'Mijn stage is afgerond, maar ik werk er nog steeds!'

Anne Meijboom

Anne vertelt over haar afstudeerstage bij de afdeling hr bij Ikea Breda.

Anne doet de opleiding HRM en liep stage bij Ikea

Anne vertelt over haar stage

Kun je iets meer vertellen over het bedrijf waar je stage loopt?

Ik heb mijn afstudeerstage gedaan op een plek waar we allemaal wel eens Zweedse (of groente-) balletjes hebben gegeten, een keer in Småland hebben gespeeld of waar we een meubel van in ons huis hebben staan. Inderdaad, IKEA Breda! Ik heb hier 8 maanden gewerkt als HR-stagiaire.

Hoe heb je dit bedrijf gevonden?

Ik heb deze plek gevonden via een vacature op onze schoolwebsite. Na maanden op het internet gezocht te hebben via Indeed en LinkedIn keek ik nog een laatste keer op de schoolwebsite en daar stond een vacature!

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Ik wilde graag bij een groot bedrijf stage lopen, zodat ik me kon focussen op specifieke HR-zaken. Bij kleinere bedrijven zie je vaak dat een HR-medewerker allerlei taken heeft en bij grotere organisaties kun je je vaak richten op één onderdeel zoals recruitment of verzuim.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen het bedrijf?

Ik heb me vooral gericht op verzuim. Hier heb ik ook mijn onderzoek naar gedaan. Verder heb ik administratieve taken opgepakt, denk aan indienst- en uitdienstcases en contractwijzigingen en ik heb geholpen bij delen van het recruitmentproces. Mijn stage is inmiddels afgerond maar ik werk nog steeds bij IKEA als HR-administrator.

Wat heb jij het bedrijf gebracht?

Ik ben rustig en geordend en heb structuur kunnen brengen in de processen. Ook heb ik
administratief werk uit handen genomen. We zijn een relatief klein team en door uitval van een aantal collega’s is er veel werk blijven liggen. Nadat ik ingewerkt was en echt zelf aan de slag kon heb ik wat taken van collega’s over kunnen nemen, zodat zij hun eigen werkzaamheden weer op konden pakken. Hierdoor konden we ons meer focussen op de doelen die we wilden behalen en waren we niet meer constant brandjes aan het blussen. We konden vooruit kijken en anticiperen.

Wat heeft de stage opgeleverd voor het bedrijf?

Voor mijn onderzoek heb ik het verzuim van IKEA Breda onder de loep genomen. Op basis van de resultaten zijn we oplossingen en adviezen aan het implementeren. Daarnaast betekende ik een extra paar handen. Door de coronacrisis en uitval van een aantal collega’s was het op sommige momenten erg druk. Dit jaar gaat de afdeling dan ook weer op zoek naar een nieuwe stagiaire van de Ad-academie. 

Wat heb je kunnen toepassen dat je hebt geleerd tijdens je opleiding?

Ik heb veel gehad aan de basiskennis en de lessen in rechten. Verder was ik blij met de kennis van de gesprekstechniek: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Daar is zo vaak op gehamerd dat ik het wel kon dromen. Ik kon het dus goed toepassen tijdens de gesprekken die ik moest voeren.

Hoe was de samenwerking met collega’s? 

Mijn collega’s vonden het erg fijn dat ik voor een langere periode bleef, 8 maanden in mijn geval en ze vonden het prettig dat het een meewerkstage was en niet alleen een onderzoek. Ik heb gelukkig wel alle tijd voor gekregen voor mijn onderzoek. Dit jaar is IKEA weer op zoek naar een stagiaire van onze opleiding, dus dat zegt genoeg denk ik!

Wat is het verschil tussen een mbo- en een Ad-stage?

Het grootste verschil is de zelfstandigheid. Op het mbo kreeg ik precies voorgekauwd wat ik moest doen en tijdens deze stage heb ik enorm veel vrijheid en zelfstandigheid ervaren. Alles was mogelijk, ik mocht ideeën aandragen en keuzes maken en als ik hulp nodig had, keken we samen naar een oplossing.

branding-blue

Ja, ik zoek een stagiair!

Heeft jouw organisatie een interessante stageopdracht en zoek je een stagiair, laat dan je gegevens achter via de button. Liever meteen contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!
 
Neem contact op

en vraag naar Ayse Singin

call 088 525 32 36

mail [email protected]