'Ik kan echt bijdragen aan de resultaten van het bedrijf.'

Samantha Tieman

Samantha vertelt over haar stage bij KIK, een full service marketing- en communicatiebureau.

Stageervaring Samantha Tieman, Management

Samantha vertelt over haar stage

Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Management
Vooropleiding(en): Marketing, Communicatie met een specialisatie in Evenementen

 

Kun je iets meer vertellen over het bedrijf waar je stage loopt?

Ik loop stage bij KIK marketing en communicatie. Zij helpen bedrijven met het behalen van hun ‘kik’. Willen bedrijven vooruit gaan en nieuwe markten aanboren of innoveren? Minder interne misverstanden en de juiste medewerkers aantrekken? Meer omzet of groeien in het aantal klanten? Risico’s nemen door dingen uit te proberen en stappen durven nemen? Of willen zij meer rust en focussen op hun eigen werk? Daar helpen zij dan aan mee door de juiste diverse marketing- en communicatiemiddelen in te zetten. Zij willen hiermee de doelgroep met de juiste boodschap bereiken, raken en laten bewegen. KIK bestaat uit een gezellig en positief team. Zij willen iedereen welkom laten voelen en zullen altijd open en eerlijk zijn om van en met elkaar te leren.
 

Hoe heb je dit bedrijf gevonden?

Op Instagram zag ik een volgverzoek voorbij komen. Ik was nieuwsgierig en heb hun socials en website bekeken. Deze straalden een gezellige en positieve sfeer uit. Ook al kende ik nog niemand en wist ik verder nog niet veel van het bedrijf, ik voelde me er direct verbonden mee. Gek he, dat een bedrijf je direct dat gevoel kan geven! En wat een geluk! Ze zochten nog stagiaires, dus ik pakte meteen mijn kans!
 

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Tijdens mijn vorige opleiding kreeg ik interesse in marketing, maar ik vond het lastig om mijn liefde voor evenementen los te laten, waardoor ik daar niet in verder ben gegaan. In het eerste jaar van de opleiding Management heb ik helaas geen stageplaats kunnen vinden. Ter vervanging van een stage hebben wij de mogelijkheid gekregen om een Online Marketing Course te volgen. Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd over online marketing. Ik heb gemerkt dat ik dit erg leuk vond en ik hier graag mijn dagen mee vulde. Voor de afstudeerstage wist ik meteen in welke richting ik wilde zoeken en dat was online marketing. Bij KIK kreeg ik direct een goed gevoel. Na een sollicitatiegesprek mocht ik beginnen. Ik had niet veel ervaring dus was blij met deze kans!
 

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen het bedrijf?

Naast de afstudeeropdrachten vanuit de opleiding doe ik de volgende taken:
 
  • Websites aanpassen
  • SEO optimaliseren
  • Blogs schrijven, verbeteren en plaatsen
  • Content kalenders maken
  • Social media berichten maken en inplannen
  • E-mailings maken en versturen
  • Nieuwsbrief maken
  • Inkoopfacturen afboeken

Het is fijn om zo veel verschillende werkzaamheden te mogen doen. Hierdoor verbreed je jezelf en leer je veel meer. KIK neemt altijd rustig de tijd voor je en zorgt dat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan, ook al is het je eerste keer. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en collega's staan open voor jouw ideeën.
 

Wat heb je kunnen toepassen dat je het afgelopen 1,5 jaar hebt geleerd tijdens je opleiding?

Eigenlijk van alles wel wat! Je wordt echt klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Wat is een professionele houding, wat wordt er van je verwacht, hoe communiceer je met elkaar, iedereen is verschillend en hoe ga je daarmee om en verder heb ik natuurlijk ook veel geleerd van alle vakken. Overal kan je wel iets uit halen. Maar voor de werkzaamheden die ik momenteel doe, heb ik veel gehad aan de Online Marketing Course. Ik heb hierdoor mijn kennis en vaardigheden kunnen vergroten en het heeft er ook voor gezorgd dat ik dit leuke werk nu mag en kan doen! 
 

Hoe ervaar je de stage tijdens de coronacrisis?

Het is natuurlijk jammer dat je niet gezellig met zijn allen bij elkaar kunt zitten. Wel ben ik heel blij dat ik altijd op kantoor kan werken en dat ik hierdoor in contact blijf. Dit helpt ook met het leren, fysiek leer je toch wel veel meer en kun je ook veel sneller en makkelijker geholpen worden. Je hoeft maar te roepen en ze staan al naast je!

Mocht je ooit nog eens op zoek zijn naar een hele toffe, afwisselende, uitdagende en gezellige stage? Denk eens aan KIK! En.. misschien ook leuk om te weten; ze zijn te vinden op Markt 88 in Roosendaal, dus erg dichtbij de Associate degrees Academie!

Ja, ik zoek een stagiair!

Heeft jouw organisatie een interessante stageopdracht en zoek je een stagiair, laat dan je gegevens achter via de button. Liever meteen contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!
 
Neem contact op

en vraag naar Ayse Singin

call 088 525 32 36

mail [email protected]