"Volledige vrijheid"

Luna Disco

Luna koos het uitstroomprofiel Communicatieprofessional van de opleiding Bedrijfskunde. Ze vertelt over deze 2-jarige hbo-opleiding.

Luna vertelt over haar opleiding 

“Bij het uitstroomprofiel communicatieprofessional krijg je kennis die je meteen kunt toepassen in het bedrijfsleven. Ik word uitgedaagd om zelf op ontdekking te gaan en mijn creativiteit te ontwikkelen. In dat proces krijg ik fijne begeleiding van mijn docent.”

“Het eerste jaar leer je wat communicatie en marketing precies inhouden, welke taken hierbij komen kijken en hoe organisaties communicatie en marketing inzetten. Ik vond het interessant om te ontdekken hoe je de connectie kunt maken tussen de doelgroep en de daadwerkelijke promotiemiddelen. Het is leuk om die promotiemiddelen te ontwerpen en je krijgt daar ook volledig de vrijheid in. Met een groepje hebben we voor een opdracht een festival concept bedacht en deze gepresenteerd. Tijdens het project kregen we handige tips bij het maken van een poster, flyer en socialmediaberichten die bedoeld zijn om het festival te promoten. Daarnaast leerden we over SEO en SEA. Dat betekent dat je weet hoe een website goed gevonden kan worden door een zoekmachine als Google. Dit vind ik zelf heel fijn, omdat dit vaardigheden zijn die je als marketeer of communicatieprofessional goed kunt gebruiken. Tijdens de lessen werk je vaak in duo’s of in een groepje. Zo kun je ook meer leren van elkaar.”