12 maart 2020
Coronamaatregelen

Corona update 12 maart: geen onderwijs op locatie Associate degrees Academie

Nieuwe studierichtingen Management en Bedrijfskunde

In een kamerbrief die de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft verstuurd aan de Tweede Kamer roept hij het hoger onderwijs op om tot en met 31 maart alleen nog onderwijs op afstand aan te bieden. Avans, HZ en de Associate degrees Academie geven gehoor aan deze oproep. Tot die datum is er dus geen onderwijs of toetsafname op de Associate degrees Academie mogelijk.


Al het onderwijs op de Associate degrees Academie vervalt met ingang van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart. Over wat dit betekent voor het aanbieden van digitaal onderwijs in lesweek 7 (vanaf 16 maart) volgt morgen meer informatie. Ook volgt aanstaande dinsdag meer informatie over de gevolgen en oplossingen voor toetsen. Stage en afstuderen kunnen in principe doorgang vinden, mits je stagebedrijf ook die ruimte biedt. Studiereizen kunnen tot en met 31 maart geen doorgang vinden.

Studievoortgang
Bovengenoemde maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland en specifiek in de provincie Noord-Brabant tegen te gaan. En dat is belangrijk. Maar voor studenten is, naast hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren, hun studievoortgang ook belangrijk. De Associate degrees Academie doet er alles aan om negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk maatwerk te leveren om problemen op te lossen. Hoe dat maatwerk eruit zal zien, wordt de komende tijd duidelijk.

Evenementen
Alle evenementen worden tot en met dinsdag 31 maart afgelast. Dit betekent dat ook de Avans open avond van 18 maart niet doorgaat.

Werken op afstand
De Associate degrees Academie is op vrijdag 13 maart in ieder geval geopend van 7.30 tot 17.00 uur. Studenten en medewerkers kunnen de benodigde spullen ophalen, zodat zij hun werk en/of studie op afstand kunnen voortzetten.

Blijf op de hoogte!
Bekijk de veelgestelde vragen voor de meest actuele informatie op coronavirus.avans.nl. Deze vragen worden regelmatig aangevuld en aangepast op basis van de laatste ontwikkelingen en richtlijnen.