Jij haalt alles uit taal!

Bedrijfskunde - Communicatie-
professional

Na deze hbo-opleiding weet je hoe je de interne en externe communicatie verzorgt voor de organisatie waarvoor je werkt. Zowel offline als online.

Associate degrees Academie, Bedrijfskunde

In het kort

We leiden je op tot een professional die praktische taken uitvoert en die medewerkers adviseert op het gebied van communicatie. Denk aan het creëren van content voor allerlei kanalen, zoals website en social media en aan het inzetten van diverse media voor verschillende doelgroepen. Maar ook aan het onderhouden van relaties binnen en buiten de organisatie.

Dit is straks jouw profiel:
 
 • Je bent taalvaardig en scherp van pen. Je weet de juiste ‘tone of voice’ te raken bij jouw interne en externe communicatie
 • Je schrijft foutloos Nederlands en beschikt over de skills dit te vertalen naar  spraakmakende content
 • Je weet wat er speelt in jouw bedrijf en waar verbeterkansen liggen op het gebied van communicatie. Jouw communicatieadvies zorgt voor ‘quick wins’ en blijvende verbeteringen in de interne en externe communicatie
 • Je bent creatief in communicatieadvies, hebt feeling met moderne communicatiemiddelen en neemt jouw collega’s hier enthousiast in mee;
 • Je bent op de hoogte van de impact van nieuws en trends op het gebied van communicatie en adviseert collega’s over communicatieactiviteiten
 • Je weet een goede combinatie te maken van interne en externe communicatie en zet on- en offline communicatie op het juiste moment in. Je werkt samen met en ondersteunt het marketingteam

Dit is een uitstroomprofiel

Communicatieprofessional is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen. Let op! Wil je het maximale halen uit je opleiding dan kun je in jaar 2 het profiel Communicatieprofessional combineren met het uitstroomprofiel Marketeer. Dit betekent een extra studiebelasting van ongeveer 8 uur per week, maar ook een diploma Bedrijfskunde met 2 uitstroomprofielen! Ga jij deze uitdaging aan?

Haal het maximale uit deze hbo-opleiding

Let op! In jaar 2 kun je het profiel Communicatieprofessional combineren met het uitstroomprofiel Marketeer. Dit betekent een extra studiebelasting van ongeveer 8 uur per week, maar ook een diploma Bedrijfskunde met 2 uitstroomprofielen! Ga jij deze uitdaging aan?

Past de opleiding bij jou?

Jij hebt vooral gevoel voor taal, maar ook voor beeld en je bent creatief. Deze eigenschappen komen goed van pas bij het maken van content voor sites, blogs, vlogs, social media, persberichten en brochures. Je kunt jezelf goed verplaatsen in verschillende doelgroepen en communiceert met hen op een aansprekende wijze. Met jouw campagnes weet je klanten aan het bedrijf te binden of aan te zetten tot actie. Je combineert klant- en resultaatgerichtheid. Je hebt een flinke dosis overtuigingskracht en luistert en presenteert goed. Deze vaardigheden zet je in om ervoor te zorgen dat anderen jouw ideeën en adviezen overnemen. Daarnaast weet je hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. 

Bij het uitstroomprofiel Communicatieprofessional leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je kunt goed organiseren en je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en creatief. En je houdt ervan om samen te werken. 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding. Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met ons.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt in Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw of m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
 • Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
 • Met het profiel C&M heb je economie, maw,  m&o of be nodig.
 • Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou, want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Dit komt doordat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.