'In mijn stage kan ik bijna alles toepassen wat ik heb geleerd.'

Marin Tunders

Marin volgt de Associatie degree Logistiek. Ze vertelt over haar stage bij Logistiek Centrum Woensdrecht.

Stage ervaring Marin Tunders, Logistiek

Marin vertelt over haar stage in woensdrecht

Kun je iets vertellen over het bedrijf waar je stageloopt?

Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) op de Vliegbasis Woensdrecht is onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht en heeft een logistieke taak voor heel Defensie. Het LCW verzorgt bijvoorbeeld het onderhoud en voorraden van jachtvliegtuigen en helikopters. Binnen het LCW ben ik werkzaam bij het 983 Squadron dat verantwoordelijk is voor de logistieke ondersteuning van de Koninklijke Luchtmacht. Het 983 Squadron zorgt voor de ontvangst, opslag en levering van materieel aan luchtmachtonderdelen en de eigen organisatie.


Hoe heb je dit bedrijf gevonden?

Tijdens de colleges op school is de Vliegbasis Woensdrecht al eens eerder besproken als eventuele stageplaats. Toch ging mijn voorkeur in eerste instantie uit naar een productiebedrijf. Een aantal maanden voor de start van de stageperiode kwam de flyer ‘Kijk Binnen bij Bedrijven’ binnen in de brievenbus. Toen ik hier Vliegbasis Woensdrecht op zag staan, besloot ik contact op te nemen. In de weken die volgden is er gekeken naar verschillende mogelijkheden om mij als student Associate degree ergens binnen de vliegbasis te plaatsen. Toen er uiteindelijk een plaats bekend was, begon het solliciteren. Omdat de Vliegbasis Woensdrecht onderdeel is van defensie bestond het solliciteren uit een uitgebreide toelatingsprocedure.


Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

Vliegbasis Woensdrecht was het tweede stagebedrijf waar ik heb gesolliciteerd. Ondanks Corona heb ik geen problemen ondervonden tijdens het zoeken naar een stageplaats. Tijdens de sollicitatieprocedure begon ik al steeds meer te leren over defensie en werd het voor mij steeds interessanter. Tijdens de eerste 1,5 jaar van de studie hadden we voornamelijk projecten voor commerciële bedrijven. De Vliegbasis Woensdrecht is dit niet en dat maakt het voor mij toch een bijzondere stageplaats. 


Wat zijn jouw werkzaamheden binnen het bedrijf?

De Koninklijke Luchtmacht zit op dit moment midden in een transitie naar de 5e generatie luchtmacht. Door deze ontwikkelingen heeft het 983 Squadron verschillende doelstellingen vastgesteld. De doelstelling waar ik me mee bezig houd, is het inzichtelijk maken van de capaciteit en productiviteit. Ik gebruik verschillende logistieke methodes om gegevens te verzamelen en te analyseren. Nadat ik analyses heb gedaan, ga ik op zoek naar knelpunten en onderzoek ik hoe processen in de toekomst geoptimaliseerd kunnen worden. Alle gegevens die ik heb verzameld verwerk ik in een afstudeerrapport.


Wat heb je kunnen toepassen dat je het afgelopen 1,5 jaar hebt geleerd tijdens je opleiding?

Tijdens mijn stage komt er veel terug van wat ik in de afgelopen 1,5 jaar heb geleerd. De eerste stap voor mijn stageonderzoek was het in kaart brengen van het huidige proces en doorlooptijden. Dit heb ik onder andere gedaan door middel van flowcharts, Gemba Walks en een Value Stream Map. Dit zijn logistieke begrippen die we tijdens de lessen hebben behandeld en eerder hebben toegepast bij projecten. Omdat we tijdens eerdere projecten al rapporten hebben moeten maken voor verschillende bedrijven, weet ik goed wat de academie van mij als student verwacht.


Hoe ervaar je de stage tijdens de coronacrisis?

Op kantoor is er onderling een regeling gemaakt, zodat er niet te veel mensen per dag aanwezig zijn. De overige medewerkers werken vanuit thuis. Op de gehele vliegbasis worden alle overheidsmaatregelen nageleefd en zijn de regels ook in ieder kantoor zichtbaar op posters. Ook krijgen alle medewerkers iedere week een nieuwsupdate via de mail binnen.

Ja, ik zoek een stagiair!

Heeft jouw organisatie een interessante stageopdracht en zoek je een stagiair, laat dan je gegevens achter via de button. Liever meteen contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!
 
Neem contact op

en vraag naar Ayse Singin

call 088 525 32 36

mail [email protected]