Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Communicatieprofessional

Na deze hbo-opleiding weet je hoe je de interne en externe communicatie verzorgt voor de organisatie waarvoor je werkt. Zowel offline als online.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Communicatieprofessional topopleiding

In het kort

Hbo in 2 jaar

Deze opleiding tot communicatieprofessional duurt 2 jaar. Daarna ben je Associate degree en heb je een diploma op hbo-niveau.

Programma

We leiden je op tot een professional die praktische taken uitvoert en die medewerkers adviseert op het gebied van communicatie.

Stage en projecten

Theorie pas je toe in projecten op school of bij bedrijven. Stage: in jaar 1, 10 weken en in jaar 2, 20 weken. Beide periodes 5 dagen per week.

De opleiding

Bij het uitstroomprofiel Communicatieprofessional leer je goede content te maken voor sites, blogs, vlogs, social media, persberichten en brochures. Voor verschillende doelgroepen. Ook ga je met campagnes aan de slag om klanten aan het bedrijf te binden of aan te zetten tot actie. Je oefent in het presenteren van ideeën en overtuigen van anderen. Hoe krijg je collega’s en klanten enthousiast?

Dit is een uitstroomprofiel

Communicatieprofessional is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor een van de andere profielen.

Past de opleiding bij jou?

Jij hebt vooral gevoel voor taal, maar ook voor beeld en je bent creatief. Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en creatief. En je houdt ervan om samen te werken.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.


 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Ad Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Dit is straks jouw profiel:
 

  • Je bent taalvaardig en scherp van pen. Je weet de juiste ‘tone of voice’ te raken bij jouw interne en externe communicatie
  • Je schrijft foutloos Nederlands en beschikt over de skills dit te vertalen naar  spraakmakende content
  • Je weet wat er speelt in jouw bedrijf en waar verbeterkansen liggen op het gebied van communicatie. Jouw communicatieadvies zorgt voor ‘quick wins’ en blijvende verbeteringen in de interne en externe communicatie
  • Je bent creatief in communicatieadvies, hebt feeling met moderne communicatiemiddelen en neemt jouw collega’s hier enthousiast in mee;
  • Je bent op de hoogte van de impact van nieuws en trends op het gebied van communicatie en adviseert collega’s over communicatieactiviteiten
  • Je weet een goede combinatie te maken van interne en externe communicatie en zet on- en offline communicatie op het juiste moment in. Je werkt samen met en ondersteunt het marketingteam