Wat zegt het stagebedrijf?

IKEA Breda

IKEA Breda had een stageplek voor Anne Meijboom, 2e jaars studente HRM. Bram Netten begeleidde haar en vertelt hoe het is om een Associate degree 'in huis' te hebben.

Bram van IKEA vertelt over de stage van Anne

Bram vertelt over de stage van Anne

'De ideeën van een stagiair belanden bij ons niet op de plank!'

Wat is het voordeel van een Associate degree 'in huis'?

De ervaring! We merkten bij Anne dat ze al eerder bij bedrijven had gewerkt. Dit was niet haar eerste stage en dat is prettig werken. Ze pakt bijvoorbeeld sneller door en komt sneller tot actie. Het is ook een voordeel, dat studenten van de Associate degrees Academie vooral praktijkgericht onderwijs krijgen.

Wat heeft de stage opgeleverd voor jullie afdeling?

Anne heeft voor ons een adviesrapport geschreven met betrekking tot het realiseren van verzuim. We zijn nog niet aan de implementatiefase begonnen, maar er staat wel al een afspraak met Anne en onze manager gepland om te bespreken wat we uit het plan willen gebruiken. De input van een stagiair belandt hier dus niet op de plank! We doen er tijdens het stageproces ook alles aan om de input (in welke vorm dan ook) tot een succes te maken. Een student moet hier wat leren en wij moeten wat aan de input hebben. Samen werken we dan ook aan een eindproduct waar beide partijen wat aan hebben.

Hoeveel tijd ben je kwijt met de begeleiding?

Vooral de eerste 5 à 6 weken investeren we aardig wat tijd zodat de stagiair goed wordt ingewerkt. We willen echt tijd maken en werken naar zelfredzaamheid. Het ligt natuurlijk ook aan de student hoeveel tijd we daadwerkelijk aan de begeleiding kwijt zijn.

Zetten jullie de stage om in een vaste baan?

Dat kan! Zo werkt Anne nu voor IKEA op de HR-afdeling. Vanuit IKEA is er altijd de wil om een goede stagiair een baan aan te bieden als dat kan.

Wat maakt IKEA aantrekkelijk voor stagiairs?

IKEA is een organisatie waar 477 mensen werken in verschillende disciplines. We kunnen stagiairs van verschillende opleiding hier goed begeleiden: van sales tot Finance en van HRM tot de horeca. Bij IKEA vinden we het belangrijk dat een stagiairegoed begeleid wordt. Voordat we een stagiair aannemen, kijken we dan ook goed of er genoeg tijd en ruimte is voor de begeleiding. We mikken er echt op dat de stagiair daadwerkelijk iets leert bij ons.

Werkt IKEA ook op andere manieren samen met de Associate degrees Academie?

We staan zeker open om gastcollega’s of iets dergelijks te verzorgen bij de Associate degrees Academie. Vooral omdat we een Ad’er graag aan ons binden in de vorm van – in eerste instantie – een stage. Een gastcollege is daarmee niet alleen interessant voor de student, maar ook voor ons om te laten zien dat we er zijn en wat we voor hen kunnen betekenen.

branding-blue

Ja, ik zoek een stagiair!

Heeft jouw organisatie een interessante stageopdracht en zoek je een stagiair, laat dan je gegevens achter via de button. Liever meteen contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!
 
Neem contact op

en vraag naar Ayse Singin

call 088 525 32 36

mail [email protected]