12 oktober 2023
In de media

Alweer 3 topopleidingen in Roosendaal!

Maar liefst 3 van onze opleidingen krijgen het kwaliteitszegel topopleiding in de Keuzegids hbo 2024. Dat betekent dat onze studenten meer dan tevreden zijn over hun 2-jarige hbo-opleiding. Waarnemend directeur Heleen Hoens is blij met de waardering. “Het is voor ons een goed jaar. We vieren binnenkort ons eerste lustrum, het aantal studenten groeit nog steeds en nu worden we ook nog beloond met 3 kwaliteitszegels.”


Topopleidingen

De gelukkige opleidingen zijn de Associate degrees Built Environment, Engineering en Health & Social Work. Voor Built Environment is het zegel nieuw. De andere 2 opleidingen vielen vorig jaar ook al in de prijzen. Het zegel topopleiding betekent dat je als opleiding hoog scoort in je categorie. Zo waarderen studenten bijvoorbeeld de fijne sfeer en de kwaliteit van onze docenten. Daarnaast scoren de 3 hoog op ‘voorbereiding loopbaan’. “Een fijne bevestiging,” zegt Heleen Hoens, “want dat is precies wat we hier doen. Studenten opleiden die meteen inzetbaar zijn.”


Trots

Heleen Hoens: “Ik ben blij met weer 3 topopleidingen en ook supertrots. Het is een compliment voor al onze medewerkers, want bij onze academie doen we het samen.” Ook de 2 partners van de Associate degrees Academie doen het goed in de ranking. Avans Hogeschool is voor de negende keer de beste grote hogeschool van Nederland. En HZ University of Applied Sciences is vergeleken met vorig jaar een plaats gestegen en is nu tweede beste middelgrote hogeschool van Nederland.


Keuzegids hbo

De Keuzegids hbo 2024 is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt. Het doel is om relevante informatie te verstrekken aan studiekiezers, zodat ze een afgewogen keuze kunnen maken. Zie ook Keuzegids.nl.