat hij een Associate degree wil volgen, kan hij zich het beste meteen aanmelden. Na aanmelding via Studielink plannen we zo snel mogelijk de studiekeuzecheck. Hiermee bekijken we of uw zoon of dochter en onze opleiding goed matchen. Geen zorgen, dit is geen toelatingstoets. Als uw kind aan de voorwaarden voldoet is hij sowieso welkom!
 

Inzicht in de studiekosten

Studeren kost geld. Misschien betaalt uw kind de opleiding zelf, misschien draagt u als ouder hieraan bij. In beide gevallen is het fijn om er meer over te weten.
 

Intensieve begeleiding

De eerste tijd is de begeleiding heel intensief. Het docententeam is klein, dus uw kind heeft veel persoonlijk contact met de docenten. Het helpt ook dat de klassen maximaal 24 studenten tellen en dat er veel in open ruimtes wordt gewerkt mét de docent. Deze heeft dus goed zicht op hoe het met uw kind gaat, waardoor hij minder snel achterraakt of vastloopt. De begeleiding neemt af naarmate uw kind zelf het heft in eigen handen neemt. Docenten van de opleiding kunnen u hier tijdens een Open dag of avond meer over vertellen.
 

Op maat

Ook bieden wij onze studenten begeleiding op maat aan. Bijvoorbeeld als ze topsport of ondernemerschap willen combineren met een opleiding. En als er sprake is van een functiebeperking of bijvoorbeeld van dyslexie.

usp-hat.svg
Qua tijd te overzien

In slechts 2 jaar een hbo-diploma

usp-building.svg
Praktijkgericht

Uw kind werkt vooral aan projecten voor echte bedrijven

usp-teacher.svg
Begeleiding op maat

Er is ruimte voor extra begeleiding waar nodig

usp-Briefcase.svg
Doorstromen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor.

Het gebouw van de Associate degrees Academie aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal

Neem een kijkje in ons gebouw

Bekijk onze opleidingen
in verschillende richtingen
arrow
Wat kun je als Associate degree?

Vergelijk de competenties van afstudeerders van de verschillende onderwijsniveaus.

Mbo 4
Mbo
Onderwijsniveau 4
4 jaar

Je verstaat je vak.

Je past standaardprocedures en methodes toe in je dagelijkse werk.

Je werkt vrijwel zelfstandig aan jouw taken en werkt samen in het eigen team.

Je communiceert over je eigen taken in het team.

Associate degree
Hbo
Onderwijsniveau 5
2 jaar

Je verbindt vakmanschap met operatie en strategie.

Je past theorieën uit jouw vakgebied toe op praktische vraagstukken.

Je werkt onder begeleiding aan complexe taken en stuurt een operationeel team aan.

Je communiceert over je taken en weet wat die bijdragen aan de doelen van de organisatie.

Bachelor
Hbo
Onderwijsniveau 6
4 jaar

Je bent een vakman in een bredere context.

Je vertaalt theorieën naar toepassingen voor praktijkvraagstukken.

Je werkt zelfstandig aan complexe taken en werkt samen in een omgeving waar verschillende belangen een rol spelen.

Je communiceert met meerdere partijen en overziet de verschillende belangen.