Uitstroomprofiel van Informatica

Webdesigner en -developer

Bij deze hbo-opleiding leiden we je op tot Webdesigner en -developer. Je wordt een software engineer die luistert naar de wensen van een organisatie en deze vertaalt deze naar een weboplossing voor een brede doelgroep. Qua vormgeving zet je alles in om de boodschap zo duidelijk mogelijk over te brengen. Een mooie combi van design en ict!

Associate degrees Academie Informatica

De opleiding

Bij het profiel Webdesigner en -developer leer je applicaties ontwerpen, ontwikkelen en implementeren, repareren en verbeteren. Voornamelijk voor frameworks zoals Amazon, Azure Laravel en VueJS. Het gaat om applicaties die draaien binnen browsers zoals Safari, Chrome en Edge. Concreet betekent dit dat je werkt aan websites met bedrijfsinformatie, social media, webshops, track & trace en online navigatie. Je leert hoe je de wensen van een organisatie, de opdrachtgever, in kaart brengt. En hoe je afstemt met ontwerpers en programmeurs. Zo breng je samenhang tussen de technische ‘achterkant’ en de gebruikerskant.

We besteden veel aandacht aan de gebruikersinterface. Dat betekent dat je leert hoe een gebruiker denkt en wat die nodig heeft om goed de weg te vinden binnen de applicatie. Je leert dus hoe je een goed ontwerp maakt. Daarnaast leer je hoe je dit creatieve ontwerp vormgeeft in html en CSS. En hoe je documentatie hierover vastlegt.

Dit is een uitstroomprofiel van de opleiding Informatica

Je kunt ook kiezen voor de andere profielen:

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past het bij jou?

  • Je geniet van het creatieve proces

  • Je bent ecologisch bewust

  • Jij zegt: vorm en functie gaan samen

  • Vergaderen vind je een vorm van samenwerken

  • Je denkt na over wat je wilt bereiken

  • Je kunt je goed inleven in anderen

Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past.

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Als je je aanmeldt via Studielink moet je aanvinken wie de aanbieder is van de opleiding. Bij deze opleiding is dat Avans Hogeschool.

Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Dit kost € 310. Lees hoe je dit in gang zet.

Doorstuderen

Na deze opleiding kun je ook verder studeren. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.