Bedrijfskunde Ondernemer

Associate degree Roosendaal

Introductie

Jij bent een geboren ondernemer!

Als je kiest voor het profiel Ondernemer, dan heb je zin om je eigen bedrijf te starten. Na de opleiding lever je als mkb’er een product of dienst in een B2B- of B2C-omgeving.

Als (geboren) ondernemer ben jij gedreven, enthousiast en je gaat vol toewijding en volharding voor goede resultaten. Je weet hoe je jezelf aan het werk kan zetten en je leert steeds weer door nieuwe ervaring én door de fouten die je maakt. Je staat open voor nieuwe kennis en ideeën, hebt een onderzoekende houding en weet hoe je op een goede manier contact en verbinding maakt met (potentiële) klanten. Doordat je je kennis van jouw product of dienst up-to-date houdt, kun je ontwikkelingen vertalen naar kansen voor je onderneming. Je vindt het leuk om een breed netwerk te onderhouden, zodat je kennis kunt delen met anderen. Bovendien kun je je netwerk inzetten om orders binnen te halen. Tijdens de opleiding leer je veel van succesvolle ondernemers die je ondersteunen bij je onderneming.

Uitstroomprofiel

Ondernemer is een uitstroomprofiel van de opleiding Bedrijfskunde. Je maakt deze keuze meteen aan het begin van je opleiding. Je kunt ook kiezen voor 1 van de andere profielen:

Jij

Je ziet altijd mogelijkheden om dingen sneller, beter of duurzamer te doen. En je weet hoe je anderen enthousiast krijgt voor jouw plannen. Bij de Ad Bedrijfskunde leer je hoe je deze vaardigheden op de werkvloer kunt inzetten om resultaat te bereiken. 

Je ziet jezelf als verbinder tussen jouw afdeling en de afdelingen waarmee je samenwerkt. Je vindt het leuk om problemen op te lossen en te laten zien dat ze ook écht werken. Je bent goed in organiseren, je bent analytisch, ondernemend, veelzijdig, kritisch en nieuwsgierig. En je houdt ervan om samen te werken. 

Het programma

Binnen het uitstroompofiel Ondernemen ga je in het eerste jaar via de Lean Start Up methode aan de slag om je eigen bedrijf op te zetten. Je doet marktonderzoek, kijkt hoe jij je kan onderscheiden, bepaalt wie je klanten zijn, verdiept je in een verdienmodel en begint met het bouwen van je eigen bedrijf. Je bouwt je netwerk uit, werkt aan je eigen brand uit en past meteen aan de hand van het internationaal erkende entrecom-model (ondernemerscompetenties) je ondernemersvaardigheden in de praktijk toe. Daarbij werken wij nauw samen met regionale partijen.

Als je voor je uitstroomprofiel Ondernemen kiest ga je in het tweede jaar aan de slag met het uitwerken van je onderneming, de ondernemersstrategie, positionering en met marketing en sales. Al snel ga je aan de hand van een in- en uitvoeringsplan aan de slag en probeer je op te schalen. Je studeert af binnen je eigen onderneming waarbij je jouw onderneming evalueert en een verbeterplan schrijft. Kortom: echt ondernemen!

De theorie die je krijgt, pas je direct toe aan de hand van praktijkopdrachten. Deze werk je uit op school of bij een organisatie. Tijdens de opleiding werk je ook aan jezelf. Zo ga je aan de slag met vakken die jouw persoonlijke ontwikkeling ondersteunen.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw, m&o of be nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Vwo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, maw, m&o of be nodig.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Aanbieder 

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. In Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool. 

Na de opleiding

Bedrijven zijn blij met jou want de Associate degree Bedrijfskunde sluit perfect aan op de behoefte van organisaties. Ook met het uitstroomprofiel ondernemen kom je relatief makkelijk aan een leuke job. Dit komt omdat we bij het ontwikkelen van de opleiding nauw samenwerken met de praktijk. Daarnaast ben jij goed voorbereid op de veranderingen in het werkveld. Je bent niet opgeleid voor 1 specifieke functie, maar beschikt over kennis en vaardigheden voor die rollen waarnaar organisaties op zoek zijn.

Als ondernemer kan je na de studie natuurlijk full- of parttime aan de slag met je eigen onderneming. De zaken die je bij Ad Bedrijfskunde en bij het uitstroomprofiel Ondernemen hebt geleerd kan je overal toepassen.

Doorstromen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree. 

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding. Voor deze opleiding neemt het aantal doorstroommogelijkheden nog toe.