6 redenen om te kiezen voor de Associate degree Logistiek

Marin Tunders

Marin deed de Associate degree Logistiek en dat bracht haar veel. Lees waarom zij deze opleiding in deze richting aanraadt.

6 redenen om te kiezen voor de Associatie degree Logistiek

Na het behalen van haar diploma detailhandel aan Curio voelde Marin dat er meer in zat. “Ik werkte bij de lokale supermarkt en dacht, is dit het nu? Ik vond logistiek altijd al interessant en in 2 jaar heb je je hbo-diploma! Mijn tijd bij de Associate degrees Academie vloog voorbij!"

Na het behalen van haar Ad-diploma Logistiek studeerde Marin verder aan Hogeschool Rotterdam. Daar behaalde ze haar bachelor Logistics Management. “Op 31 januari had ik mijn scriptie verdedigd en op 1 februari kreeg ik een vast contract bij Easy Road Transport. Deze snel groeiende branche biedt talloze kansen en mogelijkheden.”


Reden 1: Je hebt logistiek overal voor nodig 

“Als je online kleding koopt op je telefoon, zie je alleen de postbezorger met het pakketje. Maar alles wat daaraan aan vooraf is gegaan, is logistiek. Logistiek is goederen van A naar B brengen, op het juiste moment, met de juiste mensen en de juiste materialen. En dit naar wens van de klant en voor het juiste tarief. Het geeft mij een kick en voldoening als alles goed op elkaar aansluit. Daarnaast biedt deze snel groeiende branche talloze kansen en mogelijkheden.” 


Reden 2 : Logistiek is breed 

“Logistiek is veel breder dan je denkt. Al tijdens mijn eerste lessen kwam ik erachter dat distributie op allerlei manieren gaat. Over land, zee en door de lucht. Ook stond elk blok een bepaald logistiek onderwerp centraal. Zoals transport, inkoop, distributie en transportsystemen. 

Heel ouderwets, maar door een flyertje in de brievenbus ben ik aan mijn afstudeerstage gekomen. Het ging over bedrijfsbezoeken in de buurt. Daar stond Vliegbasis Woensdrecht bij. Dat liet me niet meer los. Ik was eigenlijk niet zo bekend met defensie, maar het leek me supergaaf als dit zou lukken! Het was het enige ‘bedrijf’ waar ik solliciteerde voor een stage. Ik kijk er heel positief op terug. Ook vond ik het leuk dat het wat anders was dan de rest. Wie kan nou zeggen dat ze stage liep tussen de straaljagers? Maar ook dat is logistiek!” 


Reden 3: Hbo logistiek in 2 jaar 

"In 2 jaar heb je je hbo-diploma! Ideaal toch? Ik zag er in eerste instantie tegenop om na het mbo nog 4 jaar te studeren. Maar 2 jaar was te overzien. En dat bleek ook. Mijn tijd bij de Associate degrees Academie vloog voorbij!"


Reden 4: Je mag lekker plannen en organiseren  

“Ik vond het altijd al interessant hoe goederen werden getransporteerd. En de nauwkeurigheid ervan. Goederen moeten op het juiste moment op het juiste laad- en losadres worden neergezet, zodat chauffeurs geen tijd verliezen. Dat kunnen kledingpakketjes zijn, maar ook gewassen die bij de boeren zijn geoogst en naar de supermarkt moeten. 

In mijn privéleven ben ik een georganiseerd persoon die graag goed voorbereid is. Ik houd ervan om dingen te plannen. Als ik uit eten ga, kijk ik naar de menukaart, maar heb ik thuis al de keuze gemaakt. Tijdens mijn opleiding groeide mijn interesse in logistiek, ondanks dat ik er zonder voorkennis instapte. Ik ontdekte dat plannen een natuurlijk talent was en dit kwam goed van pas in de logistiek. Dus, als jij een passie hebt voor organiseren en plannen, overweeg dan zeker om Associate degree logistiek te gaan studeren.”


Reden 5: Als Ad’er ben je spil tussen het management en de werkvloer

“Je wordt opgeleid voor een managementfunctie. Je bent verantwoordelijk voor logistieke processen die worden uitgevoerd. Daarnaast stuur je mensen aan. Je regelt veel en hebt veel verantwoordelijkheid. Zo ben ik verantwoordelijk voor de transportplanning van de importafdeling. Naast mijn functie krijg ik de mogelijkheid om andere projecten erbij te doen. Het is leuk om binnen een organisatie zoveel kansen te krijgen.”


Reden 6: Na een Associate degree Logistiek kan je nog doorstuderen 

“Tijdens mijn afstudeerstage werd ik 21. De afgelopen 2 jaar waren voorbijgevlogen en dat ging me goed af. Wat zijn nog 2 jaar, vroeg ik mezelf af. Toen besloot ik aan Hogeschool Rotterdam mijn bachelor te halen. Dat was stuk theoretischer, maar met hard werken is het gelukt.”

Interesse? Kom naar een van onze Open avonden!