"Veel praktijk en weinig toetsen!"

Kane Rokx vertelt over zijn opleiding

Kane koos voor het uitstroomprofiel HR-Recruiter van de opleiding HRM. Hij vertelt over zijn keuze en zijn ervaringen.

Kane Rokx, student Associate degrees Academie

Kane over het profiel HR-Recruiter
 

Wat deed je voor je aan de opleiding begon?

“Ik heb mijn diploma gehaald voor de mbo niveau 4 opleiding Juridisch administratief medewerker. Ik deed daar het uitstroomprofiel voor hrm-medewerker.“


Welke opleidingen heb je nog meer overwogen?

“Ik ben nog gaan kijken bij Health & Social Work hier op de academie, maar dat was niet helemaal mijn ding. Ik heb nagedacht om met de juridische kant van mijn mbo-opleiding verder te gaan, maar daarin zag ik mezelf niet echt werken. Ik vind de opleiding HRM voor nu heel leuk en ik wil ook echt aan de slag als HRM’er, maar ik weet niet of ik het heel mijn leven wil gaan doen. Misschien gooi ik nog wel eens het roer om. Zo heb ik eerder al nagedacht over mediamanagement, dat lijkt me ook heel tof.”


Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?

“Van vrienden bij de voetbalverenigingen die hier al op school zaten, hoorde ik hoe het er hier aan toe ging: lekker praktijkgericht, weinig toetsen. Vooral het praktijkgerichte leek mij wel wat. Ik vind het een fijn idee dat de opleiding maar 2 jaar is en dat ik nu toch een hogere opleiding heb.”


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

“We werken nu 2 dagen in de week als recruiters in Talentlokaal, een Recruitment en HR-bedrijf dat is opgericht door de opleiding. Ik stel vacatures op en doe ook intakes met bedrijven die werknemers zoeken. De hele maandag en op vrijdagochtend hebben we nog lessen op school, zoals gesprekstechnieken, Engels en professionele en persoonlijke ontwikkeling (PPO). En de rest van de week ben ik bezig met groepsopdrachten en individuele schoolopdrachten.


Wil je hierna een bachelor gaan doen?

“Nee. Ik wil lekker gaan werken en in de praktijk ondervinden wat het beste bij mij past.”


Waar leer je het meeste van?

“Ik vind het fijn dat we vooral aan de slag gaan met vraagstukken van een opdrachtgever. Daar leer ik naar mijn idee veel meer van dan van het maken van een toets. Ook van PPO leer ik veel; dat gaat bijvoorbeeld over samenwerking en je rol in de groep, maar ook over wat je sterke punten zijn. Dat vind ik heel interessant.”


Wat wil je kwijt over de academie?

“Ik vind het een hele toffe school met docenten die je goed begeleiden. Of nou ja, school. Het is niet echt zo’n traditionele school met toetsen, je hoeft ook niet te blokken voor tentamens. En toch leer ik hartstikke veel!”