Samenwerking

Samen werken aan de beste resultaten

De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Sinds 20 augustus 2018 bieden we voltijd Associate degrees aan in Roosendaal. Daarnaast werken we samen met roc's Curio en Scalda.

Associate degrees Academie werkt samen met andere instellingen om het beste uit haar studenten te halen.

Samenwerking Avans en HZ

Avans Hogeshool en HZ University of Applied Sciences besloten de handen ineen te slaan. Het doel? Een onderwijsinstelling die gespecialiseerd is in de tweejarige Associate degrees. En waar moest die instelling dan komen? Op de scheiding van de werkgebieden van beide hogescholen natuurlijk! In 2018 opende de Associate degrees Academie daarom in Roosendaal haar deuren. 

We zijn een stichting, met een eigen, herkenbare identiteit, een eigen positionering, een eigen gebouw en een breed portfolio Ad-opleidingen.
Associate degrees Academie werkt samen met Roc's voor een goede aansluiting met het mbo.

Samenwerking roc's

Voor de ontwikkeling van de Associate degrees werken we samen met Curio en Scalda. Ook bij de uitvoering van het onderwijs werken we intensief samen. Dat betekent dat er zowel docenten uit het hbo als het mbo lesgeven aan onze studenten. Het beste uit beide werelden brengen we samen. Hierdoor ervaren studenten dat de overgang van het mbo naar het hbo een stuk vloeiender verloopt.

Ook studenten van andere mbo’s kunnen zich natuurlijk aanmelden bij ons voor een Associate degree.