"De ligging van de academie is fijn."

Lucas te Kronnie vertelt over zijn opleiding
 

Lucas koos voor het uitstroomprofiel HR-Officer van de opleiding HRM. Hij vertelt over zijn keuze en zijn ervaringen.

Lukas te Kronnie

Lukas over HR-Officer
 

Wat deed je voor je aan de opleiding begon?

Ik heb mijn diploma gehaald bij de mbo niveau 4-opleiding juridisch administratief medewerker. Daarna wilde ik verder studeren en ben ik de hbo bachelor Social Work gaan doen. Die opleiding was iets te ‘zweverig’ voor mij, het vroeg meer empathie van mij naar andere mensen, terwijl ik juist van het doorpakken ben. Ik ben gestopt en heb een tussenjaar genomen. Ik ben gaan werken om mijn collegegeld, laptop en telefoon bij elkaar te sparen en in september 2021 ben ik gestart met HRM.


Welke opleidingen heb je nog meer overwogen?

Ik wil graag hbo werk- en denkniveau kunnen aantonen. Je merkt gewoon dat daar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. Daarom heb ik ook bij Avans Hogeschool naar de bachelor HRM gekeken.


Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?

Ik vond dat ik al wat aan de oude kant was om nog eens 4 jaar te studeren. Deze opleiding is maar 2 jaar; als ik klaar ben, ben ik 25! Dat vind ik een fijn idee, want ik heb er behoefte aan om zelfstandiger te worden en op mezelf te gaan wonen.


En waarom HR-Officer?

Ik heb voor HR-Officer gekozen, met name omdat het stuk Opleiden & Ontwikkelen (O&O) hier een onderdeel van is. Het lijkt me namelijk supertof om als HRM’er in een bedrijf te werken en daar trainingen en cursussen te ontwikkelen en te gaan geven.


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Ik heb voor het uitstroomprofiel HR-Officer gekozen. We zijn nu 2 dagen lesvrij, op woensdag en donderdag, maar dan werken we vaak aan het project. Op vrijdag hebben we les in gesprekstechnieken, bijvoorbeeld een slecht nieuws gesprek. Op maandag en dinsdag hebben we Engels en workshops die helpen bij het maken van het groepsproject.


Wil je hierna nog doorstuderen?

Op dit moment wil ik niet verder studeren, maar zeg nooit nooit natuurlijk. Via LinkedIn kreeg ik al een aanbod van een bedrijf: ik kan daar eerst gaan stage lopen en als ik mijn studie af heb, kan ik daar blijven. Ik weet nog niet of ik dat ga doen. Eerst maar eens een keertje koffie drinken daar.


Waar leer je het meeste van?

Ik hou van het praktijkgerichte karakter van de opleiding. Dat je samen met een opdrachtgever werkt en meteen aan de slag gaat. Zo doen we het groepsproject voor Curio. We gaan aan de slag met docenten die daar al 5 jaar of langer in dienst zijn en onderzoeken waarop zij zich willen ontwikkelen en hoe zij kunnen doorgroeien. We hebben ook een individueel project gehad van 7 weken lang. Ik mocht hiervoor een verbeteradvies maken over het beloningssysteem van een opdrachtgever.


Wat wil je kwijt over de academie?

Ik vind de ligging van de academie heel fijn. Je bent zo in de stad, voor een drankje op het terras. Ideaal voor de binding met je klas. Wat ik ook heel goed vind is dat er zoveel fijne ruimtes in het gebouw zijn: je kunt vergaderen met een groepje, maar je hebt ook de mogelijkheid om je in stilte af te zonderen.
Voltijd
Associate degrees Academie, Roosendaal
arrow