Uitstroomprofiel van Informatica

Systemdeveloper

Bij deze hbo-opleiding leiden we je op tot Systemdeveloper. Het accent ligt op de back-end, de zogenaamde achterkant van bijvoorbeeld een app of een site. Je wordt een software engineer die vooral sterk is in het ontwikkelen van apps, websites en security software.

Ad-academie - Informatica - Systemdeveloper

De opleiding

Het accent in deze opleiding tot Systemdeveloper ligt bij de back-end. Dit verwijst naar achterkant van bijvoorbeeld een app of een site. Het technische deel dat de gebruiker niet ziet. De technologie van de back-end bestaat uit een combinatie van servers, applicaties en databases. Om hiermee te leren werken, krijg je les in moderne ontwikkelmethodes en ontwerpmethodieken. Aan bod komen: business logica en hardware interfacing (IOT). Ook leer je software te ontwerpen, te testen en te beheren. Security speelt een belangrijke rol.

Past het bij jou?

Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past.
  • Je geniet van complexiteit
  • Je denkt in structuren
  • Je puzzelt graag
  • Je werkt het liefst op de achtergrond
  • Performance is je hoogste doel
  • Jouw motto: meer doen dan praten

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Informatica.

Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Informatica: