Uitstroomprofiel van Informatica

Appdesigner en -developer

Bij deze hbo-opleiding leiden we je op tot Appdesigner en -developer. Je wordt een software engineer die apps ontwerpt en realiseert. Dat doe je door goed te luisteren naar de wensen de eindgebruiker. Jij zorgt dat deze optimaal kan werken met de app. Vormgeving speelt een grote rol. Deze opleiding combineert design en ict!

Associate degree Informatica_Appdesigner en -developer

De Opleiding

Je leert mobiele applicaties ontwerpen, realiseren en implementeren voor mobiel of tablet. De apps voegen een functionaliteit toe aan het apparaat. Denk aan spelletjes, navigatie, reisinformatie en internetbankieren. Centraal in deze opleiding staan: innovatie, nieuwe technieken en veel contact met eindgebruiker. Hoe gebruikt iemand een app? Je leert over designprincipes en hoe je hiermee het gemak van de app verbetert. Ook leer je hoe je kunt werken binnen de functionele richtlijnen die opgelegd door platform eigenaren zoals Apple, Google en Microsoft. Maar de gebruiker blijft je uitgangspunt!

Programma en stage

Op dit momen zijn we het programma van dit profiel aan het samenstellen. Binnenkort vind je hier meer informatie.

Past het bij jou?

Herkenbaar? Grote kans dat deze opleiding bij jou past.
  • Je bedenkt graag nieuwe mogelijkheden voor apps
  • Je geniet van het creatieve proces
  • Je bent ecologisch bewust
  • Jij zegt: vorm en functie gaan samen
  • Vergaderen vind je een vorm van samenwerken
  • Je kunt je goed inleven in anderen

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met de opleiding Informatica.

Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob CompazLees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Doorstuderen

Een Associate degree is een prima opstap voor een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree Informatica: