Uitstroomprofiel van Bedrijfskunde

Communicatie-professional

Communicatieprofessional is een uitstroomprofiel van de Associate degree Bedrijfskunde. Als je hiervoor kiest, mag jij je bedrijfskundige praktijkopdrachten uitvoeren op bijvoorbeeld een communicatie-afdeling. Zo geef je richting aan je opleiding.

Associate degrees Academie Bedrijfskunde Communicatie-professional

De opleiding

Communicatieprofessional is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Dat betekent dat we je opleiden als bedrijfskundige met extra aandacht voor het vak communicatie. Jij leert hoe je goede content herkent en welke stappen nodig zijn om je doelgroep aan te zetten tot actie. Ook ga je met campagnes aan de slag om klanten aan het bedrijf te binden. Je oefent in het presenteren van ideeën en overtuigen van anderen. Na deze opleiding ben je bedrijfskundige die weet hoe je collega’s en klanten enthousiast krijgt.

 

Voltijd hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

Opbouw

Bekijk het programma en de stages in jaar 1 en 2.
Het eerste half jaar is oriënterend, daarna kies je je uitstroomprofiel en leer je meer over het vak communicatie. Welke taken komen erbij kijken en hoe zetten organisaties communicatie in? Ook ga je aan de slag met het bedenken van promotiemiddelen voor een bepaalde doelgroep. Zo kan het zijn dat je een concept bedenkt en presenteert voor een nieuw merk. Daarnaast leer je over SEO en SEA, zodat je weet hoe zoekmachines werken. Met deze kennis kun jij straks de processen verbeteren.

Verder is een groot deel van de opleiding voor alle uitstroomprofielen van Bedrijfskunde gelijk. Je krijgt vakken als: organisatiekunde, economie, projectmanagement, proces- en informatiemanagement, finance, persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Ook ga je meteen aan de slag in de praktijk. Met een groepje breng je de processen van een bedrijf in kaart. Je leert hiervoor werken met verschillende methodes.

Stage: laatste 10 weken van jaar 1
Tijdens je stage ga je een bestaand proces analyseren, adviseren en presenteren. Denk aan een werkproces van een afdeling sales, inkoop, administratie of human resource management. Je krijgt hierbij hulp van een praktijkbegeleider en een docent. Je zoekt zelf je stageplek, maar kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.
Met het profiel Communicatieprofessional verdiep je je onder andere in de 'tone of voice'. Je leert hoe je een doelgroep aanspreekt en raakt. Met deze kennis kun je processen verbeteren op bijvoorbeeld communicatieafdelingen.

Verder ga je, net als bij de andere profielen, dieper in op organisaties en het verbeteren van processen. Je leert de koppeling te maken tussen het zo goed mogelijk inrichten van processen en de strategische keuzes die een organisatie maakt. 

Afstudeerstage: laatste half jaar van jaar 2
Deels draai je mee als volwaardig medewerker. Zo krijg je te maken met klanten, inkoop, marketing, sales en hopelijk met de gezellige vrijdagmiddagborrels. Maar de nadruk ligt op het praktijkgerichte onderzoek: je gaat een vraagstuk oplossen bij een opdrachtgever. Als eindproduct schrijf je een concreet advies en dat je presenteert tijdens de verdediging. De stageplek zoek je zelf, maar je kunt gebruik maken van het grote netwerk dat wij als academie hebben.

Past dit profiel bij jou?

Je vindt het leuk om je te verplaasten in de doelgroep en na te denken over sterke content. Verder zie je jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en creatief. En je houdt ervan om samen te werken.

Student aan het woord

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding Bedrijfskunde.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de opleiding Bedrijfskunde en het profiel Communicatieprofessional sluiten perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. 

Dit is straks jouw profiel:

  • Je weet wat er speelt in jouw bedrijf en waar verbeterkansen liggen op het gebied van communicatie
  • Je hebt feeling met moderne communicatiemiddelen en neemt jouw collega’s hier enthousiast in mee
  • Je adviseert collega's op het gebied van communicatie
  • Je werkt samen met marketing en zet on- en offline communicatie op het juiste moment in

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Je kunt eenvoudig doorstromen. Je meldt je hiervoor bij de examencommissie van de bacheloropleiding. Er zijn ook op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Hier haal je in 2 jaar (soms 3) je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Bedrijfskunde:
Voltijd
HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
2 jaar
arrow
Voltijd
Avans Hogeschool, Breda
2 jaar
arrow

Praktische info

Wat je wil weten voordat jij je aanmeldt.

Hiervoor kun je terecht bij Student Succes
arrow
Check of je toelaatbaar bent.
arrow
Alles wat je nodig hebt om goed te studeren.
arrow
Ontdek de stad!
arrow
Wat ben je kwijt aan je opleiding?
arrow
Je rechten en plichten als student.
arrow
Wij helpen je in 6 simpele stappen
arrow
Zo weet je zeker of de studie bij je past
arrow
Lees hier hoe het werkt
arrow